Ezoterika

Škorpijoni: skrivnostni in strupeni, a tudi zelo zvesti

Neja Kralj
24. 10. 2023, 15.44
Deli članek:

Škorpijon, ki bo z neba vladal do 22. novembra, je eno najbolj napačno razumljenih znamenj zodiaka. Zaradi njegove neverjetne strasti in moči se ga pogosto celo zamenja za ognjeno znamenje.

Dreamstime
Škorpijonova strast in intenzivnost se kažeta tako v njihovih odnosih kot v njihovem pristopu k življenju.

A škorpijon je vodno znamenje, ki svojo moč črpa iz psihičnega, čustvenega področja. Tako kot druga vodna znamenja, rak in ribi, je škorpijon izjemno jasnoviden in intuitiven.

To vodno znamenje je edinstveno zaradi značilnega strupenega pika. Tako kot njihova nebesna duhovna žival škorpijon tudi škorpijoni čakajo in udarijo, ko najmanj pričakujemo.

Življenje je igra šaha za ta preračunljiva vodna znamenja, ki nenehno načrtujejo več korakov naprej, da bi orkestrirali morebitni mat. To ne pomeni, da so njihovi nameni nujno nečedni. Škorpijoni preprosto vedo, kaj hočejo, in se ne bojijo trdo delati ter igrati dolgo igro, da bi to dosegli.

Nikoli ne pokažejo svojih kart in njihova skrivnostna narava je tisto, zaradi česar so tako zapeljivi in mamljivi.

Škorpijon je znamenje, ki je najtesneje povezano s seksom: del telesa, ki ga škorpijon upravlja, je področje genitalij. Seks pri čutnih škorpijonih ni samo užitek. Hrepenijo tudi po fizični bližini, duhovnem razsvetljenju in čustveni intimnosti, ki jo lahko zagotovi seks.

Škorpijonu vlada Pluton, planet, ki vlada tako uničenju kot transformaciji. Na dober dan je energija škorpijona ambiciozna in vabljiva. Na slab dan pa senčno stran škorpijona napaja neusmiljena želja po nadzoru. Škorpijoni, željni moči, se morajo zavedati, da so v nevarnosti, da se zastrupijo, če jih nadzoruje njihov ego.

Profimedia
Ozvezdje Škorpijon spominja na škorpijona, z dolgim zakrivljenim repom.

ŠKORPIJON NA KRATKO

Dobre lastnosti:

Strastnost: so zelo strastni ter predani svojim ciljem in odnosom.
Skrivnostnost: radi ohranjajo svojo zasebnost in so skrivnostni ljudje.
Odločnost: ko si nekaj zastavijo, so zelo odločni in neustrašni pri doseganju ciljev.
Lojalnost: so zelo zvesti ter zvesti partnerji in prijatelji.

Slabe lastnosti

Občutljivost: so lahko zelo čustveni in občutljivi, kar jih lahko naredi ranljive.
Nadzorovanje: preveč nadzorujejo situacije in ljudi okoli sebe.
Maščevalnost: če se počutijo prevarane ali prizadete, se vedno odločijo za maščevanje.
Prenagljenost: prehitro se odločajo in se ne poglobijo dovolj.

Kot partnerji: so strastni in intenzivni partnerji, ki so zelo zvesti, vendar se lahko srečujejo s težavami zaradi svoje skrivnostnosti in občasne ljubosumnosti.

Kot otroci: so zelo radovedni in analitični, postavljajo veliko vprašanj in se zanimajo za globlje vidike življenja.

Kot starši: so zaščitniški in predani starši, ki bodo naredili vse, da bi zaščitili in podprli svoje otroke.

Kot prijatelji: so zvesti in iskreni prijatelji, ki bodo vedno stopili v bran svojim prijateljem.

Kot sodelavci: so zelo delavni in predani sodelavci, vendar morajo paziti, da ne postanejo preveč konkurenčni ali nadzorovalni.

Kot nadrejeni: so zahtevni šefi, saj imajo visoka pričakovanja do svojih podrejenih, vendar pa so tudi sposobni motivirati svoje ekipe.

Kot podrejeni: so vestni in predani, vendar se morda težko spopadajo z avtoriteto, če menijo, da ni upravičena.

Dom: ker so skrivnostni, radi dodajajo elemente, ki spodbujajo raziskovanje in odkrivanje, kot so skrivnostni kotički, knjižnice in umetniški predmeti, ki vzbujajo zanimanje.

Pogosto se povezujejo z globokimi in temnimi barvami, kot so črna, temno rdeča, vijoličasta in temno modra, da svojemu domu vdahnejo dramatičnost.

Ozvezdje: Škorpijon je eno najbolj prepoznavnih ozvezdij in je vidno na južnem nebu. Značilno je po svoji obliki, ki spominja na škorpijona, z dolgim zakrivljenim repom in izrazitimi svetlimi zvezdami. Ena najbolj znanih zvezd v ozvezdju Škorpijon je Antares, ki je rdeča supergigantska zvezda, ki spominja na Mars in je ena najsvetlejših zvezd na nebu.

Ozvezdje Škorpijon ima bogato zgodovino v mitologiji različnih kultur. V grški mitologiji je povezano z mitom o Orione, velikem lovcu, ki ga je škorpijon ubil po naročilu boginje ljubezni Afrodite.