Znamenje meseca

10 najboljših in 7 malo slabših lastnosti strelcev

C. Smith
22. 11. 2022, 12.27
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 12.27
Deli članek:

Danes zjutraj je Sonce prestopilo iz vodnega znamenja škorpijona v ognjenega strelca, kjer se bo zadrževalo do 21. decembra, ko vstopi v zemeljskega kozoroga.

Pixabay
Navzgor obrnjena strelčeva puščica predstavlja njegovo iskanje duhovnega smisla in optimistično naravo.

Strelec je deveto zodiakalno znamenje v astrologiji in mu vlada Jupiter, planet optimizma, sreče in obilja.
Poleg tega, da je strelec spremenljivo znamenje, kar pomeni, da se zlahka prilagodi okolici, so strelčeve lastnosti tudi strast do novih izkušenj, sprejemanje sprememb, vrednotenje neodvisnosti in svobode ter neoziranje na mnenje drugih.

POZITIVNE LASTNOSTI
Pa se najprej sprehodimo med najboljšimi lastnostmi strelcev.

1. Imajo smisel za humor
Na družbenih srečanjih vedno nasmejijo prijatelje in neznance. Ne glede na to, ali gre za pravo šalo v pravem trenutku ali vajeno rutino, je vsakič, ko njihov notranji komik pride na dan, smešno in zabavno.

2. So optimistični
Strelec ima vedno napol poln kozarec. Tudi v najtemnejših dneh ne bodo dovolili, da bi negativnost sveta uničila njihov pustolovski duh. Vere, da je najboljše vedno na poti k njemu, nikoli ne izgubi.

3. So radodarni
Njihova vrata so vedno odprta za tiste, ki potrebujejo pomoč. Ne glede na to, ali gre za nasvete, denar ali kaj vmes, dajejo, kar zmorejo.

4. So idealistični
Strelec, ki je sanjač po srcu, uporablja svoj optimizem in strast za prizadevanje za popolnost in vedno sanja na veliko. Njihova idealistična narava žene druge, da tudi sami dajejo od sebe najboljše, kar zmorejo.

5. So energični
Strelci so rojeni, da živijo strastno in entuziastično. Ta energija razsvetljuje vse okoli njih.

6. So radovedni
Strelec želi vedeti vse o vsem, zato nenehno sprašuje. Njihova želja po znanju jih motivira, da najdejo odgovore na vsakdanje skrivnosti, tako velike kot majhne.

7. So strastni
V vseh pomenih besede so strelci strastni. Njihovo navdušenje in energija ne poznata meja. Ljubijo ljubezen in njihovi nenehno razvijajoči se projekti jih ohranjajo dosledno vključene v življenje.

8. So šarmantni
Vsakdo, ki ima prijatelje strelce, ve, kako preprosto jim je spoznavati nove ljudi. Pogovor je njihova močna stran in za vzpostavitev novih odnosov ni potrebnega veliko truda. Njihov naravni šarm in način izražanja besed vodita zaljubljence v nezavest in prijatelje v smeh.

9. Predani so družini
Še posebno za strelke velja, da njihovo srce pripada družini. Nič na svetu jim ne pomeni več. Čeprav obožujejo pustolovščine, imajo svoje ljubljene vedno blizu.

10. Ljubijo potovanja
Spremenljivo znamenje svojo astrološko kvaliteto utemelji s tem, da ga najbolj vznemirjajo spremembe in novosti ter novi kraji, zato obožuje potovanja vseh vrst. Celo v vsakdanjem življenju strelci iščejo pustolovščine, da bi obvladali monotonijo.

NEGATIVNE LASTNOSTI
Katere pa so lastnosti, zaradi katerih imajo strelci najpogosteje težave?

1. So nestrpni
Strelci hočejo, kar hočejo, in to hočejo zdaj. Njihova nepotrpežljivost lahko marsikaj ovira. To znamenje se mora naučiti čakati. Morda je težko, a včasih je potovanje boljše od cilja.

2. Imajo oster jezik
Tako kot druga ognjena znamenja, oven in lev, tudi strelcu nikoli ne zmanjka besed za druge. Čeprav niso zlonamerni, je včasih njihova odkritost neprijetna. Strelci, ki se znajo postaviti v kožo druge osebe, so bolj diplomatski, ker spoznajo, da njihova intenzivnost pogosto ni razumljena kot prijaznost.

3. Preveč so ustrežljivi
Strelec je nagnjen k temu, da prepogosto reče da. Včasih obljublja več, kot lahko izpolni. Da bi si pomagali, bi morali občasno vaditi reči ne, da bi lahko svojo neverjetno energijo posvetili nalogi, ki je zanje prednostna.

4. So neorganizirani
Podrobnosti so lahko dolgočasne, dolgočasje pa jih ne zanima. Zaradi nenehnih sprememb v življenju se jim ne uspe organizirati vsaj toliko, da bi užili malce notranjega miru.

5. So trmasti
Neomajno vztrajanje pri načelih in stališčih jim pogosto onemogoči, da bi dosegli polni potencial.

6. Niso osredotočeni
Strelci potrebujejo pomoč, da se spomnijo biti osredotočeni. Težko se držijo ene naloge na enkrat in se želijo samo premikati.

7. Izbirčni so
Spogledljivi, kot so, lahko tako dolgo izbirajo, da na koncu dobijo izbirek, kar se jim zlasti na ljubezenskem področju rado zgodi.