Vesela plat življenja

Strelci: Ognjeno strastni in hrepeneči po pustolovščinah

Neja Kralj
23. 11. 2023, 15.41
Deli članek:

Ljudje, rojeni v znamenju strelca, med 22. novembrom in 21. decembrom, so znani po svoji strasti do življenja, brezmejni radovednosti in nenehnem hrepenenju po pustolovščinah.

AdobeStock
Strelci imajo močno vero, da se bo vse rešilo in da bo vse tako, kot mora biti.

Če bi morali opisati strelca s tremi vrednotami, bi to vsekakor bile: svoboda, optimizem in širjenje meja.

Strelčeve energije so ognjene in spremenljive. So kot ognjemet, ki se razprši na vse strani – grandiozen, drag in razkošen.

Ker jim vlada element ognja, je za strelce značilno, da so odprte, pustolovske osebe in da ne ljubijo zadržanosti. Ognjeni, strastni in pošteni. Strelci gledajo na življenje preprosto, kot na potovanje in pustolovščino, in so kot taki odprti za vse neskončne možnosti. So pustolovci, ki fantazirajo o še neodkritih svetovih, zakopanem zakladu, ki jim lahko omogoči potovanje po svetu, in številnih lepih ljubezenskih dogodivščinah.

DIHA SVOBODO

V resničnem življenju so pogosto navezani na partnerja, če pa so razočarani, za vedno ugasnejo ogenj v sebi. A nikoli ne izgubijo upanja v srečno ljubezen. Strelci ne marajo omejitev, dihajo in potrebujejo svobodo, da lahko širijo svoja obzorja. Ne pritiskajte na njih, sicer vam bodo hitro pobegnili. Svet jih kliče in kot večni popotniki so lahko povsod. Njihova šibkost so detajli. Z njimi se ne ukvarjajo. Nimajo časa, pa tudi smisla ne vidijo v tem. Ne pozabite, oni gledajo na široko in zelo dobro zaznavajo celoto. Kot taki so odlični učitelji in predavatelji, ki ne utrujajo z malenkostmi, ampak s svojo širokosrčnostjo in svobodomiselnostjo usmerjajo ljudi, da stopijo iz znanih okvirjev. Širok pogled na stvari sicer včasih daje vtis površnosti, a jim tega pač ne morete zameriti.

SMEŠNO ISKREN

Strelci z veseljem ter spontano govorijo o svojih izkušnjah in vsakič prijatelje razveselijo s svojim veselim duhom. Pravi šaljivci so. Hočeš nočeš te spravijo v smeh. Včasih, ker so res smešni, včasih, ker so tako prisrčni, ko se trudijo s svojim surovim humorjem dvigniti tvoje razpoloženje. Strelci velikokrat »nimajo filtra« in povedo, kar jim pade na pamet, so neposredni. Brutalno iskreno. Da, tudi to utegne biti smešno.

V nasprotju z ovnom je strelec zmerno koleričen. Sposoben je samokontrole, zmernega navdušenja, je podrejen svoji volji ter se uspešno bori proti impulzom, ki so posledica njegovega temperamenta.

Strelec ljubi ljudi, sovraži podrejanje in surovost. Ima veliko morale, in če zmaga, je velikodušen do sovražnika. Na splošno so strelci radodarni, navdihnjeni z optimizmom in dobrimi mislimi, idealistični in ne želijo kršiti moralnih zakonov.

ZAUPA V PRIHODNOST

Pravzaprav strelcem ne moreš zameriti tudi, ko vzkipijo in vsevprek streljajo svoje puščice, namočene v jezo. In tako kot levi hočejo imeti vedno zadnjo besedo – ko pridigajo o etiki in morali, ki zanje ravno ne velja, ter ko so malomarni in neodgovorni in ko sledijo svojim večinoma prevelikim ciljem.

Njihovo zaupanje v prihodnost je neomajno, občudovanja vredno. Imajo močno vero, da se bo vse rešilo in da bo vse tako, kot mora biti. Intelekt strelca je globok in drzen, saj je treba vse vnaprej predvideti. Povsod iščejo vrhunski in filozofski smisel ter radi raziskujejo vsevprek, kar jim je zanimivo in mamljivo.

Pa veliko pustolovščin in vznemirljivih raziskovanj za vaš rojstni dan, dragi strelci.

STRELEC NA KRATKO

Dobre lastnosti:

Strelci so običajno optimistični in vidijo svetlo stran stvari.
Radi se podajajo na raziskovanje novih krajev in doživljajo nove izkušnje.
Strelci so znani po svoji iskrenosti in neposrednosti.
Pogosto imajo razvit smisel za humor in znajo nasmejati druge.
Strelci so velikodušni in pripravljeni pomagati tistim, ki jih potrebujejo.

Slabe lastnosti:

Včasih se lahko prenaglijo in sprejemajo hitre odločitve brez premisleka.
Ker so vedno v iskanju novih doživetij, se lahko težko osredotočijo na dolgoročne obveznosti.
Njihova iskrenost lahko občasno prizadene druge, saj se ne bojijo izraziti svojih mnenj.
Strelci so lahko trmasti in se težko prilagodijo spremembam.
Niso najbolj potrpežljivi in se lahko naveličajo dolgih čakalnih obdobij.

Kot partnerji …

so strelci pogosto zanimivi in strastni. So zvesti, vendar potrebujejo partnerja, ki jih bo razumel in sprejel njihovo potrebo po svobodi in pustolovščinah.

Kot otroci …

so strelci radovedni in polni energije. Potrebujejo starše, ki jim omogočajo raziskovanje sveta in spodbujajo njihovo kreativnost.

Kot starši…

so navdušeni in spodbujajoči, vendar se morajo naučiti tudi postaviti meje in biti odgovorni.

Kot prijatelji …

so zvesti in vedno pripravljeni na zabavo. So tudi odlični sogovorniki in znajo svoje prijatelje nasmejati.

Kot sodelavci …

so inovativni in radi sprejemajo nove izzive. So tudi odprti za sodelovanje, vendar morda včasih težko sledijo rutinskim nalogam.

Kot nadrejeni …

so strelci navdihujoči in motivirajo svoje podrejene k večjim dosežkom. Vendar morajo paziti, da ne bodo prezahtevni in neodgovorni.

Kot podrejeni …

so prilagodljivi, vendar lahko postanejo nezadovoljni, če se počutijo omejene.