Astro

Vse lastnosti Škorpijonov, najbolj mističnega nebesnega znamenja

Bern Jurečič, astrolog
24. 10. 2021, 07.00
Deli članek:

Zakorakali smo v v čas, ki ga zaznamujejo ljudje, rojeni v znamenju škorpijona – ta jim je že v zibelko položil skrivnostnost in zapletenost, ki sta njegovi najbolj tipični lastnosti.

px
škorpijon

Vladar škorpijona je planet Mars, zato je njegova osebnost kompleksna in pogosto tudi nasprotujoča si. So resni in močno posesivni do vsega in vsakogar, za kar ali kogar imajo občutek, da jim pripada.
Njihov šesti čut je izjemno močno razvit in z njegovo pomočjo z lahkoto pri ljudeh odkrivajo šibke točke. Ker nimajo nobenih zadržkov, znajo o slabostih drugih ljudi tudi spregovoriti, zato v nekaterih vzbujajo nelagodje in strah.

NA VSE ALI NIČ
Škorpijoni po navadi niso lepi po klasičnih zakonitostih, vendar jih obdajata skrivnostnost in strast; med vsemi nebesnimi znamenji prav škorpijoni v sebi nosijo posebno magnetično privlačnost. So ekstremisti in so obsedeni s tistim, kar so si zadali kot prednostno nalogo. Prizadevajo si, da bi dosegli svoj cilj, in se zlepa ne predajo. Njihov slogan se glasi »vse ali nič«. Ni jim mar, koga ali kaj bodo uničili, zanje se zdi pomembno le, da dosežejo svoje cilje, pa čeprav so žrtev sami.

BREZ MILOSTI
Škorpijoni so tudi izraziti individualisti, vsak pritisk ali želja po vplivanju nanje jim predstavlja nekaj povsem nesprejemljivega. Če zaznajo najmanjšo mogočo mero želje po vplivu nanje, to občutijo kot atentat na svojo bit. Škorpijone je nemogoče prestrašiti ali stisniti v kot, saj premorejo veliko zalogo notranje discipline, samoobvladovanja in hladnega dostojanstva, njihov duh pa je osredotočen na točno določen cilj. Škorpijoni so ustvarjalci, ki ne bežijo pred odgovornostjo in z dostojanstvom branijo vse svoje odločitve. Vedno namreč stojijo za svojimi besedami. Čeprav jim grozi nevarnost, so vedno zbrani, nikoli ne prosijo za milost, seveda pa tudi od njih ne gre pričakovati milosti.

ZVESTI, A MAŠČEVALNI
Pri odnosih z ljubimi osebami, najsi gre za partnerje, družinske člane ali sodelavce, škorpijone odlikuje zvestoba. Ljubezen je zanje sopomenka za strast, navsezadnje gre za zodiakalno znamenje, ki je najbolj strastno. Prav strast pa jih lahko zapelje na področji, kjer so tudi prvi med vsemi – ljubosumnost in maščevalnost. Včasih gredo v skrajnosti. Stvari pač ne znajo jemati z lahke strani.

DVA TIPA
Še bolj kot pri drugih znamenjih zodiaka sta pri škorpijonih opazna dva tipa, ki ju nekateri najraje imenujejo višji in nižji tip, včasih pa je to videti tudi navzven, kot telesna višina.
Prvi, višji tip je znan po svoji neverjetni samokontroli in izredni samozavesti. Svojo prirojeno občutljivost in intuicijo zna izkoristiti kot le redkokdo – za najvišje mogoče cilje, recimo na področju duhovnosti, raziskovalne sfere in prodiranja v nepojasnjeni in temačni svet skrivnosti in magije. Zaradi naravne sposobnosti upravljanja svojih čustev in uma se škorpijonom redkeje kot drugim dogaja, da bi na poti raziskovanja globokih resnic prešli korak, ki znanstvenika loči od norca in izgubljenca.
Ta tip škorpijona intuitivno filtrira vse svoje vtise, pa tudi frustracije in komplekse, poleg tega je pravi vzor častne in pravične osebnosti, vdan in nezamenljiv prijatelj. A kljub vsemu lahko iz njega nastane ogorčen sovražnik vsakomur, ki si drzne njegove poštene in vdane namene izigrati.
Nižji tip škorpijona pa je v veliki meri nasproten vsemu tistemu, kar opredeljuje višjega. Zanj je bolj kot rdeča značilna črna barva, bolj kot konstruktivnost mu pristoji destrukcija, uničevanje, še najbolj pa je znan po uživanju v lastnih in tujih slabostih, stalno je na meji sadizma in mazohizma, ki se v marsikaterem škorpijonu celo prepletata. Pogosto gre pri tem za splet vzrokov, katerih izvor je v lastnih negativnih izkušnjah, med vzroki lahko najdemo tudi telesne hibe ali duševno ali seksualno neravnovesje.
Vsekakor je take vrste škorpijon mračen, razdiralen, zajedljiv, neznosno ciničen in zloben, če pa se mu zgodi, da zaide na stranpoti človečnosti, tolerance in morale, ga na tej poti rušenja in samouničevanja prav nič ne more ustaviti. Da bo na koncu poti pokončan sam, ni dvoma, vprašanje je le, koliko drugih žrtev bo zahtevala ta njegova pot.

ZAPELJEVANJE
Če želite očarati žensko ali moškega škorpijona, je osnovni nasvet zelo preprost: dajte ji oziroma mu vedeti, kako zelo privlačni ste za vse okoli vas.
Škorpijoni namreč delujejo po principu, da če je nekaj zelo iskano, mora nujno postati njihovo. Kot lovci ali lovke se počutijo nadvse romantično. Še ena dobra in univerzalna ideja: škorpijonu jasno pokažite, da niste na voljo takoj (četudi ste prosti kot ptiček na veji).
OSVAJANJE ŠKORPIJONKE

Izzovite jo, pripravite jo do smeha, uporabite znanje psihologije, s katero lahko pristopate še nekoliko globlje ... Delajte se, da znate prodreti za njene tančice, in začelo jo bo zanimati. Pravi ključ je v tem, da od vas ne sliši stvari, ki jih lahko sliši kjerkoli ali vsak dan. Če ste pri tem duhoviti ali celo nepredvidljivi, toliko bolje.

OSVAJANJE ŠKORPIJONA

Pritegnite njegovo pozornost tako, da se igrate z njegovimi čustvi in občutki. Dražite ga. Bodite igrivi. Bodite zelo blizu, na dosegu roke, in takoj zatem daleč, pa spet nazaj. Bodite vznemirljivi, bodite intenzivni, vitalni. Bodite njegovo sonce!