Astro

Tedenski horoskop: fronti se nekaj gresta, mi pa smo točno vmes

Bern Jurečič, astrolog
11. 8. 2019, 18.00
Posodobljeno: 11. 8. 2019, 19.42
Deli članek:

Nekdaj smo temu času pripisovali poletno vročino in se skrivali pod senčniki, zdaj pa se je, kot je videti, marsikaj že zelo spremenilo in smo lahko kar malo v dvomih, kaj se dogaja nad našimi glavami.

Profimedia
Med frontama

Še več dvomov bodo ta teden prinesli planeti, katerih večina bo razvrščena v dve razmeroma jasni in nasproti si ležeči skupini, čemur v »astrološčini« pravimo obrazec gugalnice. Ta vedno prinaša nasprotna mnenja, pričakovanja, rezultate, usmeritve, s tem pa dileme in dvome. Ali je treba iti v tej smeri ali oni? Al' prav se piše kaša ali kasha? Če ponazorimo z znamenji: lev in kozorog nimata kaj početi drug z drugim, sta pa oba močna in vsak od njiju na svoj način glavni. Kaj imamo lahko od tega? Vzdušje, podobno položaju med dvema vremenskima frontama. Neprijetno: fronti se nekaj gresta, mi pa smo vmes. K sreči je vmes kar nekaj ugodnih povezav, tako da ne bomo ostali nedorečeni ali razočarani. Le malo drugače bo, kot smo si mislili ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 18°56 do 25°40 Leva.

Merkur bo ta teden prišel od 0°06 do 10°12 Leva. 

Venera bo ta teden prišla od 18°18 do 26°57 Leva.

Mars bo prišel od 25°59 Leva do 0°26 Device, v katero bo vstopil 18. 8.

Jupiter se bo zelo počasi odpravil naprej in ta teden prišel le do 14°35 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 14°59 do 14°39 Kozoroga.

Uran bo ves teden navidezno stal na mestu na 6°36 Bika, potem bo zelo počasi krenil retrogradno.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 18°04 do 17°54 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 21°14 do 21°05 Kozoroga.

Luna bo šla 13. 8. v Vodnarja, 16. 8. v Ribi in 18. 8. v Ovna.

Polna luna bo na nebu v četrtek, 15. 8., ob 14.28 na 22°24 Vodnarja.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Tokrat boste prehitevali vse in tudi sami sebe. Energičnosti in vitalnosti vam ne bo zmanjkalo, lahko se lotite vsega, celo uspete lahko, le da bo treba malo prilagoditi pričakovanja ter jih uskladiti z drugimi. Morda cilji niso zelo jasni ali pa je kje nesporazum glede tega, kaj je uspeh. V prihodnjih tednih bodo planeti počasi zgladili vsa ta nesoglasja, a zdaj še niste tam. Če pa ovnu govoriš o potrpljenju, se ne more dobro končati ... Rešitev marsikatere tokratne zagate je v informiranju, zato si za to vzemite dovolj časa. Zelo pomembno bo tudi, da imate urejene papirje in dokazila, nekaj s tega področja se lahko izkaže za ključno pri vaših korakih. V ljubezni bo pestro in zelo živo, in če vam tokrat ne bo šlo dobro od rok, se začnite spraševati, kaj delate narobe.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Biki boste šli skozi te dni mirneje kot sicer, vaša stabilnost se bo prijela tudi drugih. Neptun vam prinaša dobre ideje (čeprav tudi nekoliko idealiziranja), da pa ne bi na vse gledali skozi rožnata očala, bo poskrbel Saturn z zaviranjem ali pa prizemljitvijo, najverjetneje skozi pojav kake resne, starejše ali zelo izobražene osebe. Možno je tudi, da se pojavi neka vplivna oseba ali prijatelj, ki bo vnesel navdih, kaj vse bi se dalo doseči, ter s tem malo razrahljal vašo rutino. Z domačimi in/oziroma starši se boste lahko zmenili vse, ni pa nujno, da boste na isti valovni dolžini; bi znalo marsikaj ostati nedorečeno. V zakonu so možne besede v prazno, nameni za izboljšanje stanja niso dovolj, kaj bolj konkretnega bo treba ponuditi.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Zgoraj omenjeni dve skupini planetov bosta pri vas zelo izraziti – spremembe, planiranje, govorjenje o potezah in podobno na eni, učinkovitost in zahtevani dosežki pa na drugi strani, nekako ne gre skupaj. Nemir vas kar privzdiguje, vse bi radi naenkrat. Neptunov vpliv povečuje pritisk, obenem z možnostmi za napake. Sicer jih boste zlahka popravili ali odpravili, a vam bo to vzelo precej časa, medtem ko se boste bali, da bi vas drugi lahko prehiteli. Telefon, splet in kratke poti so najboljše možnosti za uspeh v tem tednu, pri dogovarjanju z drugimi pa lahko pride do bleska ali pa do razočaranja zaradi napačnih pričakovanj, oboje je mogoče. V partnerstvu odločno – če ne mislite ves čas tudi na drugo plat ...

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Precej raztrgan teden se zdi tale pred nami. Prevelik vpliv drugih ali pa naslanjanje nanje po eni, načrti, ki skupaj z razmišljanjem o perspektivi silijo v ospredje, po drugi strani in še težnja po stabilnosti, ki bi pripeljala do kakega trdnega rezultata, za zraven. Poskrbite ob vsem za počitek in regeneracijo, bi znali biti utrujeni od ničesar ... Čez teden se bodo stvari pomikale na bolje, konec tedna se boste imeli že čisto dobro v svoji koži, tudi uspehi ne bodo izostali. Rojenim v tretji dekadi znamenja kaže dobro na finančnem področju (v določeni meri tudi drugim rakom, seveda), lahko bi se kaj izteklo veliko bolje od pričakovanega. Plenili boste z nekimi informacijami – tudi če so stare, so danes lahko spet nove, saj nobene ne živijo dolgo ...

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Jaz se bo pri vas v teh dneh kar lepo razvijal, ne bo obotavljanja, če bo treba spregovoriti o svojih kvalitetah. Mars temu dodaja tudi prodornost, tako da nikakor ne bo ostalo samo pri besedah. V ljubezni bo prišlo do neke točke, ko ne bo jasna smer – prelepo je videti, a ne v smeri, ki ste si jo želeli vi. Glede položaja v službi se vse odvija dobro za vas, ne sicer v smislu pohval ali višje plače, temveč v obliki nalog, s katerimi bo zrasla vaša samozavest in podoba v okolju, saj boste vse opravili prav. Še posebej se boste izkazali v primeru napak tistih, ki odločajo, saj jim boste znali pomagati tako, da tega nihče ne bo vedel. Diplomacija vam ta teden lahko prinese veliko koristi.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Da bi se bolje postavili v prvo vrsto ali pa zase, se mora k vam prestaviti Mars, ker pa se to ne bo zgodilo vse do konca tedna, se bo zdaj precej nabiralo – kot počepanje pred skokom. Tako se bodo med seboj tepli pričakovanja in realnost. Velike možnosti terjajo svoj davek in včasih je težko na hitro oceniti, katera je v posameznem primeru najbolj uporabna. Merkurjevo gibanje vas bo pripravilo do temeljitega razmisleka o možnostih, vzemite si čas za to. Nekateri načrti bodo potem odpadli, a se bo to izkazalo za dobro. V ljubezni se boste pomaknili za kak korak nazaj. Lahko da neko vaše srčno upanje ne bo potrjeno, morda doživite košarico ali hladen tuš. Namesto da bi obupali, sedite in se mirno pogovorite s seboj.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Dve kasno začrtani grupaciji planetov na tehtnice vplivata bolj kot na večino drugih znamenj, saj se z dvomi srečujete tudi brez takega stanja na nebu. Zato bo dejavnik časa spet zelo pomemben; vzemite si čas in dobro pretehtajte, da ne bo kakšne panike. Zelo izrazito bo šlo za dilemo »včeraj ali jutri«, rečeno drugače – odšli bi naprej, če vas nekaj ne bi držalo nazaj, ali pa bi morda šli radi nazaj, če ne bi morali nujno naprej ... Res je sicer, da morate med pravimi in nepravimi informacijami razločevati sami, toda obenem ste glede tega odvisni predvsem od sebe, kar tudi ni slabo. Uranov tokratni vpliv prinaša zastoj pri financah, a ne pri zaslužku, temveč toliko bolj pri obračanju oziroma plasiranju denarja. Lahko dogajanje preložite za kak teden?

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Položaja Marsa in zlasti Plutona sta takšna, da ni videti omejitev. Zelo prepričljivi in prodorni boste pri vsem, kar počnete, za seboj pa boste vlekli še številne druge, ki so v tem času malo zmedeni ali pa niso prepričani, da zmorejo. V ljubezni je videti več lepšega kot zadnje čase, Neptunove povezave prej kažejo na rožnata očala kot na zastoje, in če je komu treba z besedami risati slike, boste to opravili z odliko. Ob nesporazumih se ne odzivajte prehitro, da ne bi naredili nepotrebne napake. Na finančnem področju se bo pojavilo nekaj izjemno obetavnega, vi pa bodite previdni, le tako se bodo zadeve lahko iztekle dobro. Prehitevanja tukaj ne sme biti.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Da je vse v rokah drugih, vas niti ne bi toliko motilo, če vas ti isti ne bi prepričevali v svoj prav; tu pa se mirnost že neha – vi zelo dobro veste, kaj je in kaj ni prav. Merkurjevo gibanje in povezovanje z drugimi planeti kaže na povečano možnost prepirov, po možnosti zaradi nepotrebnih ali že zdavnaj preteklih problemov. Veliko uspeha imate lahko pri študiju, poučevanju, informiranju drugih, na potovanjih ter pri pravnih in upravnih zadevah, na primer s papirji. Kar zadeva finance, počakajte do srede ali še raje do četrtka, dotlej bi lahko prišlo do neželenih zastojev. V srčnih zadevah pa se obeta bolj miren in predvidljiv potek dogodkov.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Nekaj lahkih korakov ali pa kakšna odlična okoliščina vam bodo prinesli novega zagona, zadihali boste in pogledali, kaj vse je treba čim prej narediti. Trdno boste stopili naprej. Kar je bilo dogovorjeno, bi moralo veljati in bi se na to vsi lahko zanesli – a tokrat ne bo čisto tako. Kar zgrozili se boste ob napakah, ki jih bodo naredili ljudje okoli vas, in se vprašali, ali je svet res že čisto zmešan ali kaj. Seveda vas bo zgrabilo, da bi vse – spet enkrat – opravili sami (ker potem bo prav gotovo dobro), a to ni dobra rešitev. Če je še tako težko, se pomaknite nazaj in pustite, naj rešujejo tisti, ki so kaj zakrivili. V srčnih zadevah Uran obeta preobrat, ki pa bo le malo verjetno ugoden. Dobro premislite, preden se v ljubezni odločite kaj pomembnega.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Dejstvo, da Uran »stoji« na mestu, pomeni nekaj več nasršenosti in »aktiviranosti«, sploh pa sta koristni dve njegovi odlični povezavi v teh dneh. Spet boste »stari dobri« – vse boste naredili po svoje, ne da bi se ozirali na mnenja ali žrtve. Zmotila vas bo namreč količina pregovarjanja o stvareh, ki so – vsaj po vašem mnenju – rešljive z eno potezo. Odločeni ste premakniti stvari z mrtve točke, pa če se drugi strinjajo ali ne; bodo že ugotovili, da ste imeli prav, le pravi čas naj pride za to in malo naj se pomirijo … Kar zadeva finance, bo še največ preglavic povzročala koordinacija z drugimi; če bi imeli sami v rokah vse niti, težav ne bi bilo. Tako ste vsaj prepričani vi, drugi pa na žalost ne ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vaš vladar Jupiter se obrača na peti, počasi se bo odpravil direktno, to pa bo nekatere zastale tokove obrnilo v pozitivno smer oziroma prineslo nov zagon. A čas za šampanjec še ni pravi, saj bo še vsaj nekaj tednov bolj počasen. Neptunova retrogradna pozicija tokrat ne bo toliko moteča, saj ima dobre povezave, marsikaj se vam lahko celo posreči brez prevelikega truda. Teden pred vami je odličen za analiziranje, urejanje, arhiviranje, sploh pa za mirno pripravo korakov, ki jih boste delali v tednih, ki sledijo. Če imate velike zamisli, se vam za uvod morda pripeti kakšna lekcija prizemljitve s strani Saturna in Merkurja. A ne bojte se, za vas je to dolgoročno dobro.