Dva načina

Kako biti v tem svetu, a ne od tega sveta?

Claudia Andromedas, energijska raziskovalka, pisateljica in slikarka
19. 11. 2022, 13.30
Deli članek:

Tukaj smo. Živimo. Vsak na svoj način … Eni spijo. Drugi se zbujajo. Tretji so krepko ozaveščeni in zbujeni. Kako pa živeti v tem svetu in ne dovoliti, da te absorbira in požre?

Pixabay
Imamo svobodno voljo, to je naša božanska pravica, ki nam ne sme biti odtujena.

Vprašanje, zastavljeno v uvodu, se verjetno sliši kot misija nemogoče.
Vendar obstajata dva načina.

SPOZNAVANJE

Prvi način je spoznati, kaj ta svet je. Spoznati vabljive pasti in iluzije minljivega, trenutnega, kar krade čas, energijo in našo pozornost. S tem spoznanjem postati suveren. Dvigniti se nad ta svet, ne dovoliti, da nas svet absorbira s svojimi dramami, nesrečami, kriteriji, zahtevami, normami, predpisi, zakoni.

Biti suveren pomeni biti gospodar uma. Ne dovoliti, da nam vlada um, ki vleče enkrat sem, drugič tja, kakor zapiha veter oziroma trenutni trend in zapovedi družbe, ki vsiljuje paradigmo »normalnega«, »zdravega« življenja ...

Kaj še pomeni biti suveren? Pomeni biti buden. Pozoren. Zavesten. Čuječ. Pomeni biti v sebi. Biti v lastni navzočnosti. Se slišati vsak trenutek.

Če misli »ropotajo«, jih takoj utišati. Prevzeti nadzor, zadihati globoko in ne dovoliti, da misli drenirajo našo energijo.

ŽIVETI SVOJO VOLJO

Naša volja je sveta. Nikoli je ne smemo predati nikomur. To je odločilno. To je ključno. Imamo svobodno voljo, to je naša božanska pravica, ki nam ne sme biti odtujena. Sistem je milo rečeno perverzen. Sistem in tema, ki mu vlada, se poslužuje psiholoških ukan in pasti, da nas potegne in pridobi na svojo stran. Pretkano. Zvito. Oblečeno v sladke besede in lepe podobe.

Kako vplivajo na našo voljo?

Sistem načrtno lovi našo pozornost in voljo. Uporablja »fenomene«, kot so politika, religija, moda, glasba, šport, ezoterika, »new age« trendi, filmi ...

Gre za skrbno pripravljeno paleto čudovitih programov, ki nam jih vsak dan postrežejo na pladnju »dobrot« z edinim namenom, da gledamo navzven, v svet iluzij, daleč od sebe.

Kaj je potrebno? Mir. Tišina. Čuječa pozornost. Zavedanje notranjega in zunanjega sveta.

Zunanji svet je glasen. Ropota. Vabi. Razkazuje. Draži čute. Mamljivo diši. Ima vonj po plehkem, minljivem, začasnem.

Notranji svet je tih. V njem je mir. Harmonija. Sreča. Svetloba, ki je močnejša od vseh žarometov tega sveta. Ta svet je tvoj, moj, naš.

Vendar ga moraš izbrati. V njem moraš živeti. Bivati. Se hraniti.

Ko vstopiš vanj, je vse zunanje brez vrednosti. Spoznaš, da je zlato v tebi!

Vstopimo. V notranjost. Brez vprašanj se v Polnini naše lastne večne Esence samodejno izraža resnica Duha.

Je kot balzam, ki nas nepremagljivo vodi, da smo v tem svetu suvereni gospodar svojega življenja, in ne žrtev!