Astro

Horoskop: Idealen teden za vse premike!

Bern Jurečič, www.astrology.si
10. 9. 2018, 09.29
Posodobljeno: 10. 9. 2018, 09.33
Deli članek:

Astrološko gledano je ta teden za premike, uspehe in zmage precej »idealen«, saj prinaša koristno mešanico napetosti, ki nas jezi, izziva in spravi v tek, akcijo, ter odličnih planetarnih energij, ki potem omogočajo, da iz vsega tega naredimo kaj dobrega, tako zase kot za druge.

Profimedia
sreča

Marsov prehod v Vodnarja bo tej aktivnosti prispeval levji delež, saj gre za aktivno, v prihodnost, zamisli in tveganje naravnano območje neba. Sicer pa bo te dni še najbolj »zaseden« planet Neptun – z Luno, Merkurjem, Soncem in Jupitrom bo v povezavah, prek njih pa še z domala vsemi drugimi planeti. Tako idej kot navdiha za velika dejanja ne bo manjkalo, ob morebitnih dobrih postavitvah v osebnem horoskopu nam bo ta teden zlahka uspevalo vse, kar je prej čakalo ali pa nas je navdajalo z dvomom, ali bi to šlo ali ne ... Zdaj bo, le zavihajmo rokave!

Horoskop za teden od 10. do 17. 9. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Na začetku tedna bo precej napeto in zna iti celo kaj narobe, a ne pustite se zmesti. V nekaj dneh boste zmogli napetosti prenesti v aktivnost in napravili veliko več, kot je bilo mogoče predvidevati pred tem. V službi je videti resno vzdušje, a tudi učinkovitost in uspeh, četudi morda počasnejši od želenega. Preden vas ustavi kaj drugega, na primer lastni organizem. Pri vsem, kar počnete, pomislite tudi na prehrano, spanje, počitek in razbremenitev, morda branje knjige.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Nekaj preveč odvisnosti od početja, volje in namenov drugih je videti v vašem tokratnem horoskopu, ne bi bilo slabo poskusiti kaj speljati tudi sami, za boljši občutek. A če imate ob sebi koga, ki ne vleče na svojo stran, imate še srečo – danes je najpomembnejša beseda na svetu »interes«. Vsak samo zase, nekaj takega. V ljubezni besed so na vrsti dobri občutki, morda pride do kake prijetne zgodbe ali pa spremembe, vsekakor na bolje, ne na slabše.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Razkorak med tem, kaj bi radi dosegli in imeli od življenja, ter tem, kakšne so realne možnosti za to, bo tokrat kar precejšen. Dvojčki imate v vsakem trenutku preveč opcij v glavi, da bi si belili lase zaradi nečesa, kar ta hip ne gre dobro ... V službi in doma se bo pokazala velika nuja po urejevanju, postavljanju stvari na svoje mesto, tu pa dvojčkom navadno zmanjka volje. V ljubezni na začetku tedna precej nihanja, kasneje bo prišlo nekaj zelo lepih dni.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Številna področja vašega življenja so v teh dneh dobro podprta, in če le nimate polnih nahrbtnikov problemov od prej, se boste imeli dobro. Neke dobronamerne informacije ne bodo našle naslovnika, vsi bodo imeli polne glave drugih misli, pričakovanj in »resnic« s facebooka. V srčnih zadevah na začetku nekaj nemira, potem pa ugodno in prijetno. Podobno bo s financami, na začetku nekaj nejasnosti in kak nepotreben strošek, potem pa mirno.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Povezava s Plutonom prinaša izredno prodornost in sposobnost upravljanja, lahko dosežete praktično vse. Sočasen močan poudarek na energiji Bika temu dodaja vztrajnost in stabilnost, za rezultate se ni bati. Po drugi strani je v horoskopu videti čisto »zemeljske« teme, kot so denar, položnice, stroški, a tu se nimate česa bati, vse boste uredili. V drugi polovici tedna boste v odnosih izbrali neki novi pristop in takoj izboljšali stanje ter počutje.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kar trije planeti so ta čas pri vas, Luna, ki se bo sicer kar hitro odpravila naprej, pa vam za začetek prinaša precej nemira, občutljivost, subtilnost in nekoliko preveč sentimenta. Veliko poudarka, sploh kasneje v tednu, je videti na odnosih, komunikaciji, informacijah. Toda govorili boste pretežno o sebi in svojih zadevah ter vse bolj čudili ljudi okoli sebe, doslej od vas niso bili vajeni tega. V ljubezni se stvari ne premikajo naprej, a ne bodite nepotrpežljivi in preveč zahtevni.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Precej nenavaden je vaš tokratni horoskop. Po eni strani veliko neptunske energije, razmišljanja, tuhtanja, požrtvovanja, morda skrivanja in kaka solza preveč, po drugi pa trdnost korakov, težnja k stabilnosti in zanesljivosti. V financah predvsem pri rojenih v prvi dekadi precej živahno, pri drugih pa mirno in udobno. V marsikateri zadevi ne bo časa za veliko tehtanja. Poskrbite za dovolj oddiha in spanja, in če vam je do joka, se kam zaprite, da vas kdo ne vidi.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Z Jupitrom, Venero in sredi tedna še Luno v svojem znamenju škorpijonom ta čas res ne bi smelo iti slabo. Kvečjemu se je bati, da boste začeli vse jemati s preveliko žlico, prepričani, da se vam ne more zalomiti. Zato pustite nekaj prostora svojemu občutku, naj budno pazi in vas opozori, če bi se kazalo kaj motečega. V ljubezni nekaj lepih trenutkov ali pa perspektiva za boljše čase, a tu je treba biti nekoliko bolj previden. Dilema »prijateljstvo ali ljubezen« bo spet enkrat zelo živa.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vse se bo odpiralo in imeli boste občutek, da se še nekaj časa ne bo treba ustaviti. Oviro ob tem predstavljajo samo čustva, domače zadeve, morebiti starši ali dogajanje okrog njih, ali pa pričakovanja, ki znajo biti pri strelcih zelo visoka. Zato na začetku tedna nemara stopite za kak korak nazaj, polovite koristne informacije in se močnejši odpravite naprej. Kar zadeva denar, bodo poteze, ki jih boste naredili, za vas ugodne, četudi morda s časovnim zamikom.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Marsov prehod iz vašega znamenja ne bo zmanjšal vaših možnosti in naprezanj, prej nasprotno, zdi se, da boste bolj vztrajni, a tudi bolj mirni v korakih. Saturnove tokratne povezave so izvrstne, majčkeno je treba biti potrpežljiv, da se ta vaš vladar premakne z mesta, potem bo akcija tekla skorajda sama od sebe. Pričakujete lahko pomoč nekoga, ki ima podobne interese, morda prijatelj, morda kaka vplivna oseba, morda kaka družba ali organizacija.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Z Marsovo vrnitvijo v vaše znamenje bo čas zavezanosti rok prešel, zavihali boste rokave. Za začetek pazite na razdraženost in prehitre reakcije, a že konec tedna boste delovali skladno in učinkovito. Zahteve, pred katere ste postavljeni v poslih ali službi, so jasne, vaša volja pa tudi ne bo vprašljiva. Povratne informacije o tem, da delate dobro, vam bodo dale še več vetra v jadra. Usmerjenost v prihodnost in naravnanost na dolge proge se bo kazala tako v ljubezni kot v partnerstvu.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ribe nimate težav s tem, da večina stvari sloni na drugih, če le pričakovanja in zanašanje niso prevelika. A ne glede na to se boste tudi tokrat izvlekli iz vsake kaše, če se boste že znašli v njej. V tem tednu se vam bo odprlo, imeli boste občutek, da gre na bolje. Jupitrov odlični vpliv ne le da »odpira vrata«, tudi prave informacije vam bodo prišle na pot. V ljubezni je videti srečo, morda boste nelagodno pomislili, da je to prelepo, da bi dolgo trajalo.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 17°09 do 23°58 Device.

Merkur bo prišel od 7°01 do 20°18 Device.  

Venera bo prišla od 0°22 le še do 4°52 Škorpijona, pripravlja se na svojo retrogradno sekvenco poti.

Mars bo šel od 29°47 Kozoroga do 1°19 Vodnarja, v katerega bo vstopil 11. 9.

Jupiter bo šel ta teden od 18°27 do 19°35 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden komaj kaj premaknil naprej, od 2°33 do 2°37 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno počasi premaknil od 2°07 do 1°55 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 15°01 do 14°49 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 18°51 do 18°48 Kozoroga, počasi se ustavlja na svoji poti.

Luna bo 12. 9. vstopila v Tehtnico, 15. 9. v Škorpijona in 17. 9. v Strelca.

V tem tednu lunine mene spet ne bo, prvi krajec bo na nebu naslednji ponedeljek.