Nekateri ljudje se psov bojijo in se jim vedno v širokem loku izognejo, da bi jih dojemali sovražno, pa se ne dogaja.

Pri mačkah pa je drugače, saj v nekaterih ljudeh zbujajo pravo sovražnost: gredo na živce, motijo, podijo jih s svoje posesti – ali kar tako.

Odnos do soljudi, živali ali narave je seveda popolnoma osebna stvar, a vseeno se ob nerazložljivem sovraštvu do mačk poraja vprašanje, kaj je  njegov vzrok.

ZGODOVINA

Domača mačka je skupaj s psom od nekdaj živela poleg človeka. Vloge psov so bile že v davnini določene in specifične – lovili so divjad, čuvali hiš in imetje in tako naprej. Druženje z mačkami pa je veliko bolj zapleteno. Uničevanje majhnih škodljivcev, kot so miši in podgane, bi lahko poimenovali samo za njihovo pomožno službo, njihove resnične kvalitete so veliko bolj skrivnostne zaradi njihovega izjemnega bioenergetskega sistema.

POVEZAVE

Mačke se namreč lahko subtilno uskladijo z biološkimi polji iz okolja in celo vibrirajo z njimi, s čimer jih popravijo, če je treba, pa lahko celo popolnoma obnovijo.

Zgodbe lastnikov mačk, ki so jim po pogovorih z njimi izginili glavoboli, ki se jim je normaliziral krvni tlak, so neštete in nikakor niso pravljice. Vsaka težava v našem telesu se namreč takoj pokaže kot izkrivljena energijska avra, kar mačka takoj začuti in prihiti na pomoč.

Vendar se tu nadarjenost teh kosmatih lepotic ne konča. Mačka lahko služi kot nekakšen pokazatelj človekove milosti. Ko je v našem življenju vse v redu, je mačka, ki živi z nami, mirna, veliko spi, ne zanemarja higiene in ima dober apetit. Če pa je vaša ljubljenčka nerazumno nervozna, ne skrbi zase in le malo je, pomeni, da je z vami nekaj narobe.

Običajno občutljive mačke in mucke se tudi odzivajo na prepire v družini in so v konfliktih vedno na strani neupravičeno »trpečega«. Če ste na primer krivično kaznovali svojega otroka, se bo mačka zagotovo stisnila k njemu, ga s tačko božala in poskušala umiriti ter mu povrniti duhovno ravnovesje.

KONKRETNO

Zdaj pa še k temi, ki smo jo napovedali že v naslovu. Kot vsako razmerje je tudi odnos mačka-človek dvojno. Mačke čutijo nas in mi čutimo njih. Človek, ki je do mačk ravnodušen, jih ne bo niti srečeval.

V odnosu gre za simpatijo ali antipatijo, za sočutje in sovražnost … Tisti, ki mačke sovražijo, imajo prav tipične profile; v največji meri gre za s seboj in svetom nezadovoljne alkoholike, zvezdnike brez osrečujoče zasebnosti, jezo pa na mačke zelo pogosto prenašajo otroci in najstniki, ki so izpostavljeni nasilju v družini ali šoli …

V medije pogosto pricurljajo tudi zgodbe o najstnikih, ki se grobo znašajo nad potepuškimi mačkami. Več kot devetdeset odstotkov teh nasilnežev je bilo samih žrtev fizične ali psihične zlorabe sovrstnikov.

Pri mačkah prav vse pelje v isto smer: če človek v sebi ni dober in s seboj zadovoljen, mu mačke povzročajo močna negativna čustva. Če ste morda med njimi, resno razmislite o spremembi svojega življenjskega sloga, da boste iz teme prestopili na svetlo sončno stran. In potem vam te majhne kosmate lepotice ne bodo povzročile nič drugega kot nasmeh in toplino v srcu.