Astro

Rakci so vestni učenci, Ribice so v šoli zasanjane, Vodnarčki pa ...

sn
2. 9. 2021, 13.53
Posodobljeno: 2. 9. 2021, 14.07
Deli članek:

Veliko osebnostnih lastnosti otroka je odvisnih od horoskopskega znamenja, v katerem se je rodil.

Shutterstock
Šolarji bi znali rešiti, pa vi?

In če se z lastnostmi, ki jih z astrološkim znakom malček pridobi, seznanimo, otroka lažje razumemo. Tako smo vnaprej pripravljeni na njegove različne podvige, ob poznavanju astrologije ga tudi lažje usmerjamo.

Bo vaš malček torej trmast, vztrajen, občutljiv, zamerljiv, vesel, navihan? Preverite njegove bistvene lastnosti, vzgibe, nagnjenja, slabosti in talente, ki jih je prinesel na svet in jih nosi v sebi.

KOZOROGCI
Mali kozorogi niso težavni otroci, zlasti v šoli po navadi ne delajo velikih težav. Zavedajo se svojih dolžnosti in odgovornosti ter vedno poskrbijo, da je domača naloga narejena, preden se lotijo igre. Morebitne težave s šolsko snovjo nadoknadijo s pridnim delom, zato so pogosto ljubljenci učiteljev.

VODNARČKI
So zelo neodvisni, včasih morda kar malo preveč, in to pogosto spravlja ob živce njihove starše in učitelje, ki jim želijo pomagati z nasveti, a jih preprosto ne poslušajo, ker želijo do vseh pomembnih življenjskih spoznanj priti sami. Vaša edina možnost je, da imate res dobre argumente, s katerimi jih celo utegnete prepričati.

RIBICE
V šoli utegnejo imeti ribice malce težav zaradi svoje zasanjane narave, tako da jih je treba včasih malce opomniti, da življenje ni le igra, ampak se je treba tudi učiti in truditi za tisto, kar od njih zahteva učitelj. Po drugi strani starši pazite, da boste negovali tudi njihovo umetniško plat, ki je pogosto zelo izrazita.

OVENČKI
Včasih so pretirano samozavestni in preveč pogumni, praviloma se najraje izpostavljajo prav pred sošolci in učitelji. A kljub neizmerni samozavesti potrebujejo tudi veliko pohval, v katerih uživajo. Včasih so malce preveč bahavi, a z leti in izkušnjami pridejo do ravno prave mere.

BIKCI
Mnenje, da so biki trmasti, ni iz trte izvito in na to se starši in učitelji malih bikcev kar pripravite. Lahko so precej temperamentni, a se vseeno ne razjezijo zaradi vsake malenkosti. Zelo uživajo v naravi, tako da jih že od mladih nog vodite na dolge sprehode. Čeprav morda tega ne bodo pokazali, jim po prihodu iz šole največ pomeni vaš poljub.

MALI DVOJČKI
Otrok, rojen v znamenju dvojčkov, je vedoželjen in radoveden. Mali dvojček naj ima vedno kaj početi – poskrbite, da bo njegov um zaposlen s sestavljankami, knjigami, ugankami. V šoli jim gre po navadi zelo dobro, le zaradi raztresenosti jih je treba včasih malce spomniti na domače naloge.

RAKCI
Če boste svojemu rakcu zagotovili umirjeno družinsko okolje, bo odrasel v zadovoljnega človeka, ki mu bo tudi na stara leta otroški dom pri srcu in se bo vanj z veseljem vračal. Kot šolar bo vesten učenec; vedno bo najprej opravil svoje dolžnosti, nato pa bo čas tudi za prijetnejša opravila in igro.

LEVČKI
Kot je lev kralj živali, tako bo otrok v znamenju leva kraljeval v vaši družini in med vrstniki. Mali levčki so v šoli pridni, saj jim dober uspeh pomeni veliko, med zunajšolskimi dejavnostmi pa bo zanje kot nalašč dramski krožek, saj radi nastopajo in blestijo na odru, kjer so vse oči uprte vanje.

DEVIČKE
V šoli so male device pridne, učitelj je zanje avtoriteta, ki jo spoštujejo, rade tudi pomagajo sošolcem, saj je to, da priskočijo na pomoč, ena njihovih največjih značilnosti – poleg prizemljenosti in organiziranosti. Je pa njihova težavna lastnost želja po ugajanju, kar lahko pripelje do prepričanja, da bodo ljubljene le, če bodo brez napak.

MALE TEHTNICE
Tehtnice obožujejo umirjenost in harmonijo ter bi naredile vse, da bi to dosegle, zato so znotraj družine ali v razredu pogosto nekakšni mirovni posredniki, ki posredujejo pri nesporazumih. Čeprav se rade igrajo same, so tudi zelo družabna bitja, ki jih imajo učitelji in drugi otroci radi, kar je logično, saj so dobri in zvesti prijatelji.

ŠKORPIJONČKI
Škorpijončki delujejo kot zelo odločna, strastna in intenzivna mala bitjeca, a globoko v sebi čutijo veliko željo po tem, da bi bili ljubljeni. Ker imajo izjemno močnega duha, lahko dosežejo vse, kar si zadajo – če jih le starši naučijo, da je treba stvari v življenju deliti in da morajo biti do šibkejših od sebe obzirni.

STRELČKI
Mali strelci so rojeni pustolovci. Vse želijo doživeti in življenje zajemajo s polno žlico. Zaradi te svoje lastnosti se nemalokrat znajdejo v težavah, ker učenje kot sedenje pri knjigi ali za računalnikom ni po njihovem okusu. Strelec mora nekaj časa preživeti na prostem, v naravi in ob športnih aktivnostih, da lažje sprejme šolsko rutino.