Astro

Močni astrološki vplivi: s 1. 9. 2021 so se začele velike priprave na oktober

Tanaaz, sn
1. 9. 2021, 11.39
Posodobljeno: 2. 9. 2021, 14.12
Deli članek:

V naslovu prav nič ne prehitevamo, saj pri obetih za september ne moremo začeti drugače: oktober bo mesec velikih kozmičnih premikov in sprememb, ki jih bomo občutili že ves september.

profimedia
tehtnica

Ne bo se dalo izogniti potrebam po spremembah v svojih življenjih in opažanjem, da tudi stvari v svetu okoli nas postajajo drugačne.

Okrepljene zaznave bodo posebej po enakonočju, ki predstavlja polovico na astrološkem kolesu. Ta premik energije se odraža tudi v naravi, ko vstopamo v nov letni čas.
Numerološko doživimo edini mesec, v katerem se naša osebna številka leta in osebna številka meseca uskladita, nastopita pa tudi dve močni kodi.
Ko Merkur vstopi v svojo zadnjo retrogradnost, bo v tej fazi že šest planetov, kar bo ustvarilo učinek upočasnitve. Morda se nam bo zdelo, da moramo narediti nekaj korakov nazaj, preden se lahko premaknemo naprej. Ta energija pa ne bo trajala dolgo, saj bodo še letos skoraj vsi planeti spet potovali direktno.

Poglejmo si podrobneje, kaj nam prinaša september.

1. september – poravnava
Poravnata se vaše osebno letno število in število meseca, kar poglobi dojemanje lekcij in daril, ki jih prejemate.
Morda samo pojasnilo za manj vešče astrologije: vsakdo vsako leto dobi svoje osebno število, ki si ga po principu numerologije lahko izračuna. A je vseeno, tudi če svoje cifre ne poznate, pomembno je le, da je ves september enaka njegovi številki.

6. september – mlada luna v Devici
Tokratna mlada luna prekipeva od mešanih energij. Morda bo vzbudila občutke pustolovščine ali pa nas potisnila globlje vase, da bi ozavestili rane iz preteklosti.

Zelo aktiven bo tudi asteroid Nessus, ki nam kot zdravilec lahko izjemno pomaga pri odpravi navad in stališč iz otroštva, ki nam ne služijo več. 
To je čas postavljanja namenov in pozdravljanja novih začetkov. Če v vašo zavest pride nekaj iz preteklosti, uporabite to energijo, da razmislite, kako lahko to energijo spremenite in preoblikujete, da vam bo bolje služila v prihodnosti.

7. september – upočasnjevanje Merkurja
Merkur začenja priprave na svojo retrogradnost. To obdobje se imenuje čas senc. Priporočljivo je, da se tudi mi začnemo upočasnjevati in razmišljati o projektih, ki jih želimo delati in dokončati, namesto da dodajamo nekaj novega.

9. september – koda 99
Numerološka koda 99 v sebi nosi energijo zaključevanja, lahko pa jo povežemo tudi z energijo vodenja. Njene vibracije nam omogočajo, da s pridobljeno modrostjo prevzamemo vodstvo svojega življenja na nov način.

10. september – Venera v Škorpijonu
Venera se premakne iz zračnega znaka tehtnice v vodni znak škorpijona. Pomaga nam pri povezovanju z našo čutno platjo, kar nam omogoča, da se z lahkoto prilagodimo svojim željam. Venera v Škorpijonu je tudi zelo občutljiva postavitev, zato se morda počutimo ekstra intuitivno ali se zavedamo svojih najglobljih čustev.

11. september – koda 911
Numerološko je pomen števila 911 kristalno jasen: je klic svetlobnega delavca. Če tudi sicer videvate to kodo, ste očitno poklicani v dar človeštva kot zdravilec in delavec svetlobe. Na ta dan se lahko vsi povežemo s to energijo tako, da priznamo svoje edinstvene zdravilne darove in svetlobo, ki jo lahko prinesemo svetu.

14. september – Mars v Tehtnici
Gre za pomemben mejnik, saj se bo v tem zračnem znamenju Mars poravnal s Soncem – slednje se dovrši šele 7. oktobra, vendar bomo od tega dne verjetno čutili kopičenje silnic. Močna energija Marsa nas lahko naredi produktivne in neustrašne pri napredovanju, lahko pa tudi sproži vroča čustva in povzroči izgorelost, če nismo previdni. Ključno bo iskanje ravnovesja.

20. september – polna luna v Ribah
Ribja polna luna je vedno občutljiva. Morda se bomo počutili ekstra ekspresivno ali celo nekoliko muhasto. Aktiven bo Neptun, kar bi lahko zameglilo presojo ali povzročilo zmedo. Ker bo Merkur kmalu retrograden, se lahko ta občutek zamegljenosti še poveča. Preden karkoli nadaljujete, počakajte, da pride jasnost.

22./23. september – enakonočje in začetek sezone Tehtnice
Ključen in poseben dan v mesecu, saj prinaša prelomnico v pretoku energij. Morda čutimo, da ta premik seva skozi naše bitje in določena področja našega življenja. To je čas, da se povežete z zdravilno energijo matere narave in pozdravite prehod sezon.
Tudi Sonce se na ta dan premakne v Tehtnico, s čimer nas opozori na naše odnose in to, kako se odločimo uravnotežiti energijo dajanja in prejemanja v svojem življenju.

26. september – retrogradni Merkur v Tehtnici
Merkur vstopi v svoj zadnji letošnji retrogradni cikel, v katerem bo ostal do 18. oktobra. Merkur je planet glasnik, zato med svojim retrogradnim potovanjem odkriva sporočila iz naše preteklosti, ki smo jih prvič spregledali ali zamudili. Morda bomo morali počakati, da Merkur dokonča svojo retrogradnost, da bomo lahko prejeli ta sporočila. Bodite potrpežljivi!