Astro

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

T.P.
20. 4. 2019, 08.12
Posodobljeno: 20. 4. 2019, 21.27
Deli članek:

Oseba, ki ogovarja druge, posredno govori o sebi: »Nesrečna sem v svojem življenju.«

ps
Oseba, ki ogovarja druge, je v resnici zelo nesrečna in nesposobna reševati svoje konflikte.

Srečni ljudje nimajo potrebe posegati v tuja življenja ter prati tujega umazanega perila, ker se zavedajo, da ga ima prav vsak v življenju. Za nesrečne je to življenjska hrana življenja, srečni pa so usmerjeni k svojim ciljem in ne čutijo potrebe, da bi svoje napake opravičevali s tujimi.

Z ogovarjanjem drugih govorijo o sebi

Ljudje se ne zavedajo, da z govoricami o drugih v resnici največ govorijo o sebi, še zlasti, kadar širijo negativne, slabe govorice. Na ta način se pokaže to, kar je v njih, saj tako razkrivajo svoje skrite frustracije in negativnosti. Tudi kadar s prstom kažejo na druge, kaj vse narobe delajo, kako slabi so in kakšne napake imajo, običajno s tem skrivajo oziroma prikrivajo neko svojo, precej bolj grozno zadevo.

Čutim potrebo biti nad tabo

Opravljivi ljudje drugim sporočajo: »Čutim potrebo biti nad tabo.« Ljudje, ki opravljajo, sebe postavljajo nad druge. Drugim skušajo dajati lekcije o življenju, medtem ko se sami ne držijo niti ene od njih. Takšno licemerstvo velja za eno najbolj negativnih človeških lastnosti.

pixabay
Opravljiva oseba se boji soočiti sama s seboj, zato se raje ukvarja z drugimi.

Opravljiva oseba je kot nekdo, ki sebi reže vejo, na kateri sedi

Največkrat osebe, ki slabo govorijo o drugih, režejo vejo, na kateri sedijo, ker uničujejo potencialen odnos.

Ljudi, ki bi jih nekoč morda potrebovale v svojem življenju, s svojim ogovarjanjem odbijajo in potiskajo stran od sebe, ne pomislijo pa, kaj se jim lahko zgodi v bližnji ali poznejši prihodnosti in čigava pomoč bodo potrebovali.

Ne znam oproščati

Človek, ki kritizira druge, je pravzaprav človek, ki sam potrebuje pomoč, da reši svoje notranje konflikte, ker pa tega ne zmore storiti, se usmerja na tuje.

Skozi obsojanje drugih govori o sebi to, da ne zna oproščati in da se usmerja samo na negativno. Negativna naravnonost opravljive osebe so mala vrata, skozi katera vstopajo vse bolezni v hišo.