Astro

Pred leti, ko se je začel begunski val ...

Polona Požgan
24. 7. 2019, 00.02
Posodobljeno: 24. 7. 2019, 00.35
Deli članek:

Kaj imamo skupnega?

ps
polona požgan

Pred leti, ko se je začel begunski val, sem na svoj privat FB profil napisala objavo o tem, da sem v enega izmed begunskih centrov odpeljala odvečne obleke in druge reči, ki smo jih imeli doma. Nič posebnega. Otroška oblačila, nekaj čevljev, nekaj dek.
Ljudje so me želeli razčetveriti. Med nešteto komentarji je bilo toliko groženj, spisanih na tak način, da sem se zbala za varnost svojih otrok. Za dve leti sem zaprla FB, ker so se mi zagabili anonimni in neanonimni komentatorji, s katerimi nisem želela imeti nobenega opravka.
Zadnjič sem nekje videla ta video in ga dala prevesti. Če bi dvignili pogled izza svojih telefonov in pogledali ljudi, če bi znali reči prijazno besedo, brez da bi razmišljali, kaj bomo imeli od tega, brez da bi se oglašal naš ego, bi lahko spoznali, da smo ljudje povezani bolj in da imamo več skupnega, kot se nam zdi na prvi pogled.
Ne glede na raso, nacionalnost, veroizpoved, spolno usmerjenost. Ne glede na to, koliko ima kdo v denarnici in ne glede na to, kak položaj kdo zaseda.

Svet je danes, preko vseh mobilnih in drugih naprav, povezan bolj, kot je bil kadarkoli. Pa hkrati smo ljudje bolj razdvojeni, kot smo bili kadarkoli. Tudi, če se vidimo, se ne slišimo.

https://www.facebook.com/polonapozgan/videos/2073297956300373/