Astro

O vsem tem je najbolje molčati!

T.P.
20. 9. 2018, 10.10
Posodobljeno: 20. 9. 2018, 10.12
Deli članek:

Naš svet, čeprav temelji na resnici, kljub vsemu zahteva ravnotežje, zato nas modreci opozarjajo, da obstajajo nekatere stvari, ki jih je najbolje zadržati zase.

dk
Modreci priporočajo, da nekatere stvari zadržimo zase.

1. Prvo, kar velja čuvati kot skrivnost, pravijo modreci, so vaši daljnosežni načrti

O svojih velikih načrtih skušajte molčati, dokler se ne uresničijo. Ne samo, da naše ideje niso popolne, temveč imajo tudi precej šibkih točk, ki jim je zlahka zadati udarec in jih celo porušiti.

2. Ne hvalite se s svojo dobrodelnostjo – to redkost v tem svetu je vredno čuvati kot punčico svojega očesa

Vaša dobra dela govorijo sama zase, zato ni treba, da o njih govorite še vi. Ponos bo takšno samohvalo takoj prepoznal in takšnim dobrodelnim namenom odvzel vso blagost.

3. Modreci ne priporočajo govoriti niti o svojem asketizmu

Ne govorite naokrog o svojih omejitvah v prehrani, spolnih odnosih ipd. Fizični asketizem prinaša korist samo, kadar je v kombinaciji s čustveno komponento.

4. Vsekakor je najbolje molčati tudi o svojem pogumu in junaštvu

V življenju nekdo dobiva zunanje, drugi pa notranje izzive. Zunanji so vidni, zato ljudje zanje prejemajo nagrade, vendar pa prevlade notranjih izzivov nihče ne opazi in jih niti ne nagrajuje.  

5. Pred drugimi ravno tako ni najbolj zdravo razglabljati o svojih družinskih težavah

In o svojem zasebnem življenju nasploh.

Zapomnite si, manj, kot boste govorili o težavah v svoji družini, bolj bo ta močna in stabilna. Prepiri v družini niso nič slabega, saj prinašajo osvobajanje od negativne energije, ki se je nakopičila v procesu komunikacije.

6. In zadnja stvar, ki ni vredna besedičenja, so grde besede in trači, ki jih slišite čez dan

Tako, kot lahko umažete čevlje na cesti, lahko umažete tudi svojo zavest in podzavest. In človek, ki se vrača domov in na veliko ogovarja ter trosi naprej vse neumnosti, ki jih je slišal tekom dneva, se prav nič ne razlikuje od človeka, ki je vstopil v hišo in se ni sezul.