Astro

Zlomila se je in dobila raka po moževi prevari!

T.P.
9. 4. 2019, 13.17
Posodobljeno: 10. 4. 2019, 16.29
Deli članek:

Mnogi priznavajo, da jim je spremenila življenje in jih rešila, ko so se znašli v najbolj temačnih obdobjih življenja. Louise Hay je bila ženska, ki je mnogim pomagala s svojimi izkušnjami.

ps
Louise je na svojem primeru dokazala, na kakšen način je mogoče premagati bolezen.

Ta močna ženska je bila navdih številnim ljudem po vsem svetu. Njeni modri, duhovni nasveti so marsikoga rešili v kritičnih življenjskih fazah. Louise Hay je imela izredno težko in travmatično življenje in je na svojem primeru pokazala, da je mogoče spremeniti svoje življenje ter ponovno postati srečen in izpolnjen s pozitivno energijo. Takšna je pionirka intuitivnega samozdravljenja konec avgusta 2017 zapustila ta svet v 90. letu starosti.

Njena žalostna zgodba

Bilo ji je komaj pet let, ko jo je posilil sosed. Pri 15 je zapustila šolo, pri 16 pa je že zanosila. Otroka je dala v posvojitev ter se podala na modne brvi. Postala je uspešna manekenka in spoznala vplivnega moškega Andrewa Haya, s katerim se je poročila. Svojega moža je neizmerno ljubila, on pa si je po 14 letih izbral drugo. »Ko sem si ravno začela dopovedovati, da dobre stvari lahko trajajo, se je ločil od mene.« To je bilo zanjo prelomno. Zlomilo jo je, a obenem se je s tem začela tudi njena duhovna pot. Če se ne bi ločila, ne bi nikoli postala Louise Hay, kakršno je kasneje spoznal svet.

Doma jo je ustrahoval nasilni očim, pri petih letih jo je posilil sosed, pri 16 je zanosila, pri 42 jo je zapustil mož. Nato je prišel rak.

Že leto zatem ji je življenje spremenil stavek, ki ga je slišala v cerkvi: »Če ste pripravljeni spremeniti svoje razmišljanje, lahko spremenite svoje življenje.« Sestavila je svojo prvo broušuro z modrimi platnicami, ki jo je naslovila Kar boli, brošura pa je bolj zaslovela kot mala modra knjiga. Vsi so jo želeli imeti. V njej so bili seznami bolezni, miselni vzorci, ki lahko sprožijo bolezni, in kratek postopek za spreminjanje negativnih vzorcev. Vse izvode je prodala. Malo modro knjigo je dopolnila z novimi spoznanji in jo izdala pod novim naslovom Telo je tvoje. To je bila predhodnica slavne knjige Življenje je tvoje, v kateri je objavila dodelan seznam telesnih organov  ter z njimi povezanih bolezni. Za vsako je navedla možen vzrok in nov miselni vzorec, ki pomaga bolezen pozdraviti.

ps
Mladost Louise Hay je bila posejana s trnjem.

Raka je pozdravila z odpuščanjem

A življenje jo je še preizkušalo. Zbolela je za rakom in obenem dobila priložnost v bolezni, da si dokaže, kako resnično deluje to, kar uči, Ogromno je kričala in tolkla po blazinah, da je izbruhala vso jezo. Rane iz otroštva so bile globoke in nezaceljene. Spoznala je, kako pomembno za zdravljenje je odpuščanje. Pol leta po tem, ko se je odločila, da se bo pozdravila, je šla k zdravniku. Rak je izginil. Sama je to intuitivno čutila, a ko so ji pritrdili tudi zdravniki, se je zavedela, da je mogoče pozdraviti vse, če smo le pripravljeni storiti to, kar je potrebno. V vseh svojih knjigah Louise poudarja, da so najbolj škodljive lastnosti zamerljivost, nagnjenost h kritiziranju in občutek krivde. Bila je prepričana, da si lahko, če se znebimo zamere, pozdravimo celo raka. Konec koncev je to sama dokazala.