Astro

Tedenska astrološka napoved: vloge prevzemajo glavni igralci

Bern Jurečič
4. 8. 2019, 11.03
Posodobljeno: 4. 8. 2019, 11.04
Deli članek:

Če čez teden na nebu kakega večjega dogajanja ne bo, pa bo konec tedna ravno nasprotno.

profimedia
planeti

Dva večja igralca, Jupiter in Uran, se bosta ustavila in spremenila smer, prvi se bo naravnal direktno, drugi pa se bo odpravil nekaj stopinj nazaj po Biku. Do tedaj bo tudi Merkur pospešil korak do take mere, da se nam ne bo treba več toliko bati njegovih preglavic, s katerimi nas "osrečuje", poleg tega pa bo v nedeljo prestopil v dramatičnega Leva, kjer so še zdaj trije igralci. Tako se ta teden kaže kot nekakšno zatišje pred akcijo, saj bo te v prihodnjih tednih še precej več. Ta čas največ preglavic dela Uran, katerega povezave so dovolj neprijetne, da nas sili v hitrico, prehitevanje, napačne (predvsem prehitre) odločitve, soliranje in podobno. Vseeno pa povezave planetov z Jupitrom obetajo, da lahko izpeljemo večino tistega, kar si bomo zadali.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 12°14 do 18°56 Leva.

Merkur bo do konca tedna počasi pridobil svojo povprečno hitrost, s tem bo pošel njegov efekt retrogradnosti; prepotoval pa bo pot od 23°56 Raka do 0°06 Leva, v katerega bo vstopil 11. 8. 

Venera bo v tem tednu prišla od 9°39 do 18°18 Leva.

Mars bo prišel bo od 21°33 do 25°59 Leva.

Jupiter se bo v nedeljo, 11. 8., ustavil (na 14°34 Strelca) in se obrnil v direktno smer.

Saturn bo retrogradno prišel od 15°23 do 14°59 Kozoroga.

Tudi Uran se bo v nedeljo ustavil pred obratom v direktno smer na 6°36 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 18°13 do 18°04 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 21°23 do 21°14 Kozoroga.

Luna bo šla 6. 8. v Škorpijona, 8. 8. v Strelca in 11. 8. v Kozoroga.

Prvi krajec na nebu bo v sredo, 7. 8., ob 19.31 na 14°55 Škorpijona.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Opogumljeni z nekaj uspehi v zadnjem času se boste odločili napraviti kak pomemben korak, ne bo pa vse odvisno samo od vas. Dogovarjanje vam ne bo šlo najbolje od rok, kaže, da si zanj ne boste vzeli dovolj časa; kot bi bila vaš čas in potrjevanje pomembnejša od rezultata, ki se obeta ... Energije vam sicer ne bo manjkalo, tega se ni bati. Še več, za športne dosežke in uspehe pri gibanju ali rekreaciji si boljši horoskop od tega težko zamislimo. Isto velja za ustvarjalnost, oblikovanje, ples in igro, tudi za zabavo in celo vzgojo. Vse boste delali s srcem in to strast prenesli tudi na druge. Glede financ je potencial popolnoma drugačen. Res je mogoč kak nenaden dobiček, a ne na lahek način, medtem ko je  možnost izgube še veliko večja.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera je skupaj s Soncem in Marsom v Levu, vsi skupaj pa v razkoraku z Uranom, ki vas zasipava z idejami o uspehu in pomembnosti. Biki imate radi udobje, in če vam v zadnjem času ni bilo slabo, boste želeli zdaj zadržati stanje, ne da bi uvideli, da so se pogoji in okoliščine spremenile. Pazite na besede, ker si z nespametjo lahko porušite kak most. Kljubovalnost in trma sta pogosto dobri lastnosti, saj vam omogočijo kak uspeh, do katerega sicer ne bi prišli, vendar ti lastnosti tokrat uporabljajte bolj po malem. V ljubezni bo komunikacije manj, spregovorili boste pravzaprav le, če bo treba oziroma če se bo to izplačalo. Glede tujega ali skupnega denarja Jupiter obeta uspeh in dobre poteze, a le ob upoštevanju previdnostnih ukrepov.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Živahno bo, tako vsaj kaže horoskop. Če ste do zdaj počeli po deset stvari hkrati, bo zdaj še bolj razdrobljeno. Na trenutke se ne boste znašli niti sami. Gibanje, kratka potovanja, dva telefona obenem, take reči vas lahko popeljejo naprej in navzgor, pa tudi izpolnijo. Pri drugih je videti veliko razumevanja in podpore, ponudb za sodelovanje. V partnerstvu boste uživali, z izjemo tistih med Dvojčki, v zvezi katerih že dlje čas kaj škripa; pri njih bo na vrsti nekaj olajšanja, dokončne razrešitve pa še ne. Popazite na finance, tam »ni vse zlato, kar se sveti«. Nasploh za ta teden velja, da vam lahko uspe veliko, če le ne boste hodili po nepravih poteh in če se boste držali dogovorov.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Merkur se poslavlja od vašega znamenja, kjer se je letos mudil dvakrat, naredil bo nekaj več prostora sentimentu, občutljivosti, spominom, iskanju varnosti in podobno. Prihodnost se vam bo zdela nedosegljiva, načrtovanje vam ta čas ne bo šlo dobro od rok, pa tudi če bi se ga lotili, bo ostalo nedokončano. Bolj se boste držali trdnih in znanih vzorcev, kar je precej tipično za Rake. Ko se bo Luna premaknila v Strelca, boste mirnejši in vaši koraki bodo lepo pod nadzorom, živčnosti in občutljivosti pa bo precej manj. V partnerstvu znajo padati direktni udarci, tam ne bo igre. Premalo premišljene besede lahko naredijo veliko škode. Boljše je umakniti se ali pa preprosto počakati, da mine ...

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Z Marsom in Venero ob Soncu sredi vašega znamenja je pri roki dovolj energije, da lahko naredite vse, kar vas je volja. Vaši cilji ta čas ne bi smeli biti majhni. Bo pa v službi nekaj težav z razkorakom, namreč tudi če boste imeli prav oziroma bo vaša pot vsem jasna in sprejemljiva, pa se bodo pojavili interesi, tako kot vedno. Potem boste v dilemi, ali se boriti proti mlinom na veter ali kaj narediti zase. Zakaj bi metali bisere svinjam, si boste mislili ... V zasebnem življenju boste še vedno blesteli, še posebej če boste ta teden kje na dopustu. Morebitne konflikte boste jemali kot zaroto in težko vas bo prepričati, da gre za nesporazum. Vzemite si tudi nekaj časa čisto zase, odidite v naravo in poslušajte ptice ter šelest listja.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Trije planeti so že v Levu, v nedeljo se jim pridruži še Merkur. Za marsikoga je to odlična okoliščina, za vas pa ne ravno, čeprav to še ne pomeni nesreče, depresije ali kake podobne nelagodnosti. Bolj bo šlo za regeneracijo, delo na duhovnem polju, pomoč ali žrtvovanje za koga drugega (ali pa za kake višje cilje), morda tudi za delovanje izza zastora, lobiranje, organiziranje. Težave boste imeli z napačnimi informacijami, zanje pa to pot ne bo več skrbel Merkur, ampak Uran. V ljubezni bo vse zelo resno, ne bi bilo slabo, če bi se znali malo sprostiti ali pa celo nasmejati. Vsekakor si v prihodnjem tednu ali dveh vzemite več časa zase, porabite ga za polnjenje akumulatorjev. Kasneje bo preveč dela, da bi lahko mislili na to ...

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Za vas bi moral biti ta teden čas uspeha, a le če si ne boste dali vplivati od zunaj, pa tudi položaj v družbi naj vas ne meče iz tira. Bližina Sonca, Marsa in Venere bo prinesla veliko podjetnosti in tudi razmišljanje o prihodnjih korakih. V nasprotju z marsikom v vaši okolici, ki se bo ubadal s kakimi starimi zadevami ali pa se bo počutil zvezanega, vi potrebujete samo jasen cilj, zvezde in okoliščine bodo na vaši strani. Če imate v ljubezni čiste račune, se vam tudi tam obeta uspeh, gledanje skozi prste ali kaljenje vode pa se tokrat ne bo dobro obneslo. Obilo koristi boste imeli od odnosov z okolico, sorodniki ali sosedi, pa tudi od telefona, prometa ali kratkih poti.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

S takšnim horoskopom ni toliko vprašanje, ali nekaj lahko dosežete ali ne, bolj gre za to, kako hitro vam to lahko uspe. Če bo zraven še malo tekmovalnosti, toliko bolje. Se pa ne boste mogli zanesti na druge, ti bodo bolj za zgago ali probleme, reševali jih boste kar sami. Tudi v partnerstvu ta teden ne bo bistveno drugače, zanesli se boste nase in to bo na koncu tudi v redu. Vsem boste pokazali, kaj zmorete, mimogrede pa še malo pikali in uničevali – da si bodo zapomnili za drugič. Po vsem skupaj se boste vi počutili dobro in močno, drugi pa – drugi pa naj že sami poskrbijo zase … V ljubezni je videti veliko rožnate barve, nekako tako kot v mehiških nadaljevankah ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V zraku je tisoč različnih informacij in marsikdo je že pošteno zmeden. Vaša prednost je v tem, da jih znate hitro dojeti, sortirati in razložiti še drugim, torej boste kot nekakšen posrednik, svetovalec ali razlagalec. Vaše lastno delo bo v tem tednu bolj v nemilosti, veliko časa vam bo vzelo letanje od ene stvari k drugi, tudi v ljubezni ne bo bistveno drugače – priložnosti, ki so sladke, ne pa tudi trajne. V napoto vam bodo neka stara prepričanja, ne nujno vaša, verjetneje nekoga iz vaše bližine. K učenju, razlaganju, potovanjem ali pa pravnim zadevam boste pristopili z nekakšno strastjo, ne bo se dalo ustaviti vašega navdušenja. Podobno bo tudi v srčnih zadevah.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Dobili ste idejo, kaj spremeniti, a se bo najprej treba boriti doma, saj vaši bližnji ne bodo za stvar. Nič ne bo pomagalo, če ste z obelodanjenjem odlašali že nekaj časa in če ste vse skupaj dobro premislili. Če boste dobili konsenz, bo zadeva zelo uspešna, vi pa se boste vprašali, zakaj se za to niste opogumili že precej prej. Posebej bodite v tem tednu pozorni na finance, Uran je neugodno postavljen kot le redkokdaj, od tu do kake napake pa ni daleč, tudi do večje izgube. V ljubezni boste v tem tednu močno neposredni in tudi zahtevni, zna biti, da se odnos sreča z dilemo »biti ali ne biti«. Pri poslih bo dogajanja kar nekaj, ne pa tudi uspeha, ta se bo nekako izmikal, ponujale se bodo nekakšne vmesne rešitve, s katerimi pa ne bo zadovoljna nobena stran.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vse, kar bo zadevalo sodelovanje in povezovanje z drugimi, se v tem horoskopu kaže kot dobro ali pa odlično. Tudi načrtovanje bo uspešnejše, če bo šlo v dvoje. Na mizi boste imeli preveč informacij, hlastno iskanje, katera je prava, vas bo zapeljalo v napake, zato se zadeve raje lotite bolj po korakih in preudarneje. Tudi sicer bodo vaše ideje odlične, vendar pa boste potrebovali druge za to, da jih bodo pravilno ovrednotili ali pa vam jih pomagali realizirati. Vaša samostojnost bo tokrat malo trpela, z drugimi bodite raje v simbiozi in dogovoru, kot pa da bi pametovali in se prerekali za vsako reč. V službi in pri poslih je videti precej pritiska, če ni mogoča razbremenitev, pa se da morda kaj prerazporediti ali pa razdeliti med druge.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Dinamičen, naprej usmerjen in ustvarjalen teden vam lahko napovemo, s tem da čisto ne bo teklo gladko, a na to ste verjetno kar navajeni. Nekaj improvizacije, kak pogled ranjene srne, pa stvari stečejo v pravi smeri. Če bi bili Devica, bi vam bil teden pisan na kožo, a Devica je prav vaše nasprotje. Ali znate biti potrpežljivi, natančni, prizanesljivi, obzirni, znate delati rutinsko in misliti na malenkosti? Seveda ne znate. Morda se boste tokrat naučili vsega tega po malem, znalo bi vam priti prav. V komunikaciji si boste zaprli kaka vrata, prehitro in preobčutljivo boste reagirali ter sekali okrog sebe – ko se bo prah polegel, vam bo jasno, da bi šlo bolje brez tega ...