Astro

Pokličite, splača se: »Halo, moj višji jaz?!'

Manca Razboršek
7. 10. 2021, 18.00
Posodobljeno: 7. 10. 2021, 18.19
Deli članek:

Kaj, če bi imeli možnost, kadar bi se znašli pred pomembnim vprašanjem ali odločitvijo, v telefon vtipkati številko in poklicati svoj Višji jaz?

dreamstime
telefon. mobilni, telefoniranje, pogovor

Vaš višji jaz vedno pozna pravi odgovor! In vem, da bi ta glas poslušali, mu zaupali in brez pomisleka naredili, kar reče – uvedli spremembo, ki je potrebna.
Korak za korakom bi vaše življenje postajalo boljše. Delo bi vas veselilo, problemi bi postali priložnosti, ki bi krepile vašo samozavest, čustva bi bila vaš najboljši prijatelj, sami sebe bi sprejemali na vseh ravneh in vaš partner bi vse to odseval.
Takšen telefon obstaja. Vgrajen je v vas in v vaše telo. Celo ime ima! Imenuje se Občutek, ljubkovalno pa tudi Intuicija in Notranji glas. Delovanje v skladu z občutki pa ni vedno preprosto, za to je potreben pogum. Ga imate?
Vem, če bi vedeli, da se izplača, bi bili visoko motivirani. Če bi le imeli to zagotovilo ...

BLOKIRAMO SAMI SEBE
Sami sebi preprečujete, da bi dosegli svoje sanje, ker se vmešavate v navodila, ki jih prejmete od višjega jaza. Dobite impulz, potem pa mislite, da niste dovolj dobri, da to ni mogoče, ker nimate denarja ali časa, in ustavi vas še milijon drugih prepričanj, namesto da bi razmišljali: »Kaj lahko storim s tem, kar mi je na voljo, da dosežem svoje sanje ali cilje?«
Verjetno se vam podi po mislih: »Ne morem, ker je tukaj razlog A, B, C ... ŽNJ!« Vem, ker se je to dogajalo tudi meni.
Stala sem sama sebi na poti do svojih ciljev. In preseči te mentalne blokade ni preprosto– želite si uspeti, želite napredovati, ampak ne znate samih sebe umakniti s poti! Potrebujete odločenost in orodja, ki vam pri tem lahko pomagajo.
Imate cilj, a ne veste, kako ga doseči. Dejstvo je, da je določanje ciljev mentalno pogojeno, hkrati pa smo bitja občutkov in čutenja. Zato si pri zastavljanju ciljev najprej odgovorite na vprašanje: ko bom dosegel ta cilj, kako se bom počutil? Kakšne občutke in čustva iščem skozi doseganje tega cilja? Vaši cilji so le način za dosego teh občutkov. In ti občutki (ali čustva) predstavljajo vašo pravo motivacijo.

ZAKORAKAJMO!
Pa si oglejmo tri trike, ki namlahko pomagajo takoj zdaj!
1. Dnevno samoopazovanje: opazujte misli, vedenje, način, kako govorite in kaj počnete. Zjutraj se vprašajte, kaj lahko naredite danes, da boste bližje občutkom, ki jih želite doseči s pomočjo zastavljenega cilja. Zvečer pa opravite kratek pregled dneva in zapišite najpomembnejše opombe.
2. Moč navade: naj vaši želeni občutki postanejo del dnevne rutine; 21 je čarobno število dni, ki vam pomaga pridobiti določeno navado. Zavestno vsak dan naredite nekaj, kar vas pripelje bližje želenim občutkom. Omislite si opomnikev obliki listkov, odkljukajte stvari na koledarju ...
3. Pozitivna spodbuda prijateljev in prijateljic: povejte bližnjim, kaj ste se namenili narediti. Naj vas spomnijo in opomnijo, dajte jim dovoljenje, da vam »prijazno težijo« in se z vami veselijo novih korakov.

POČUTITE SE DOBRO

In še nasvet, ki vam bo odvzel breme z ramen: ne izsiljujte dogodkov. Vaša naloga je, da se dobro počutite, ste do sebe nežni in razumevajoči, ko pride pravi trenutek, pa skočite v navdihnjeno akcijo.