Astro

Vedeževanje: Tako v kristalni krogli prepoznate sporočila

Marjetka Jeršek, avtorica knjige Energije videnja
13. 11. 2021, 11.55
Posodobljeno: 13. 11. 2021, 12.21
Deli članek:

Sporočilnost kristalov in uporaba kristalne krogle za prerokovanje sta bili že od nekdaj nepogrešljiv del življenja starodavnih čarovnikov, prerokovalk, vedeževalcev, jasnovidcev in podobnih.

dreamstime
kristalna krogla
Med njihovimi pripomočki ni nikoli manjkala kristalna krogla. Tudi številne podobe, risbe in slike jih tradicionalno predstavljajo z jasnim pogledom, pozorno uprtim v globino krožnega kristala.

Že svečeniki starodavnih templjev v civilizacijah, ki so nastale ob Evfratu in Tigrisu, so poznali veščino in znanje prerokovanja iz brušene kristalne oble. Za ta namen so uporabljali tudi globoke steklene sklede krožne oblike, napolnjene z vodo iz svetih rek. V rabi so bila tudi razna okrogla kovinska ogledalca in drugi predmeti krožnih oblik, ki so obilno odsevali svetlobne žarke. Ta oblika vedeževanja pa je bila najbolj priljubljena v mračnem srednjem veku, ko so skrite čarovniške veščine cvetele skoraj na vsakem koraku. Do današnjih dni se tehnika prerokovanja iz kristalne krogle ni kdo ve kako spremenila.

Nekaterim steklenim kroglam so dodajali svinec, da so bile še bolj prosojne. Kljub temu vam bolj priporočamo kroglo iz pravega kvarčnega kristala, s premerom, ki vam najbolj ustreza. Premer krogle, oziroma njena velikost, za prerokovanje ni bistvenega pomena. Dandanes skorajda v vsaki trgovini, ki se ukvarja s prodajo različnih kristalov, lahko kupite kristalno kroglo. Če ne gre drugače, lahko poprosite kakšnega steklarja, da jo izdela posebej za vas.

Verjetno ste že kdaj opazili, da včasih podobe prikazujejo čarovnice, ki z dlanmi objemajo eterični ovoj kristalnih krogel, ne da bi se jih v resnici dotikale. Tako jih napolnijo s svojo osebno energijo, ki seva iz čaker na njihovih dlaneh. Takšno energijsko polnjenje krogle baje prispeva k jasnejšim slikam v kristalu. Seveda pa takšno kroglo lahko uporablja le jasnovidka, ki jo je napolnila s svojo specifično energijo.

Priprava

In kako naj se pripravimo za uspešno prerokovanje iz kristalne krogle?

Najprej si poiščite miren kraj, kjer vas nihče ne bo motil. Lahko uporabite tudi prostor, kjer ponavadi meditirate, saj ga že izpolnjujeta energija umirjenosti in zbranega osredotočanja. Kristalno ali stekleno kroglo postavite predse na nizko leseno mizico (po možnosti iz hrastovega lesa, ni pa nujno), ki naj ne bi imela nikakršnih kovinskih delov ali pa čim manj. Visoka naj bo približno meter. Ploskev mize pregrnite s tkanino, najbolje svileno, ki naj bo v temnejših odtenkih vijoličaste ali indigo barve. Izjemoma je lahko tudi črna, siva ali temno rdeča. Blago naj bo kvadratne oblike in naj meri približno dvajset krat dvajset centimetrov.

Potem se sprostite in se čim bolj udobno usedite pred kroglo. Pogled brez napetosti nežno usmerite v središče kristala. Nikar ne vizualizirajte podobe oseb ali dogodkov, ki bi jih želeli videti. Vaš um naj bo čim bolj prazen, odprt, sproščen in pretočen. Poslovite se od premišljevanja, naravnajte se na iskrenost, poštenost, jasnost, čistost, na energijo resnice in odločno odslovite svoja pričakovanja. Po desetih minutah strmenja pokrijte kroglo z mehko tkanino in postopek ponovite naslednji dan ob istem času. Tudi to pot v kroglo glejte deset minut.

Povezava

Čez nekaj dni boste začutili, da se je med vami in kristalom vzpostavila posebna energijska povezava. Krogla postaja posrednik med vami in sporočili prihodnosti, vi pa postajate čedalje bolj vešč in izurjen prevajalec z višjih ravni bivanja. Počasi se bodo vibracije, ki so jih sprožila vaša vprašanja, začele preoblikovati v slike, podobe in vtise, ki se bodo vse bolj ostrili. Notranjost krogle se bo zameglila pred vašimi začudenimi in pričakujočimi očmi. To je za vas pomembno znamenje, da ste se znašli v popolni harmoniji s kristalnim bistvom, in pravo prerokovanje se lahko končno začne. Krogla je pripravljena, da vam spregovori.

Ko ste torej vzpostavili pristen stik s svojo prerokovalsko kroglo, se v mislih naravnajte le na eno čim bolj preprosto vprašanje, na katero želite izvedeti odgovor. Megličasti valovi v sredini krogle se bodo počasi začeli vrtinčiti in se prelivati. Najprej skorajda neopazno, potem pa čedalje močneje. V nekem hipu se bodo izoblikovali v posebne simbole ali pa celo v jasno gledljiv film bodočih dogajanj.

Sprva se posvečajte prerokovanju iz krogle največ pol ure na dan, pozneje pa ta čas lahko podaljšate do ene ure. Ko ste svoj zmenek s kroglo končali, jo vedno prekrijte z mehko temno tkanino, da jo zavarujete pred dnevno svetlobo. Prvih nekaj mesecev smete vanjo gledati le vi, če pa boste z njo vedeževali komu drugemu, jo po seansi dobro izperite pod tekočo vodo, da splaknete z nje morebitno negativno energijo. Lahko jo tudi namočite v vodno raztopino, v katero ste dodali sandalovino ali kafrino olje. Nato jo obrišite s cunjo iz naravnih materialov, ki ne pušča dlačic za seboj.

Mesto sporočila

Zdaj pa si poglejmo, kako prebiramo sporočila iz notranjosti kristalne krogle.

Sporočila o prihodnosti se bodo v kristalu začela pojavljati v obliki najrazličnejših simbolov. Zvrst dobljenih odgovorov je odvisna od njihovih barvnih odtenkov in medsebojnega položaja.

Liki, ki se pojavijo v spodnjem delu kristalne krogle in na dnu, ali tisti, ki od središča padajo navzdol, vedno pomenijo negativen odgovor na vprašanje, ki ste ga postavili. V najboljšem primeru lahko nakazujejo na številne težave pri uresničevanju vaših želja in hotenj.

Podobe, ki nastajajo na vrhu krogle, in tiste, ki se prelivajo od vrha k sredini ali pa se zadržujejo v središču krogle, pomenijo pozitiven odgovor na vprašanje. Napovedujejo srečne dogodke, ki se bodo zgodili brez spremljajočih težav in zapletov.

Obrisi in simboli na desni strani svarijo pred razkritjem vaših skrivnosti in vam svetujejo, da zavestno in odločno molčite o vseh spoznanjih, da katerih ste prišli s kristalom.

Če se vam različne podobe in oblike začenjajo prikazovati na levi strani kristalne krogle, prerokovanje takoj končajte, da se na vas ne bi »prilepile« nevarne negativne energije ali entitete. Vedeževanje lahko nadaljujete kdaj drugič, ko bodo razmere ugodnejše.

Barve sporočila

Barvni odtenki, ki s svojim nežnim prelivanjem ujamejo vaš pogled, usmerjen v kristalno kroglo, so prav tako zelo pomembni za potek prerokovanja.

Beli liki vselej pomenijo pozitiven, pritrdilen odgovor na neposredno postavljeno vprašanje. V bližnji prihodnosti v zvezi z zadevo, o kateri sprašujete, ne bo težav ali ovir.

Črne oblike so znamenje za negativen odgovor in napovedujejo večje probleme pri razvoju prihodnjih dogajanj.

Posebno radost in veselje pomenijo podobe, ki se pojavijo v vijoličnih, modrih ali zelenih odtenkih. V teh primerih vas čakata velika sreča in izpolnitev.

Rdeča, oranžna in rumena barva po nekaterih čarovniških bukvah presenetljivo nakazujejo na opravljanje, zavist, bolezen, težave in napore. Simboli v teh barvah skozi kristalno kroglo napovedujejo tudi glavobole zaradi vprašanj, ki vas v tem hipu najbolj skrbijo.

Simboli

Oglejmo si še nekaj najpreprostejših simbolov, ki se pogosto pojavijo v kristalni krogli, in spregovorimo o razlagi zaporednih dogodkov.

V čarovniških knjigah zasledimo poseben slovar simbolov, na katere bi utegnili naleteti v globini kristala. Vse simbole v krogli vselej razlagajte v kontekstu niza v celoti, saj se pojavljajo drug za drugim in se pomensko dopolnjujejo ter natančneje pojasnjujejo drug drugega. Poleg tega ne pozabite prisluhniti tudi glasu svoje intuicije, ki vam bo včasih prišepnil povsem drugačno razlago kakšnega spodaj navedenega simbola.

Ko opazujete nizanje simbolov v krogli, si jih zmerom natančno zapišite v poseben zvezek, kajti nikakor ni vseeno, v kakšnem zaporedju se vam prikažejo.

Zvezda

večinoma označuje začetek pozitivnega obdobja v vašem življenju, ki se bo zagotovo tudi dobro končalo. Več o naravi dogodkov nam bodo povedali trije simboli, ki se pojavijo za zvezdo. Če jih ne moremo zadovoljivo razvozlati ali povezati z znakom zvezde, lahko napovedujejo nemir, ki vam preprečuje jasno videnje prihodnosti. Tedaj prerokovanje končajte in ga nadaljujte, ko boste bolj sproščeni.

Srce

pomeni veliko srečo v ljubezni ali pa napoveduje večji priliv denarja. Natančnejša razlaga naj upošteva prve tri simbole, ki se prikažejo za srcem.

Sonce

je dobro znamenje in vam na široko odpira vrata v veliko veselje. Če je morda zastrto z oblački, vas lahko ogrozi bolezen, zato odmerite več časa in volje pozornejši skrbi za svoje zdravje. Naslednjih pet simbolov v krogli razčlenjuje podrobnejši potek dogodkov.

Razvejano drevesno deblo

napoveduje dobro srečo in prijetne dogodke, če pa so veje redke in zalomljene, vam preti bolezen ali spopad z okolico. Tudi to pot bodite pozorni na druge simbole, ki sledijo drevesu.

Odprt krog

je pozitivno znamenje odprtosti za ugodne spremembe, popolnoma zaprt pa nima tako dobrega pomena. Podrobnejšo razlago vam dajejo prejšnji trije simboli, ki so se v krogli pojavili pred simbolom kroga.

Podoba angela

v kristalu pomeni glasnika dobrih novic, ki jih boste prejeli v kratkem. Ob njih vas bodo prevzeli močni občutki sreče in navdiha. Znamenje angela povežite z naslednjimi tremi simboli, ki jih boste zaznali.

Denar,

predvsem v obliki kovancev, vam seveda napoveduje znatno izboljšanje finančnega stanja ali večji gmotni dobiček.

Meč

pomeni konec nekega odnosa, morda celo konec ljubezenske ali prijateljske zveze. Oglejte si še pet naslednjih zaporednih simbolov v krogli, preden si v mislih izoblikujete končni odgovor.

Luna

vam sporoča, da se bodo življenjske okoliščine zapletle in postale še bolj nejasne.

Gozd

v krogli ponazarja možne težave na čustvenem ali poslovnem področju, gora pa ima lahko dvojen pomen. Če je njen obris koničast in oster, napoveduje srečanje s pomembno osebo, če pa je medla in s topim vrhom, vas opozarja na nezvestobo prijateljev, ki vam bodo zavrnili prošnjo za pomoč. Svojega razočaranja zlepa ne boste mogli gladko pogoltniti.

Ptič

sporoča, da vas bo nekdo prosil za pomoč. Galeb v letu pa vam napoveduje bližnje potovanje, ki ima za vas lahko zelo ugodne posledice.

Odprta vrata

pomenijo dobre, prijetne novice, zaprta pa večje denarno nakazilo.

Hiša

v katerikoli obliki napoveduje čudovito obdobje, v katerem boste obilno želi sadove svojega opravljenega dela. Uspeh vas bo spremljal dalj časa in vas spodbujal k nadaljnjim projektom.

Pes

označuje zaupanje. Pomagali vam bodo zvesti in zanesljivi prijatelji, na katere ste se zmerom lahko zanesli.

Divje zveri

v krogli ali druge živali, ki vam ponavadi zbujajo strah, opozarjajo pred srečanjem z neprijetno osebo. Srečanje vam bo priklicalo v življenje občutke nezadovoljstva, vendar se bo vaš poslovni položaj nekoliko izboljšal.

Otroci

katerekoli starosti ali spola vam sporočajo, da se pripravite na začetek nove, morda celo usodne ljubezenske zveze.

Ženska

v krogli lahko pomeni konkretno žensko osebo v vašem življenju, če vas obris spominja nanjo. Drugače pa označuje približevanje trenutka pomembne odločitve na čustvenem področju.

Podoba moškega

je prav tako lahko neka oseba iz vaše okolice ali pa pomeni bližnje ljubezensko srečanje, ne glede na spol prerokovalca.

Prižgana ali ugasla sveča

je simbol začetka dobrih časov za vas ali za osebo, ki ji vedežujete. Srečni boste, ker se bo ugodno razrešila večina tistega, kar vas muči v tem hipu. Vaš življenjski položaj se bo uredil, umiril in harmoniziral po vaših željah.

Križ

Najbolj zapleten za razlago v krogli je simbol križa. Večinoma je povezan s prvim simbolom, ki mu sledi v krogli, lahko pa napove težave v zadevi, s katero se trenutno najbolj intenzivno ukvarjate. Za pomoč prosite ljubezenskega ali poslovnega partnerja.

Morda pa film …

Našteli smo le nekaj najbolj osnovnih simbolov, ki se lahko pojavijo v vaši prerokovalski kristalni krogli, medtem ko se boste posvečali razkrivanju prihodnosti. Poleg njih se lahko pojavijo tudi takšni, ki imajo dobeseden in natančno določen pomen že sami po sebi. V krogli lahko opazite tudi posamezne črke in številke. Čarovniki, ki so še posebno vešči prerokovanja iz krogle, vidijo cele filme prihodnjih dogodkov in jih potem gladko tekoče pripovedujejo svojim strankam.

Če si, medtem ko strmite v kroglo, na papir sproti ne zapisujete likov in vtisov, ki se pojavljajo, jih lahko tudi narekujete v diktafon in jih razlagate pozneje. Podrobnosti imajo pri prerokovanju te vrste še posebej močan, včasih celo usoden pomen.

Kot pri vseh drugih stvareh tudi pri vedeževanju iz krogle velja, da vaja dela mojstra. Več časa in energije svoje pozornosti boste posvetili tej dejavnosti, bolj natančni bodo vaši odgovori in jasnejše vaše vizije.

Dodatki

Energijo videnja pri vedeževanju iz kristalne krogle lahko okrepijo tudi posebne svetilke, ki jih postavite v prerokovalski prostor. Stojijo naj neposredno za kristalno kroglo, tako da svetloba sije skoznje. Čarovniški strokovnjaki priporočajo petrolejke, oljenke ali alkoholna svetila, ki imajo posebno okultno simboliko.

Vsak dan svoje

Sobo pa lahko odišavite tudi z vonji, katerih značilnosti so povezane z dnevom v tednu. Nedelja je dan Sonca in takrat prižgite dišečo paličico iz sandalovine. Ponedeljku, Luninemu dnevu, menda ustreza kafrin vonj. Kopriva je torkova rastlina, vlada pa ji planet Mars. Merkurjeva sreda diši v znamenju kamilice, Jupitrov četrtek pa vonja po smreki. Petek je Venerin dan, ko dehti verbena, na Saturnovo soboto pa uporabimo korenino mandragore. Seveda ti vonji za prerokovanje niso nujni, vendar pa njihovo izparevanje bojda lahko okrepi in pospeši odstiranje skrivnosti prihodnosti.

Za vsak dan v tednu si lahko iz celofana izdelate tudi barvno senčilo za svetilko, ki jo boste uporabljali pri vedeževanju.

Rumeno-oranžna barva sodi v domeno Sonca. To barvo uporabljamo pri vseh prerokovanjih, ki so povezana z ljudmi, družabnim uspehom, voljo in spodbujanjem dogodkov.

Ob ponedeljkih nekateri čarovniki uporabljajo mlečno bela senčila. Barva in dan sta primerna za vprašanja, povezana z družinskimi odnosi in težavami, otroki, ženskami in nepremičninami.

Rdeče senčilo spodbuja vedeževanje ob Marsovem dnevu, torku. Vprašanja se bodo vrtela okrog boja, dejavne energije, uspeha, tekmovalnosti in športa.

Opalno barvo, v kateri se prelivajo vsi mavrični odtenki, si bomo izbrali za sredo, ki je Merkurjev dan. Tedaj prerokujemo o poslovnih zadevah, delu, trgovini, pisanju, šoli, izobraževanju, komunikacijah in potovanjih.

Četrtek je pod vplivom Jupitra; na ta dan priporočajo senčilo v modrih odtenkih. Dan je primeren za prerokovanja v zvezi s službo in pravom, za pospeševanje razvoja dogodkov, za srečo in rojstvo pozitivnih stvari.

Petek je zelen Venerin dan. Takrat prerokujemo o ljubezni, užitku, umetniških dosežkih in različnih radostih življenja. Poskrbimo za svetilkino senčilo v zelenem odtenku.

Vijoličasta sobota je v domeni Saturna. Na ta dan vedežujemo o zdravju in čarovniških sposobnostih, sprašujemo za starejše ljudi in o zasebnih tegobah posameznikov.

Za prerokovanje s kristalno kroglo stare čarovniške knjige ne priporočajo nobenih drugih barv. Da bi dosegli še močnejši učinek, se lahko tudi oblečete v oblačila ustreznih barv in se tako uskladite z vsebino ter dnevom prerokovanja.