Astro

Kako bi vaše nebesno znamenje preživelo v Kameni dobi?

(snč)
18. 6. 2019, 07.00
Deli članek:

Zamislite si, da se je kolo časa zavrtelo daleč, daleč nazaj, vse tja do kamene dobe. Verjetno poznate Kremenčkove in natanko veste, kam bi prišli.

dreamstime
kamena doba

Kako bi se prilagodili surovemu življenju v tistih časih, pa je odvisno od tega, v katerem nebesnem znamenju ste rojeni.

Preverite torej, kako bi se vam v tistih davnih časih pisalo …

Oven

Zaradi vašega smisla za organizacijo vam življenje v prazgodovini ne bi delalo prevelikih preglavic. Vaša iznajdljivost bi vam zagotovila preživetje. Še več: do izraza bi prišel tudi vaš malce divji značaj, ki je zdaj zavrt s pravili enaindvajsetega stoletja.

Bik

Če bi se znašli v prazgodovini, bi najprej začutili pomanjkanje udobja. Težko bi se odrekli tudi svojim hobijem, da o dobri prehrani sploh ne govorimo. Kot ljubitelji hiš bi si nemudoma našli udobno votlino, nato pa še primernega partnerja, s katerim bi si delili bivališče.

Dvojčka

Prazgodovina? Nesmiselna dimenzija za vaš temperament. Dan za dnem v brezdelju – kakšne muke za vas! Edina stvar, ki bi vas lahko spravila v dobro voljo, bi bil napad zveri v votlini. In če pomislite, da bi morali živeti še brez vaše velike ljubezni – telefona? Nesprejemljivo.

dreamstime
kamena doba

Rak

Da bi se vrnili v čas davnih prednikov? Zakaj pa ne! Živčno življenje v sedanjosti vas je že čisto izčrpalo, življenjski ritem prazgodovine pa bi vam popolnoma ustrezal. Edina velika izguba za vas bi bil televizor – kaj storiti? Napravite luknjo v votlini, da boste imeli razgled na sosednje pleme.

Lev

Končno bi lahko dokazali, da ste najmočnejši. Takrat namreč še niso obstajale osebe, ki jih najbolj sovražite: tisti s priporočilom, oportunisti in strahopetci. Zakon močnejšega in tekmovanje sta edini stvari, ki sta veljali. V kratkem času bi postali poglavar plemena.

Devica

Vrnitev v prazgodovino? Prava mora za vas, ki ste navajeni reda, discipline in čistoče. Težko bi vam bilo vzpostaviti red in čistočo v votlini, polni netopirjev in gomazečih živalic. Vendar pa bi občudovali nedotaknjeno in neokrnjeno naravo povsod okoli sebe.

Tehtnica

Najbolj bi pogrešali vse mogoče kreme in ličila. Pa tudi kakšno omaro bi morali imeti povsem zase. Z nošenjem oblek iz kože se ne bi mogli sprijazniti, kajti manjka jim stila. Tudi misel, da bi uporabljali gorjačo, vam ni prav nič všeč; še najmanj pa množica ljudi, ki bi z vami bivala v votlini.

dreamstime
kamena doba

Škorpijon

Prva težava bi se pojavila zaradi pomanjkanja jezika – že z besedami lahko koga ranite, kaj šele brez. Kakšen napačen tam tam, malo močnejši udarec s kijem … in že je tu drama. Diplomacija pa v prazgodovini še ni bila uveljavljena, mimogrede bi se znašli v težavah.

Strelec

Prazgodovina bi bila za vas zares kruta preizkušnja. Težko bi se namreč odrekli vlakom, avtomobilom, letalom in množici druge mehanizacije. Ker pa so vam potovanja tako v krvi, bi se potrudili razdalje premagati tudi peš. Vsekakor bi živeli nomadsko življenje.

Kozorog

Brez težav bi se navadili na življenje v kameni dobi. Sicer bi nekoliko pogrešali udobje modernega sveta, vendar za vas to ne bi bila velika težava, saj ste zelo prilagodljivi. Dejstvo, da bi se lahko zanesli le sami nase, vas ne bega preveč.

Vodnar

To bi bil ravno idealen čas za vas – čas, ko je bilo treba še vse izumiti. Lahko bi se posvetili izumljanju naprav za lov in razložili bi pomen kolesa. Ker ste zelo družabni, bi nemudoma ustanovili klub, v katerem bi s prijatelji prebili prijetne večerne ure.

Ribi

Nikakor se vam ne bi uspelo privaditi na čas. Preveč namreč ljubite udobje, motilo bi vas tudi to, da bi na vsakem koraku prežala kakšna nevarnost. Zelo težko bi vam bilo držati neko situacijo v ravnotežju, saj bi vsak trenutek nepazljivosti lahko pomenil veliko težavo.