9 vzrokov in rešitev

Vzrok bolečin je lahko v duševnosti

Neja Kralj
13. 9. 2023, 15.44
Deli članek:

Marsikomu se dogaja, da za bolečino nikakor ne najde logičnih fizičnih vzrokov in povezav – kar seveda pomeni, da je treba iskati drugje.

Dreamstime
Zaskrbljenost zaradi denarja lahko povzroči bolečine v spodnjem delu hrbta.

Zdaj so znanstveniki dokazali, da so številne vrste bolečin lahko neposredno povezane s psiho.

Kaj torej pomenijo bolečine v določenih predelih telesa in kako se jih rešimo?

1. Bolečina v glavi

Kadar vas boli glava, je lahko za to kriv stres. Vzemite si nekaj časa za sprostitev in tako omilite notranjo napetost.

2. Bolečina v vratu

Če vas boli vrat, morda to pomeni, da težko oprostite sebi ali drugim. Razmislite o stvareh, ki jih imate pri ljudeh radi.

3. Bolečina v ramenih

Če vas bolijo ramena, zelo verjetno nosite težko čustveno prtljago. Osredotočite se na proaktivno reševanje težav in prepustite nekaj teh bremen drugim ljudem v svojem življenju.

4. Bolečina v zgornjem delu hrbta

Bolečine v zgornjem delu hrbta nakazujejo, da nimate dovolj čustvene podpore. Morda se počutite neljubljene in neželene. Če ste samski, bi bilo dobro, da greste na zmenek ali dva.

5. Bolečina v spodnjem delu hrbta

Kadar se bolečina začne širiti po spodnjem delu hrbta, ste morda preveč zaskrbljeni zaradi denarja. Čas je, da zaprosite za povišico ali pa na drug način zmanjšate svoje skrbi.

6. Bolečina v komolcih

Bolečina v komolcih kaže na odpor do sprememb v vašem življenju. Če težko premikate roke, ste morda imeli togo, utesnjeno življenje. Bodite pripravljeni na kompromise in pretresite malce stvari.

7. Bolečina v rokah

Ko vas začnejo brez fizičnih vzrokov boleti roke, to pomeni, da ne morete doseči drugih ljudi tako, kot bi morali. Bodite odprti za nova prijateljstva, pojdite na kosilo s sodelavci, sklepajte nove zveze.

8. Bolečina v kolkih

Bolečine v kolkih so lahko znak, da ste preveč prestrašeni, da bi napredovali. Prav mogoče je, da imate odpor do spremembe. Morda ste preveč previdni pri sprejemanju odločitev.

9. Bolečine v kolenih

Ko vas začnejo boleti kolena, lahko to nakazuje prevelik ego in previsoko mnenje o sebi. Bodite ponižni. Postanite prostovoljec. Zapomnite si, smrtni ste.