Astro

Ljubezen v 2019 za vsako nebesno znamenje

S.N.Č.
28. 12. 2018, 10.16
Posodobljeno: 28. 12. 2018, 12.39
Deli članek:

Leto 2019 po starih zapisih ne spada med Venerina leta, a to ne pomeni, da leto, ki se odpira pred nami, ne bi smelo biti »leto ljubezni«.

dreamstime
ljubezen

Prej nasprotno, ob pogledu na horoskop se zdi, da bo to leto bolj kot druga odprto in »namenjeno« zaljubljanju, zavojevanju, ljubezni, metuljčkom in novim zvezam, pa tudi prijetnemu razvoju partnerstev vseh vrst, zlasti tistih bolj tesnih in živahnih. Venera in Mars, planeta, ki najbolj nakazujeta stopnjo ljubezni in njen razvoj, sta namreč v letnem horoskopu postavljena tako skladno, da se bodo večinoma lepe stvari na ljubezenskem področju dogajale vsem tistim, ki so odprti, pozitivni in nagnjeni k zvezam, ne zaprti, zadrti, čemerni in črnogledi.

"Raje bi imel oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo, in usta, ki ne morejo spregovoriti, kot pa srce, ki ne more ljubiti." Robert Tizon

Pa si oglejmo vseh dvanajst nebesnih znamenj in področje ljubezni za leto 2019.

profimedia
poljub

OVEN

Dolgčas vam ne bo. Še najbolje se to v vašem letošnjem horoskopu vidi v zapisih o zadnjih mesecih leta, ob čemer je čisto mogoče zapisati reklo »konec dober, vse dobro«, medtem ko bo čez leto bolj spremenljivo. Tako se bo na začetku leta pojavila dilema o prijateljstvu ali ljubezni, veliko bo druženja in dobrega počutja, tisto pravo pa bo čakalo na kasnejše čase, recimo na april ali junij. Vmes boste o nekom sanjarili ali ga morda skrivali, kar ni nujno slabo, počutili se boste čisto dobro. Julij prinaša poletno vzdušje, osvajalski nemir, nemara tudi več želez v ognju, veliko dogajanja, avgusta se boste morda osredotočili na eno osebo in si zadali nalogo osvojiti jo. Septembra se bodo stvari zapletale, oktobra pa vas bo prešinilo, da bi bilo morda bolje ostati sam in vsaj imeti mir. Novembra se kaj lahko v vašem življenju pojavi kdo tretji, ki ga bo nekaj časa treba skrivati, in december utegne biti malo drugačen od pričakovanj, čeprav ne ravno slab.

profimedia
poljub

BIK

Leto se ne bo začelo prav cvetoče, preveč bo napetosti, morda zaradi pričakovanj ene ali druge strani, tako v ljubezni kot v partnerstvih. A če se bodo februarja stvari v ljubezni in novih zvezah precej spremenile (na bolje), v zakonu miru še ne bo, tam bo veliko iskanja, kako in kaj. Morebitni oster preboj ali celo razkol v tem času ne bo dobrodošel, vse je prehitro in bi vam lahko bilo kasneje žal. Potem bo retrogradni Merkur nekaj vrnil nazaj in april bo neprimerno boljši, še posebej pa to velja za drugo polovico maja, ko se boste imeli res dobro. Poletni meseci prinašajo sožitje in komunikacijo s potovanji vred, tudi lep dopust, celo Merkurjeva naslednja retrogradnost tega ne bo ogrozila. Oktobra pa se lahko vmeša služba s svojimi zahtevami in požiranjem časa, tedaj bo treba malo zdržati in stisniti zobe, da se odnos ne bi začel krhati. Bo pa ta vpliv kratkotrajen, zadnja dva meseca se ne boste pritoževali.

profimedia
poljub

DVOJČKA

Planetarni potenciali so postavljeni razmeroma ugodno in nihanja se ne bodo izkazala za huda in skrb vzbujajoča; recimo aprila, ko bo zelo burno in strastno, nič kaj nedolžno, trivialno ali preprosto, zato pa zelo pomembno obdobje za mesece, ki bodo prihajali. Poletni meseci bodo mirnejši in polni zadovoljstva, pričakujte druženje, prijateljstvo, skupne aktivnosti, dopust, šport in take reči. Oktobra, ko bo vse nastavljeno za odličen odnos ali celo njegovo nadgradnjo, se bo nekaj začelo zapletati, pojavilo se bo tudi izogibanje, ignoriranje, pa potem popravljanje storjenega – ob pogledu nazaj se boste vprašali, kaj je bilo tega treba. Zadnja dva meseca, zlasti december, bosta v znamenju popravljenih in v stare tire vrnjenih odnosov, s katerimi boste zelo zadovoljni, verjetno še bolj kot s prvima dvema mesecema, ki se sicer v horoskopu tudi kažeta kot zelo ugodna.

profimedia
poljub

RAK

Odnosi se v večini leta, z izjemo dveh mesecev, ko nekaj res ne bo v redu, zdijo trdni in zanesljivi, močan poudarek pa je v horoskopu videti na družini in otrocih, čisto raku primerno; s tem, da je tudi možnost povečanja družine, če razmišljate o tem, v letu 2019 zelo možna. Februarja se bodo pojavile neke napetosti in predvsem v partnerstvih rojenih v drugi in tretji dekadi znamenja se utegne kaj zalomiti, tudi zelo dramatično bo morda kak trenutek. Nekaj malega v tej smeri se bo v ljubezni in pri osvajanjih dogajalo tudi na začetku maja, ko bo razdražljivost zelo velika in se boste nemara odzivali na vsako malenkost, a vse to bo bolj kratkotrajno. Vsekakor je treba posebej opozoriti na november, ko je dobro zelo paziti, še bolj pa v času pred tem, da se ne bi nabralo preveč slabega. Raki niste nagnjeni k razčiščevanju zadev sproti, tako da previdnost ni odveč. No, že december bo prinesel zasuk na bolje, in če škoda pred tem ni bila velika, se bo leto zaključilo čisto v redu.

profimedia
poljub

LEV

Že od začetka leta bo videti, da se bo vse odvijalo v pozitivno in prijetno smer, in večinoma bo res tako. V obdobjih, kot so februar, julij in avgust ter zadnja dva meseca v letu, se boste imeli odlično, to je čas za nove radosti, zaljubljenost, osvajanje in zapeljevanje, igro, tudi zabavo in rožnata očala. Zdelo se vam bo, kot da je svet vaš, vse vam bo šlo od rok, prejeli boste dovolj potrditev in ugodnih povratnih informacij, da se boste res imeli lepo. Vmes si boste kako godljo zakuhali tudi sami, na primer junija, ko je z vaše strani videti vzvišenost ali lahkomiselnost, češ kaj pa mi kdo more, a seveda ni nujno, da druga stran to vzame za svoje. Nekoliko iz zgodbe izstopa primer rojenih v tretji dekadi znamenja, ki bodo imeli marec, maj, mesec ljubezni, in zlasti september precej pokvarjen, kajti proti njim se bodo obrnile nekatere okoliščine, na katere se ne bo dalo vplivati. V takih primerih se tudi z energičnostjo in silo ne bo dalo kaj dosti popraviti, morda bi bilo bolje, če bi si nalili malo čistega vina.

profimedia
poljub

DEVICA

Ves čas se vam bo nekaj dogajalo, prišla bodo obdobja, ko boste »v višavah« (marec, april, september), a tudi taka, ko ne bo šlo, pa tudi če se boste trudili še bolj kot prej, čas, ko boste ali sami ali pa vas bodo razdirali strahovi ali sumi (pustimo ob strani, ali bodo realni ali namišljeni). Nemajhna težava je v tem, da vam najbolj ustrezata rutina in mir, se pravi »prijetno brezvetrje«, ni pa rečeno, da to ustreza tudi drugi strani. Pa pride do nesoglasij, ki jih potem gladimo, blefiramo, popravljamo in podobno. Po kratkotrajnem prepihu februarja se bo neko takšno obdobje vleklo kar nekaj mesecev, od maja do konca avgusta, potem pa še kratek izlet v slabo voljo oktobra. Vsega bo tu, od sumov do nihanja, pojava kakšne tretje osebe, vnovičnih začetkov z osebo, ki še niti ni dobro odšla iz vašega življenja. Oktobra bo trpela vaša samozavest, je pa mogoče tudi, da se bodo nesoglasja pojavila zaradi denarja. A na koncu bo vendarle vse dobro, upamo le lahko, da se boste iz tega kaj naučili.

profimedia
poljub

TEHTNICA

2019 je zelo pomembno leto za vas in bo prineslo dolgoročne rešitve ali usmeritve. Saturnova pot, prepletajoča se s Plutonovim gibanjem in obenem mrki, ki se bodo letos večinoma dogajali v njegovi bližini, ne predvideva avantur in rožnatih očal, ampak resnost, treznost, odgovornost in usmerjenost naprej. Marsikatera tehtnica bo pri ocenjevanju perspektiv raje zapustila oziroma prekinila zvezo, kot da bi vztrajala pri nečem neustreznem. Razmišljanja in pogovori o tem se bodo začeli že kar na začetku leta, nakar bo nekaj vračanja nazaj (februar), potem pa se maja pojavi neka nova oseba, ki bo dala misliti (morda v povezavi s službo ali posli?). Poleti bodo srčne teme potisnjene nekoliko v ozadje, saj se boste veliko več ubadali z drugimi zadevami, na primer s službenimi in finančnimi, jeseni pa bo spremenljivo, pri čemer bo novembra vse skupaj videti zelo slabo, a bo december vse popravil v najboljši meri in boste leto na teh področjih končali zadovoljni – konec dober, vse dobro.

profimedia
poljub

ŠKORPIJON

Najprej omenimo obdobja, ki vam ne bodo všeč. Ne toliko zaradi slabe volje, temveč zato, ker bo tistih drugih obdobij, v katerih se boste imeli odlično, precej več. Tako se marca pripravlja neki večji prepih, za katerega niti ni nujno, da se bo odvijal samo v segmentu ljubezni, kaj lahko se pojavijo zapleti v odnosih z otroki. V nekaj tednih bodo oblaki prešli in bodo vsa ta področja prinesla srečo in veselje, zraven tudi kakšno pomembno spoznanje. Maj prinaša nekaj dilem, kar pa bo najkasneje avgusta v celoti pozabljeno, saj tedaj prihaja čas, ko se boste imeli odlično. In če junij recimo ni primeren za nove ljubezni in osvajanje, se avgusta lahko sprostite in uživate tudi v tem. V partnerstvu se bodo tedaj uredile neke večje zadeve za nazaj, morda glede zamer ali pripomb, skratka, to bo zelo prijeten in uspešen mesec. September potem prinese nekaj kamenčkov v kolesje, oktober nekaj sumov in november nekaj lekcij, a jih boste obvladali in do konca leta uredili odnose v smeri, ki bo za vas zelo prijetna.

profimedia
poljub

STRELEC

Pestro bo, a morda ne na način, kot bi si ga želeli. Vsekakor bodo želje eno, možnost uresničitve pa drugo. Svobodoljubni strelci boste nekajkrat v skušnjavi, kaj narediti, kam se obrniti, morda celo pustiti vse skupaj. Že spomladi boste v dilemi, kam se obrniti in ali ne bi raje ostali (ali pa postali) sami, veliko nejasnosti je videti in nemalo izmikanja. Novi dogovori, morda selitev ali preureditev bivališča, hiše, vrta, okolice, se zdijo čisto priročna rešitev zastalega odnosa, ki bo v drugi polovici maja že dodobra pokrpan. Septembra bodo odnosi doživeli korenito spremembo in kazalo bo, da bo zdaj mir, toda zadnji meseci leta spokoja ravno ne omenjajo, precej verjetneje se bo odnos razvijal v smeri »midva sva vsak zase in obenem skupaj ter se dogovarjava, kako in kaj«, kar se niti ne zdi slaba rešitev. Ni izključeno, da se v vašem življenju letos pojavi kakšna tretja oseba, ob kateri potem ne bo jasno, ali gre »le« za prijateljstvo ali za kaj več.

profimedia
poljub

KOZOROG

V ljubezni ste praviloma zadržani, toda v letu pred nami se bo našlo prijetnih in ugodnih obdobij za vse zaljubljene in tiste, ki si želijo, da bi na tem pomembnem področju pihale tople sape in ne bi mislili samo na delo. Seveda ni vse zlato, kar se sveti, in prvi manj prijetni valovi prihajajo marca, a bo maj vse popravil in se boste imeli potem še v junij res dobro, uživali boste v druženju, dogovarjanju, klepetanju, sodelovanju in tudi intimnosti trenutka z osebo, ki jo imate radi. Avgusta se bo nato – v partnerstvu, v ljubezni niti ne toliko – na kratko močno zataknilo, vprašali se boste, kaj pa je to zdaj. Iz nekega novega zornega kota boste spoznavali vrednost drugega (ali pa drugih), in ker se tedaj na svoji poti retrogradno obrne Uran, se bo na neki način zgodba vrnila v čas, ki je bil že pozabljen. Septembra bo spet po starem – služba pred vsem, jeseni se bodo lizale rane in vzpostavljala se bo komunikacija, december pa bo prinesel pomiritev, ureditev in veliko veselja.

profimedia
poljub

VODNAR 

Na srčnem področju bi vaše leto lahko razdelili na tri dele, pri čemer bosta začetek in zaključek zelo ugodna in se boste imeli v ljubezenskih odnosih in partnerstvu dobro, vmes pa bo nekaj mesecev nekaj zastojev in težav, za pokušino že marca, ob letošnji prvi Merkurjevi retrogradni sekvenci poti, ko se boste med drugim resno spraševali o tem, kdo je koliko vreden, morebitna samozadovoljnost v tistih dneh pa se vam lahko slabo obrestuje. Potem se bo vsaj v zakonu vse postavilo v lepe okvire, a nemir bo ostal, kakšna dilema tudi, na primer ali je pravi ali ne. Do avgusta pestrosti ne bo manjkalo, vsega bo tu, od govoričenja tjavdan prek lahkomiselnosti, češ bo že, vse do prevelikih pričakovanj in napak. Partnerstva vodnarjev bodo ureditev odnosov in nekaj miru doživela prej kot nevezane srčne zveze, kjer bo iskanje rešitev potekalo v jesen (iskanje rešitev zunaj sebe se ne bo obneslo, a se vam tega ne bo dalo dopovedati). Pozni meseci bodo kljub vsem vetrovom prinesli mir in sožitje, če ne štejemo novembrske nevihte v zakonu, ki pa bo k sreči kratka. Decembra ne bo čisto vse razjasnjeno, a boste vseeno zadovoljni, dileme pa boste prepustili za ponovoletni čas.

profimedia
poljub

RIBI

Vaše leto bo imelo svoj začetni, osrednji in zaključni del, od katerih vsak bo imel svoje energije in različna občutenja. Na splošno recimo, da bo vezanim Ribam letos nekaj težje kot navadno, veliko je videti prepiha, pregovarjanja, iskanja novih rešitev, tudi razhod letos s tem horoskopom ne bi bil nič presenetljivega. Že januarja in marca se bodo čez nebo podili občasni oblaki, marca boste dogajanje jemali zelo osebno, kot nekakšen napad nase. Stvari se bodo pomirile, a maja bodo na plan privlečene neke stare zadeve, ki se bodo vlekle čez poletje in ga v veliki meri kvarile, potem pa se bodo avgusta in zlasti septembra zadeve uredile do take mere, da boste spet mirni in veseli. Oktobra se krajša nevihta obeta rojenim v tretji dekadi znamenja, sicer pa je iz horoskopa videti, da boste do konca leta preživeli v sožitju in sodelovanju.