Astro

Sledijo mu milijarde, on pa tokrat samo za vas!

Cristy in Mihael Žmahar (Duhovni atelje Potovanje duše)
8. 2. 2019, 12.35
Posodobljeno: 8. 2. 2019, 13.05
Deli članek:

Februar prinaša tudi nov nebeškoskop. A tokrat je šepet zanj prišel od nekoga, ki pozna mnogo vidikov življenja in ga je zato Vesolje postavilo v vlogo, v kateri lahko uči na milijone ljudi.

arhiv
Jay Shetty

Pot ga je pripeljala na sam vrh vplivanja na zavest in svetlobo drugih ljudi. On je Jay Shetty. Fant, ki je izkusil svetlobo in bolečino zato, da lahko danes pomaga vsem, ki si to želijo. On je nekdo, ki je uspešno združil meniško modrost in vse nagrade modernega sveta – in 19. maja letos prihaja tudi v Slovenijo.

 Jay Shetty je najvplivnejši »influencer« vseh časov, ima tri milijarde ogledov na kanalu Youtube in več kot 19 milijonov sledilcev na facebooku. Revija Forbes ga je uvrstila tudi na lestvico Forbes 30 under 30, ki predstavlja 30 najvplivnejših ljudi, mlajših od 30 let.

Do njegovega obiska pa je z vami Jayev navdih za vsako nebesno znamenje posebej. In če poleg svojega vodila preberete še drugih 11, toliko bolje, saj so vsa zlata vredna.
Pa poglejmo ...

arhiv
oven - jay

OVEN

Ovni, naredite vse, da boste lahko v sedanjosti delovali nemoteno. To pa pomeni tudi, da se pomirite s preteklostjo. Nekatere nerazrešene pretekle izkušnje, občutki in nezaključene dejavnosti še vedno vplivajo na sedanje obdobje. Podzavestno vas še vedno kličejo nazaj, za kar porabljate energijo, ki bi jo bilo pametneje investirati v trenutne projekte. Jay velikokrat pravi: »Pomirite se s svojo preteklostjo zato, da ne bo motila vaše sedanjosti.« Odpustite tistim, do katerih gojite zamere. Opravičite se tistim, ki ste jih prizadeli. To bo nemudoma ohladilo čustveno navezavo na njih, vi pa boste lahko šli naprej.

Jayev navdih: »Pomirite se s svojo preteklostjo zato, da ne bo motila vaše sedanjosti.«

arhiv
bik jay

BIK

Biki, za vas se je začelo obdobje smeha in veselja. Čas je, da se malce sprostite in si dovolite uživati. Velikokrat nase navlečete energije iz okolice, ki jih potem vi predelujete. V sodobnem svetu je to pri ljudeh, ki so močno vpeti v družbo, dokaj pogosto. A pri vas je čas, da se to neha. Jay je to spoznal po tem, ko je nekaj let preživel kot menih. V meniški skupnosti je ugotovil, da človeku ni treba nositi bremen vsega sveta. Da se lahko sprosti. In to je njegovo sporočilo tudi za vas: »Niste lastniki vseh težav na svetu. Nasmejte se.« Prav je, da ste odgovorni in skrbni ter da želite pomagati drugim. A prav je tudi, da se znate sprostiti in ... zabavati.

Jayev navdih: »Niste lastniki vseh težav na svetu. Nasmejte se.«

arhiv
dvojčka - jay

DVOJČKA

Dvojčki, čas je, da se dokončno prenehate obremenjevati s tem, kaj drugi mislijo o vas. Podzavestno vam je mnenje drugih zelo pomembno, zato se velikokrat spreminjate v tisto, kar drugi pričakujejo od vas. Na takšen način je včasih zelo zahtevno biti vi kot vi, saj pogosto spremenite svoje mnenje zaradi drugih. Jay pravi: »Tisto, kar drugi ljudje mislijo o vas, niti ni vaša stvar.« Ne obremenjujte se zaradi mnenj drugih. Vsak se zase odloča, kaj bo čutil in mislil. In če se nekdo odloči, da bo mislil drugače, naj. Vam se zaradi tega ni treba obremenjevati.

Jayev navdih: »Tisto, kar drugi ljudje mislijo o vas, niti ni vaša stvar.«

arhiv
rak - jay

RAK

Za vas je prišel čas jasne komunikacije. Drugi ljudje bodo najenostavneje vedeli, kaj je tisto, kar potrebujete, če jim boste to tudi jasno povedali. Izrazite, kaj vam je pomembno. Z drugimi komunicirajte jasno in neposredno zato, da poskrbite, da resnično vedo, kakšno je vaše sporočilo. Jay pogosto svetuje: »Ne domnevajte preveč.« Bodite jasni. Razvijte pogum postavljati jasna vprašanja. Jasno povejte svojo resnico. Če boste delovali tako, domnevanje ne bo več potrebno, kajti vsi boste vedeli vse. In življenje bo za vse vpletene veliko lažje. Ena izmed najhitrejših sprememb v življenju se lahko zgodi s tem, ko razjasnimo svojo komunikacijo.

Jayev navdih: »Ne domnevajte preveč.«

arhiv
lev - jay

LEV

Levi, vaša energija je lahko izjemno močna. To izražate prek svojega gibanja, najpogosteje pa z besedami. Besede imajo lahko dva učinka: lahko zdravijo, lahko pa poškodujejo. Zato je za vas pomembno, da povečate integriteto svojih besed. Da izrečete samo tisto, kar tudi dejansko mislite. Da ne uporabljate besed, ki bi degradirale druge, prav tako odstranite iz svoje energije opravljanja in podobno. Svojo moč, ki jo izražate prek besed, raje uporabite za opogumljanje ljudi, za širjenje resnice in pozitivnosti. Ali kot bi rekel Jay Shetty: »Vaše besede naj bodo brezhibne.«

Jayev navdih: »Vaše besede naj bodo brezhibne.«

arhiv
devica - jay

DEVICA

Device imate osebnosti, ki so lahko zelo čustveno močne. Lahko razvijete močno sočutje, empatijo in skrb za druge. Kar pa je tudi razlog, da vas je včasih mogoče prizadeti. Pomembno je, da razumete, da vsak človek dela vse, kar dela, zaradi sebe. Kar ljudje rečejo in naredijo, je podzavestna ali zavestna projekcija njih samih. Ne gre za vas. Zato poskušajte na kritike drugih gledati tako, da se ne obremenjujete preveč z njimi. Ko ste imuni na mnenja in dejanja drugih, prenehate biti žrtve nepotrebnega trpljenja. Jay velikokrat uči: »Ne jemljite stvari osebno.«

Jayev navdih: »Ne jemljite stvari osebno.«

arhiv
tehtnica - jay

TEHTNICA

Tehtnice, v sebi nosite veliko sposobnost gradnje svojega življenja. Tudi mentalna inteligenca je pri vas zelo pogosto prisotna. Imate lahko velike cilje in ambicije. Vendar je pomembno, da razumete, kar tudi Jay velikokrat omeni: »Nihče ni odgovoren za vaše življenje – nihče drug kot vi.« Zato v tem mesecu sprejmite odgovornost za svoja dejanja, odločitve in posledice, ki nastanejo. Zavedajte se, da vse občutke kreirate sami. Da kreirate tudi vso prihodnost in razplete. Če kažete s prstom na druge ljudi, prenehajte. Ko to spoznate, in še pomembneje, ko to začnete živeti, takrat vam bo svet ležal na dlani.

Jayev navdih: »Nihče ni odgovoren za vaše življenje – nihče drug kot vi.«

arhiv
skorpijon - jay

ŠKORPIJON

Škorpijoni, februar je za vas mesec, ko prestavite v končno prestavo. Čas je, da, kot pravi Jay, daste od sebe najboljše! V sebi namreč gojite čudovite sanje in želje, ki pa jih ne boste mogli uresničiti, če ne boste dali vsega od sebe. Če ne boste investirali vanje vsega, kar zmorete. Seveda bo »najboljša verzija« vas včasih odvisna od stopnje stresa, počutja ... in bo rezultat zato drugačen. A vseeno, odločite se, da vedno naredite vse, kar lahko. Tako se boste vedno počutili dobro, ne boste se samoobtoževali in nikoli ne boste ustvarjali nobenih obžalovanj. Torej, vedno naredite vse, kar lahko. To je vaša mantra za februar.

Jayev navdih: »Čas je, da daste od sebe najboljše!«

arhiv
strelec - jay

STRELEC

Strelci, za vas je prišel čas, da se prepustite naravnemu ciklu Vesolja. In enemu izmed njegovih zakonov, ki mu pravimo »čas«. Vsaka stvar ima svoj čas. Imajo ga tudi vsi vaši občutki, sanje, pa tudi rane iz preteklosti. Mogoče ste bili prizadeti, so vas ljudje izdali ali pa ste izgubili zaupanje ... a vedite, da je Vesolje na vaši strani. In da vam bo pomagalo ozdraviti preteklost. Kajti ne pozabite, kot Jay velikokrat omeni, čas zdravi. Čas resnično zdravi. Mogoče nikoli ne ozdravi popolnoma, ozdravi pa dovolj, da lahko greste naprej. Dajte si čas, da pridobite potrebno razumevanje. Dajte si čas, da razumete stvari. Dajte drugim ljudem čas, da opravijo svoje procese in osvojijo svoje lekcije. Čas je na vaši strani. Zaupajte mu.

Jayev navdih: »Čas resnično zdravi.«

arhiv
kozorog jay

KOZOROG

Kozorogi, vi ste naravni misleci. Lahko razmišljate o nečem dolgo časa. In lahko zahtevate odgovore na vse. Prav je, da ste radovedni, vendar je čas, da spustite nekatere stvari. Predvsem težnjo po tem, da veste in razumete vse. Kajti človeku ni dano vedno imeti vseh odgovorov. V tem primeru bi bilo v njegovem življenju preveč nadzora, kar bi ga podzavestno obremenjevalo. Čas je, da spustite ta nadzor. Jay pogosto pravi: »Prenehajte preveč razmišljati.« Včasih je prav, da nekaterih odgovorov ne poznate, kajti njihov čas še pride. Odgovor se vedno pojavi, ko ste pripravljeni.

Jayev navdih: »Prenehajte preveč razmišljati.«

arhiv
vodnar - jay

VODNAR

Vodnarji, februar je mesec, ko si postavite prioritete. Čas je, da malce prevetrite svoje okoliščine, predvsem tiste, ki zadevajo ljudi. Čas je, da do nekaterih ljudi, ki so vam blizu, spremenite odnos. Jay Shetty pravi: »Naj vam nekdo, za katerega ste samo možnost, ne predstavlja prioritete.« Razumete? Ljudje naj si zaslužijo vaš čas, vašo pozornost in vašo energijo. Dajajte jo aktivno samo tistim, ki vam jo aktivno vračajo. Ne dovolite, da vas ljudje izkoriščajo in vam jemljejo nekaj, kar je v resnici vaše. Postavite jasne meje in poskrbite, da jih vsi vpleteni upoštevajo.

Jayev navdih: »Naj vam nekdo, za katerega ste samo možnost, ne predstavlja prioritete.«

arhiv
ribi - jay

RIBI

Ribe, za vas je čas, da se osredotočite nase in na svoje življenje. Prenehajte se obremenjevati in načrtno ukvarjati s seboj. Kajti pogosto se podzavestno primerjate z drugimi ljudmi. Jay Shetty uči: »Ne primerjaj svojega življenja z življenjem drugih ljudi.« Ne veste, katere lekcije predelujejo, skozi kaj so šli in kakšni so njihovi cilji. Prav tako ne veste, kam gredo. Kakršnokoli primerjanje z drugimi je nesmiselno in vas samo odvrača od vaše lastne poti. Kar drugi počnejo, naj ne bo več prioritetno za vas. Osredotočite se na svoje naloge, svoje želje. Tja investirajte svoj čas in energijo.

Jayev navdih: »Ne primerjaj svojega življenja.«

SLEDIJO MU MILIJARDE

O JAYU:
Jay se je rodil in odraščal v Londonu in v mladosti je bil sramežljiv, 
introvertiran fant, ki si je vedno prizadeval stvari obrniti na 
pozitivno. Kot otroka so ga verbalno zlorabljali zaradi prekomerne 
telesne teže in ga zmerjali, da je "piflar", vendar nikoli ni dovolil, 
da bi te izkušnje vplivale nanj. Kot vsak najstnik je večino teh let 
raziskoval, kaj svet ponuja. Utrujen od naprezanja, da bi bil "dober", 
je Jay poskušal najti svojo identiteto, kar pa ga je pripeljalo do 
uporništva in kar nekaj izključitev iz šole. Ko je bil star 16 let, je 
izgubil dva najboljša prijatelja, enega v prometni nesreči, drugega pa 
zaradi nasilja v tolpah. Zaradi teh tragičnih dogodkov je resno 
razmišljal o tem, kaj je smisel življenja, in začutil močno potrebo po 
iskanju globljega pomena.

"Ne morete biti, česar ne morete videti."

Ko je Jay pri svojih 18-ih letih srečal meniha, je začel na novo 
odkrivati pomen uspeha zase. Tako si je takrat zaželel služenja svetu, 
kar pa je nasprotovalo denarju, slavi in moči. Po diplomi iz vedenjskih 
ved poslovne šole Cass je pri 22-ih letih zaživel kot menih v Indiji in 
v Evropi. Vsakdanjo obleko je zamenjal za meniško in si obril glavo. 
Zbujal se je ob štirih zjutraj, se tuširal s hladno vodo in jedel 
preprosto hrano. Meditiral je 4-8 ur na dan in preživljal ta čas brez 
vode in hrane, da bi treniral svoj um. Pogostokrat je izvajal meditacijo 
v ekstremnih okoljih (vročih in hladnih) in naučil se je starih praks 
dihanja in nadzora uma. Študiral je brezčasne filozofije in vzhodne vede 
ter v njih iskal povezave in sporočila za sodobni svet. Pol dneva je 
porabil za osebno rast, drugo polovico pa za pomoč drugim. Tako je Jay 
tri leta pomagal graditi trajnostne vasi in se vključeval v programe 
razdeljevanja hrane, preko katerih  so dnevno razdelili več kot milijon 
obrokov, hkrati pa je poučeval mlade generacije o zavesti, dobrem 
počutju in uspehu.

Premik od meniha ...
Jay se je nato preselil nazaj k svojimi staršem v London, seveda 
popolnoma brez denarja. Po uničenju svoje kariere je potreboval 9 
mesecev, da se je znova privadil na moderni svet. Nato pa so ga začeli 
njegovi prijatelji iz poslovne šole nenadoma vabiti, da govori v 
njihovih podjetjih, saj so bili pod velikim pritiskom in stresom.

Jay je začel deliti znanje ...
Jay je ugotovil, da lahko meniško znanje izjemno vpliva na moderni svet, 
produktivnost na delovnem mestu in še in še. Tako je te modrosti začel 
prepletati z digitalnimi vsebinami, kar je opazila tudi Arianna 
Huffington. Jay se je preselil v New York, kjer je ustvaril lastno video 
agencijo in blagovno znamko. Zdaj sodeluje z največjimi blagovnimi 
znamkami na svetu. Povabljen je bil na osrednja predavanja vodilnih 
podjetij, kot so Google, Facebook, Microsoft ... Je prejemnik številnih prestižnih nagrad na področju influencinga, govorništva in digitalnih vsebin.