Ves čas sodimo

Ali mislite, da niste popolni?

Katja Mihelčič, intuitivna svetovalka
20. 7. 2023, 15.02
Deli članek:

Vse življenje čakamo. Čakamo na to, da se bo zgodilo nekaj boljšega. Čakamo na boljše čase. Čakamo na boljše priložnosti. Svoje želje in cilje konstantno prestavljamo nekam daleč v prihodnost.

Profimedia
V trenutku, ko ste pripravljeni opustiti sodbe, se odpre popolnoma nov svet. Ne glede na to, kakšne so situacije, v njih vidite celost. V vsakem človeku, ne glede na to, skozi kaj se izkuša, lahko vidite lepoto. Kar naenkrat v vsem dogajanju okoli vas lahko vidite popoln red in smisel.

Pogosto menimo, da imamo v danem trenutku premalo in da tudi mi sami nismo dovolj dobri. Zaradi tega živimo v iluziji nenehnega popravljanja in izboljševanja. Pa se v resnici sploh lahko izboljšamo? Vprašajte se, zakaj menite, da v tem trenutku niste popolni. Zakaj menite, da v tem trenutku nimate vsega, kar potrebujete? Naučili so nas, da smo ubog, majhen, nepopoln, nepomemben in naključen delček v tem našem stvarstvu. Zaradi tega menimo, da je življenje pot k naši celosti in popolnosti ali pa da je naše življenje povsem nepomembno.

VES ČAS SODIMO

Posledično smo ves čas pod pritiskom, da bi izbirali »prave« odločitve in »prave« poti. Naš analitičen um je navajen, da konstantno nekaj sodi in presoja. In ravno zaradi tega se v lastnem življenju, kjer smo dejansko obkroženi z obiljem opcij in izbir, počutimo kot v zaporu. Zaradi vsega presojanja in obsojanja je naša energija povsem zakrčena, naš pogled na svet pa zelo omejen. Naučeni smo, da konstantno sodimo sebe, sodimo druge in sodimo svet.

ZDRUŽITEV RAVNI

V trenutku, ko ste pripravljeni opustiti sodbe, pa se odpre popolnoma nov svet. Ne glede na to, kakšne so situacije, v njih vidite celost. V vsakem človeku, ne glede na to, skozi kaj se izkuša, lahko vidite lepoto. Kar naenkrat v vsem dogajanju okoli vas lahko vidite popoln red in smisel. Spoznate, da je vse točno na svojem mestu. Spoznate, da ste točno tam, kjer morate biti. Kar naenkrat se v vas prebudi novo dojemanje sebe. Ne delite se več na nešteto ravni (fizično, energetsko, miselno, čustveno …) – vse postanejo eno. Vse sodelujejo med seboj. Nobene od ravni vam ni treba več izpostavljati ali popravljati – vse se zgolj zlivajo v eno.

ZLIVANJE IN PRESEGANJE

Nato pogledate okoli sebe – kar naenkrat se lahko zlivate s situacijami in ljudmi okoli vas. Vidite, da med vami in situacijami/ljudmi ni več ločnice. Vse se zdi nekako skladno – vse je na neki poseben način povezano. Zlivate se s seboj – zlivate se z obstojem. Sebe tako ne doživljate zgolj skozi fizično raven – doživljate se kot celostno bitje. In ravno to doživljanje vam nato omogoča brezmejne življenjske kreacije. Zaveste se, da vaše zmožnosti niso več tako omejujoče, kot takrat, ko ste se doživljali zgolj skozi fizično raven. Uvidite, da vaše zmožnosti presegajo vse, v kar ste zdaj verovali.

NOVO DOJEMANJE

Vidite, da nič ni tako, kot ste mislili, da je. Popolnoma vse dobi povsem drugačno podobo. Vsa pravila in prepričanja postanejo nesmiselna. Novo dojemanje sebe in sveta poruši vse vaše dosedanje temelje. Vidite, da nobeni stvari v življenju ne morete dati dokončnosti, saj se ena in ista zadeva giba v nešteto različnih smeri, oblik in izkušenj. Ko življenje razumete na drugačen način, vidite tudi, da so popolnoma nesmiselni vsi boji (notranji ali zunanji). Vsak boj je zgolj nesmiselna igra ega, ki na koncu ne glede na razplet ne prinaša prav nobene bonitete, pomena ali vrednosti oziroma ničesar ne osmisli.Življenje se tako osmisli na drugačen način. Smisla ne morete več začutiti v nobeni zunanji situaciji ali izbiri. Lahko pa smisel podarite čemurkoli, skozi kar se odločite izkusiti.