Štirje načini

Vsi imamo šesti čut in možnost, da ga razvijamo

Tanaaz
31. 1. 2024, 15.23
Posodobljeno: 31. 1. 2024, 15.24
Deli članek:

V tej človeški dimenziji se pri navigaciji po svetu zanašamo na svojih pet čutov. Teh pet čutov je potrebnih za naše preživetje, vendar obstaja še en čut, na subtilnejši ravni – šesti čut.

AdobeStock
Prek šestega čuta imamo dostop do nevidnih svetov in sveta duhovne energije.

Naš šesti čut pogosto ostane neodkrit, vendar nam prav ta lahko omogoči dostop do lastne intuicije, občutkov in psihičnih sposobnosti.

Šesti čut nam omogoča dostop do stvari, ki jih v resnici ne moremo racionalizirati s človeškim umom, ter dostop do nevidnih svetov in sveta duhovne energije.

Vsi imamo šesti čut in možnost, da se ga dotaknemo, potrebno je le, da smo pozorni na njegova subtilna sporočila.
Če želite okrepiti svoj šesti čut, bodo ti predlogi pravi za vas.

BODITE URAVNOTEŽENI

Pri dotikanju šestega čuta gre za ravnotežje. Ko en čut prevladuje nad drugimi, se je res težko zavedati drugih čutov.
Če želite priti v stik s svojim šestim čutom, morate umiriti in utišati svoj um ter se uglasiti s subtilnejšimi energijami in vibracijami, ki vas obdajajo. Za trenutek pozabite na to, kar lahko vidite, otipate, okusite, slišite in vonjate, in se namesto tega poglobite.

Eden od načinov je, da zaprete oči in vprašate svoje telo, kako se počuti. Občutkov ne poskušajte izraziti z besedami in jih ne poskušajte racionalizirati, svojo pozornost usmerite le na občutke. S tem vam lahko pomaga aktivirati subtilne energije, ki živijo v vas.

RAZVIJTE ODNOS S SVOJIM OKOLJEM

Pred mnogimi leti, ko smo živeli v nomadskih plemenih, je bil šesti čut nujen za naše preživetje. Danes pa smo pozabili na moč zanašanja na šesti čut, ki nam sicer lahko pomaga pri vodenju.

Živali imajo še vedno zelo razvit šesti čut, zato so pogosto bolj občutljive na duhove in lahko začutijo naravne katastrofe, preden se zgodijo.

Naš šesti čut je prvinski instinkt in bolj ko lahko stopimo v stik z okoljem, ki nas obdaja, bolj bo razvidno, kako naš šesti čut komunicira z nami.

Vzemite si trenutek, da začutite energijo v prostoru, in opazite, kako se počutite. Kakšne vibracije dobivate od prostora ali ljudi v sobi?

Ko se tako prilagodite svojemu okolju, boste pogosto začeli prepoznavati stvari, ki jih morda prej niste opazili.

Drugi pomemben korak je učenje, kako se uglasiti z naravo. Narava ni samo zdravilna, ampak je tudi v nenehnem stiku z nami. Samo za trenutek pomislite na svojo najljubšo rožo. Rože lahko sporočajo veselje, srečo, lepoto in celo ljubezen, preprosto z energijo, ki jo nosijo.

Vsa narava je na ta način zelo navdihujoča, in ko se tega začnete zavedati, boste začeli opažati, kako govori z vami.

ZAPIŠITE SVOJE SANJE

Naš šesti čut z nami komunicira tudi prek sanj. Tudi če vaše sanje nimajo smisla za vaš logični um, so pogosto polne subtilnih sporočil in namigov o smeri vašega življenja.

Če želite izkoristiti to modrost in znanje, torej začnite zjutraj najprej zapisovati svoje sanje. To počnite vsaj dva do tri tedne in počasi boste začeli opažati, da se pojavljajo teme ali vzorci.

In ko se boste ozrli nazaj na svoje sanje, se vam bodo začele zdeti smiselne.

RAZVIJTE SVOJO INTUITIVNO MIŠICO

Bolj ko boste pozorni na svoje občutke ali intuicijo, močnejši bo vaš šesti čut. Pomislite na to kot na mišico; bolj ko jo uporabljate in se zanašate nanjo, močnejša bo postala.

Če želite začeti graditi svojo samozavest, začnite uporabljati svojo intuicijo in občutek za sprejemanje preprostih odločitev v življenju. Ne glede na to, ali intuicijo uporabljate, ko izbirate popoln obrok za kosilo ali ko imate opravka s sodelavci ali otroki, preverite, ali lahko razgibate svoje mišice vsaj dva- do trikrat na dan.

Ko boste s svojo intuitivno mišico razvili stik, boste samozavestnejši, saj ji boste zaupali, ko boste morali sprejeti pomembne odločitve ali celo odločitve, ki spreminjajo življenje.