Astro

Zdrsnil v prihodnost in videl, kaj nas čaka

T.P.
8. 8. 2018, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2018, 09.06
Deli članek:

Švicarsko-avstrijski učitelj Paul Amadeus Dienach je imel zdravstvene težave in leta 1921 je padel v dolgotrajno komo.

Prihaja Zlata doba. A kdaj?

V času kome, ki je trajala kar eno leto, je njegova zavest odpotovala v prihodnost ter prevzela telo človeka, živečega v letu 3906. Kar je doživel v prihodnosti,lahko beremo v njegovi knjigi. Avtor poudarja, da so ljudje prihodnosti popolnoma razumeli njegovo zdravstveno stanje, ki so ga poimenovali drsenje zavesti. Povedali so mu tudi, kaj naj bi se dogajalo s planetom Zemlja med 21. in 39. stoletjem.

Ko se je Dienach prebudil iz kome, se je pisalo leto 1922. Prebudil se je precej bolj bogat z znanjem ter informacijami o tem, kaj se bo dogajalo v prihodnosti. Vedel je, da nima veliko časa, zato se je odločil za pisanje spominov, zabeležil je vse, česar se je lahko spomnil iz svoje nevsakdanje izkušnje. Dienach ni bil pisatelj niti poet, bil je povsem običajen človek, ki je pisal dnevnik, ne da bi pomislil, da bodo njegovi spomini nekoč postali knjižna uspešnica.

Njegovi spomini iz prihodnosti so postali prava knjižna uspešnica.

Dienachove napovedi za prihodnost človeštva:

2000–2300: Človeštvo se še naprej bori s težavami prenaseljenosti, ekološkega uničevanja, ekonomske neenakosti, napačnim monetarnim sistemom, pomanjkanjem hrane za vse ljudi, lokalnih vojn.

2204: Kolonizacija Marsa, kamor naj bi naselili 20 milijonov ljudi, ki jih bo leta 2265 uničila ogromna naravna katastrofa. Nikoli več človek ne bo poskušal naseliti Marsa.

2309: Zgodila se bo velika globalna vojna. Velik del civilizacije bo izginil s planeta Zemlja. Rumena in črna rasa ne bosta več obstajali.

2396: Te velike spremembe bodo pripeljale do ustanovitve Globalnega parlamenta na Zemlji globalne unije držav. Čeprav ga bodo izglasovali narodi, ta parlament ne bodo sestavljali politiki ali poslovneži, temveč znanstveniki, tehnologi in humanitarci. Denar, kakršnega poznamo, ne bo več obstajal. Planetarnih dobrin bo dovolj za vsakega človeka, težave s prenaseljenostjo, klimo, hrano in ekologijo bodo rešene.

3382: Človeštvo bo popolnoma srečno. Ljudje bodo eden za drugim začeli posedovati duhovno moč, ki se bo imenovala hiper-vizija ali hiper-intuicija. Vsakdo bo imel dostop do velike duhovne svetlobe oziroma neposrednega znanja z ekstremno velikimi in kreativnimi močmi. To je pravzaprav mutacija človeškega uma.

3400-4000: Nova Zlata doba prihaja za človeštvo po skoraj tisočletju mračne dobe. Zdaj v Globalni vladi niso samo znanstveniki in tehnologi, temveč tudi univerzalni ustvarjalci. En tak ustvarjalec združuje kvalitete in sposobnosti filozofa, umetnika, strokovnjaka, mistika itd. Vse v družbi je brezplačno. Obleke, hiše, hrana, prevoz … Zasebne lastnine ni več, ljudje svojih uspehov ne merijo več po tehnoloških in materialnih standardih življenja, temveč glede na čustven, mentalni ter duhovni razvoj in napredek. Ljudje delajo samo dve leti v svojem življenju, in sicer od 17. do 19. leta. Zemlja nima več kot milijardo prebivalcev.

Obstajajo samo tri vrste zakonov: tisti, ki se nanašajo na 2-letni delovni odnos, tisti, ki so povezani s potovanjem in distribucijo naravnih dobrin, ter zakoni glede demografske slike prebivalcev (nadzor rojstev).