Astro

To nas čaka in je bolj pomembno, kot se zdi!

Bern Jurečič, www.astrology.si
14. 4. 2019, 13.20
Posodobljeno: 14. 4. 2019, 13.31
Deli članek:

Glavnina spomladanskih planetarnih premikov oziroma obratov se bo zgodila prav ta teden.

ps
Energije bodo podpirale akcijo.

Ne samo Sonce, tudi Merkur in Venera bosta zamenjala znak, potem pa se v naslednjih dveh tednih na svoji poti obrneta Pluton in Saturn. S tem ta teden postaja pomembnejši, kot bi se zdelo na prvi pogled. Merkur in Venera vstopata v Ovna, in če drugega ne, zaradi medsebojne povezanosti (recepcije) med Merkurjem in Marsom prinašata veliko več težnje po iniciativi in spremembah, kot smo je bili deležni v zadnjem času. V prvih dneh tedna bo izražena bolj kot proti vikendu, ko bo na nebu polna luna, zato je zdaj dobro zavihati rokave in speljati čim več od tistega, kar smo si bili zamislili in morda tudi pripravili.

PREMIKI V TEM TEDNU
Sonce bo ta teden prišlo od 24°40 Ovna do 1°30 Bika, v katerega bo vstopilo 20. 4. ob 10.54.
Merkur bo prišel od 27°15 Rib do 6°03 Ovna, v katerega bo vstopil 17. 4.
Tudi Venera bo prestopila v Ovna, in sicer 20. 4., v tem tednu pa bo prišla od 23°02 Rib do 1°30 Ovna.
Mars bo prišel od 9°40 Dvojčkov do 14°15.
Jupiter bo šel retrogradno od 24°19 do 24°09 Strelca.
Saturn se bo premaknil od 20°19 do 20°27 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 2°04 do 2°28.
Neptun bo ta teden prišel od 17°33 do 17°46 Rib.
Pluton bo šel po Kozorogu le še od 23°07 do 23°08, naslednji teden bo šel retrogradno.

Luna bo 15. 4. vstopila v Devico, 17. 4. v Tehtnico, 19. 4. v Škorpijona in 21. 4. v Strelca.
Polna luna bo na nebu v petek, 19. 4., ob 13.11 na 29°07 Tehtnice.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Prihod Merkurja in Venere v vaše znamenje prinaša precej sprememb v vaše življenje, aktivacijo, iniciativo, vsaj kaj novega. Dejstvo, da se istočasno Sonce prestavlja v Bika, ne bo motilo, saj se s tem tudi odmika od zaviralnih in problematičnih energij Saturna in Plutona, prinaša pa zato stabilnost potez in obenem skrbi, da ne boste čisto pobezljali v želji, da bi vse zamujeno nadoknadili v nekaj potezah. Pri tem bi kaj verjetno naredili kar nekaj napak. Pravzaprav vaši dosežki ne bodo nič manjši kot prej, le z manj porabljene energije boste prišli do njih.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vstopa planetov v Ovna bikom ne prinašata veliko zadoščenja, še posebej ne zaradi neprijetne povezave z Jupitrom, ki zavaja v napačna razmišljanja, na primer: kako lepo bi lahko vse bilo … Te dni bo morda še najbolj motila vaša občutljivost na mnenje drugih, še posebej na morebitne očitke, ki jih boste jemali izrazito čustveno, namesto da bi mirno ugotovili, da v resnici sploh nimajo prav … Kar zadeva finance, pazite, Mars je zdaj »sam zase« na nebu, potem pa bo rad objel Neptunovo ponudbo, oboje pa za vas ni v redu, lahko pride do napake ali pa kakega zavajanja.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Malo se boste ustavili in zajeli sapo, potem pa nadaljevali v nekoliko bolj zmernem tempu. Vaši načrti ne bodo nič bolj skladni z realnimi možnostmi kot prej, toda za svoje ideje in cilje boste pridobili nekaj novih somišljenikov ter si tudi z njihovo pomočjo priborili nove, boljše pozicije. V partnerstvo se bo mešal nekdo s strani, morda pa bodo nasprotovale okoliščine, in ne osebe. Tudi če bo videti, da bi bilo lahko s pomočjo tega posredovanja poslej bolje, se ne dajte zmesti. Zanesite se raje nase, na svojo pamet in analizo. Nekaj malega verbalnega pretiravanja bo popestrilo vaše dni, kake večje škode pa od tega ne bo.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V poslih se bo malo posvetilo, naenkrat nebo ne bo več tako črno kot doslej. Predvsem v drugi polovici tedna, ko ne bo več vmešan neugodno postavljeni Jupiter, boste imeli možnosti za kak dosežek ali pa za mirno doseganje zastavljenih ciljev. Morda bo to tudi posledica nekega uspeha ali pohvale, lepo pa bi bilo, če bi se to lahko izteklo v nove perspektive in nagib k širokopoteznim načrtom. Poiščite take ljudi, ki bi vam lahko pomagali pri tem, naj vam ne bo škoda denarja ali časa zanje. V srčnih zadevah neki preobrat, a prej na dobro kot na slabo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Vaša prizadevanja zadnjih tednov se kažejo v boljši luči, vse kaže, da prihaja čas za realizacijo. V drugi polovici tedna se bo Sonce srečalo z Uranom, to pa za posle in službo lahko pomeni samo korak naprej oziroma navzgor, seveda če bodo pogoji za to. Morebitna pot v smeri poslovne osamosvojitve se za leve lahko začne prav ta teden! Našli boste ljudi, ki bodo sposobni podpreti vaše ideje in izvesti naloge, ki ste jim jih namenili, le sentimentalni ne bodite, da vas ne bi izigrali. V ljubezni bo nekaj videti prelepo, da bi bilo res, pri čemer bo prvi del tedna »skrbel« za iluzije, potem pa bo vse skupaj počasi bolj na realnih osnovah in se bo vedelo, kam se zadeva giblje.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Sončev prehod v Bika boste pričakali z olajšanjem. A ker se bosta praktično istočasno v Ovna prestavila Venera in vaš vladar Merkur, pravega miru še ne bo, zato pa s prodornostjo in učinkovitostjo pri svojem početju ne boste imeli težav. Še več, kombinacija odpiranja možnosti s sposobnostjo izpeljave akcij je lahko dobitna, veliko lahko naredite v tem času! Nasveti s strani nepreverjenih oseb v vaši okolici se ne bodo obnesli; če jim ne zaupate povsem, takih ljudi niti ne sprašujte za pot. Z neko ključno žensko v vašem življenju boste ta teden imeli kratki stik, vi pa poskrbite za nekaj odloga, preden se lotite razreševanja spora.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Če že vam samim ne gre najbolje, pa boste v tem tednu imeli veliko ugodne podpore s strani drugih, predvsem partnerja ali kake druge bližnje osebe. Morda še ne toliko v prvi polovici tedna, ko se bo še vpletal neugodni vpliv Jupitra na oba planeta, ki vstopata v Ovna, potem pa bo bolje in predvsem vse bolj jasno. Če je za vaše delo potrebno mnenje javnosti, bo to tokrat na vaši strani, zaradi česar boste imeli veliko več elana za svoje nadaljnje delo. V financah so proti koncu tedna možni nenadni obrati, a ugodni, na primer vrnjeni denar, ki je že bil odpisan, neki nepričakovan dodaten zaslužek ali pa bolj ugodna odprodaja od pričakovane.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Nekaj pričakovanj je videti v tem tednu, a tudi resnih polen pod noge na vaši poti, ne glede na to, ali jih bo kdo tja podstavljal ali pa bo šlo samo za neugodne okoliščine. Z nadrejenimi težav ne boste imeli, zavedajo se vašega prispevka in vas bodo raje pustili na miru, kot da bi tvegali kak spor. Če ne bi bilo financ, bi vaše poslovanje z drugimi potekalo brez težav, tako pa je videti, da se bo prav pri denarju zalomilo tudi pri tistih zadevah, kjer naj bi bilo že vse dogovorjeno. Ko se Merkur znajde v Ovnu, se bo tudi to uredilo; za morebitne podjetne poteze je vseeno bolje počakati na prvi teden maja kot pa hiteti zdaj.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V tem tednu sta v horoskopu strelcev vidna dva nasprotujoča si principa – po eni strani podjetnost in energičnost, ki obeta dober razvoj položaja, po drugi strani pa preobčutljivost na besede in poteze drugih ter posledičen umik ob vsem, kar bi vas utegnilo zmotiti ali prizadeti. Znati sprejemati je načelo, ki ga imamo vsi radi na ustnicah, vi pa se boste ta teden znašli v položaju, da bi to tudi v resnici dobro obvladati. V srčnih zadevah so na pomolu spremembe, nič hudega, bo pa na trenutke zelo zanimivo. Lahko se zgodi tudi »še kakšno dodatno železo v ognju« …

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Sončev odhod v Ovna prinaša kozorogom dve stvari (nekaterim bolj prvo, drugim pa drugo) – več podjetnosti in ustvarjalnosti po eni ter odpiranje na srčnem področju po drugi strani. Vse, kar počnete, sicer ne bo odvisno samo od vas, saj bo v določenih trenutkih prevladalo mnenje drugih oziroma večine, vi boste samo iskali način, kako bi se vse dobro izteklo za vse skupaj, ne toliko za vas. Marsov položaj ponuja neprijetno možnost, da v odnosih s sodelavci ali s podrejenimi, če jih imate, zapadete v napete trenutke, kjer je mogoče vse, od besed do kake prekinitve, ki ne bo koristila nikomur. Bolje se je odločiti za malo zakasnelo reagiranje.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Malo boste upočasnili svoj tempo, morda boste celo upoštevali kako opozorilo, da ne divjajte toliko in ne trošite svojih moči. Prihaja čas za usklajevanje mnenj in dogovore. V tem ste lahko zelo uspešni ob pogoju, da znate tudi poslušati, ne samo govoriti. Pa tudi malo načrtovanja korakov bi vam čisto prav prišlo, saj to, da ste odlični pri gašenju požarov, vedo že vsi. Velja pa tudi, da bo področij, na katerih boste aktivni, v tem času več hkrati, tako da bosta planeta, ki prihajata v Ovna, zelo koristna, zlasti Merkur, ki prinaša sposobnost prilaganja trenutnim potrebam; vodnarji v tem praviloma niste najbolj močni …

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Želje in pričakovanja so zadnje čase pri vas veliki, rezultati pa niso najboljši, kar se bo spremenilo, ko bosta Merkur in Venera v Ovnu, saj tedaj Jupiter ne bo mogel več računati nanju, ampak samo nase, vi pa z njim tudi. V tem tednu bo do izraza prišla vaša prilagodljivost, spravljivi boste in komunikativni, ne da bi rezali z besedami ali bežali pred drugačnim mnenjem, posledično pa bolj stabilni na svoji poti kot običajno. Glede financ ostanite pri svojem, ne obračajte ga preveč, zlasti ga ne posojajte, sploh pa ne, če so vpletena čustva ali sentiment.