Čudežne energije

Moč molitve v svetih krajih potrdila tudi kvantna fizika

Neja Kralj
10. 8. 2023, 15.41
Deli članek:

Kaj se na energijski ravni dogaja v svetih krajih, ki so dragi verskim tradicijam po vsem svetu? In kaj je razlog, da molitev res prinaša učinke?

AdobeStock
Prav vsak človek ima neomejen dostop do potenciala visoko skladnih informacij.

Veliko svetišč je po vsem svetu, vključno z Lurdom v Franciji, Medžugorjem v Bosni, Fatimo na Portugalskem, Santiagom de Compostela v Španiji, Gospo Loretsko, opatijo Assisi, Monte Sant'Angelom v Apuliji, Amarnathom v Kašmirju, Šikokujem na Japonskem … In vse tako imenovane svete kraje običajno obiskujejo množice romarjev, ki se lotijo dolgih in včasih napornih potovanj, da bi molili v krajih z zelo posebno energijo, vplivom polja, ki bi lahko imel zdravilne učinke globoko na telesni, duševni in duhovni ravni.

MOČ TRANSCENDENCE

Relikvije svetnikov, prividi, viri blagoslovljene vode in molitve, ki jih recitirajo s kolektivno gorečnostjo, vernike postavijo v srce vere in postanejo ključ, ki lahko povzroči čudeže.

Ogromno dokumentov polni arhive zdravniških odborov za oceno njihove resničnosti. Obstaja veliko primerov spontanih, znanstveno nerazložljivih ozdravitev, pri katerih nadnaravno posredovanje postane edini možen odgovor. Prav to posebno poreklo otežuje sprejemanje tistih, ki zavračajo transcendenco, vendar nedvomno ostajajo tisti, ki samozavestno verjamejo, da je v tišini duha in molitve nemogoče mogoče.

MOLITEV IN OZDRAVITEV

Toda kaj se v resnici dogaja v teh edinstvenih krajih? In kaj je razlog, da molitev prinaša velike učinke? Do pred nekaj desetletij so bila ta vprašanja zakonita le v okviru teološkega premisleka. Danes pa se mejna znanost in duhovna modrost uspešno usklajujeta.
Dandanes gledamo na celotno vesolje kot na »celostno polje«, povezano zunaj sfere snovi, prostora in časa, ki seznanja sedanjost s preteklostjo in pripravlja tla za prihodnost. Predstavlja temeljno raven informacij o resničnosti, na kateri so vse možnosti manifestacije in s katere vsi pojavi izhajajo v skladu z naraščajočo stopnjo zapletenosti, kjer odnosi niso niti linearni niti naključni, temveč sinhroni.

FIZIČNO TELO NI MEJA

Življenje je elektromagnetizem in v vesolju je vse v vibraciji energije, ki ustvarja glasbo resničnostnih zvokov, v katere smo potopljeni; le stopnja zavesti se razlikuje. Naša navadna budna zavest je le ena od možnih vrst zavesti, le zelo tanka tančica jo loči od drugih, popolnoma različnih potencialnih oblik. Gre za nelokalni fenomen, njegovega polja delovanja pa ne bi smeli dojemati le znotraj meja našega fizičnega telesa, temveč nasprotno, na neskončno razširjen način.

Vse to daje občutek, kako je stopnja brezčasnih informacij že v našem telesu, presega hitrost svetlobe in biološke procese; elektromagnetni mehanizmi ustvarjajo kompleksno dinamiko – kjer stopnja skladnosti postane temelj ne le za zagotavljanje zdravja notranjega sistema, ampak tudi za prenos visokokvantnih informacij o vsebnosti v zunanjo resničnost. Obe resničnosti, notranja in zunanja, pa druga na drugo seveda vplivata.

ČAR ČUDEŽEV

Čeprav o molitvi z namenom obstaja veliko dokazov, je trenutno še nejasno, kako ima lahko človek dostop do tega potenciala visoko skladnih informacij, zaradi česar se proizvedena energija preusmeri na višjo raven, kjer se nizke in neorganizirane frekvence (odgovorne za stanje slabega počutja in bolezni) spet uredijo in prilagodijo nadrejenemu informacijskemu polju, ki obvešča vse.

In tu verska praksa postane moč, saj je dosegljiva vsem – kar omogoča, da se verniki odprejo prehodu stvarstva v čarobnem polju čudežev, kjer se lahko zgodi vse.

Človeška duša ima naraven in prirojen nagon k celovitosti, ki se kaže v duhovnem impulzu pri obračanju k transcendenci. Zavestna življenjska izkušnja tako postane religiozna izkušnja v smislu uresničevanja božanskega v človeškem, pot preobrazbe v celoto, ko vpeljemo nevidno v vidno, duhovno naravnamo materialno in materializiramo duhovno.