Astro

Prometne nesreče doživljate v sanjah? Preverite pomen!

R. Putnam
28. 8. 2021, 21.11
Posodobljeno: 28. 8. 2021, 21.44
Deli članek:

Sanje o udeležbi v prometni nesreči veljajo za ene najbolj stresnih. Izgubite nadzor nad avtomobilom in trčite v jarek ali še huje – v nekoga drugega.

profimedia
nočna mora

Lahko gre za majhen udarec v avtomobil nekoga ali za smrtno nesrečo, ne glede na resnost pa verjetno želite izvedeti, kaj to pomeni.

Sanjanje o prometni nesreči v sebi nosi opozorilo, da ste izgubili nadzor nad delom svojega življenja. To je lahko povezano s spremembo službe, razmerja ali finančnega položaja.
Takšne sanje so lahko tudi duhovno sporočilo, ki vas prosi, da se odrečete nadzoru, vendar vaša podzavest izraža strah pred njegovo izgubo.

Odvisno od celotne vsebine sanj bi lahko vaše sanje o prometni nesreči imele različne pomene. Poglejmo si najprej, kaj vožnja z avtomobilom pomeni na splošno, potem pa najpogostejše situacije nezgod, ki se v sanjah dogajajo.

VOŽNJA Z AVTOMOBILOM
Sanje predstavljajo nadzor nad življenjskimi odločitvami. Simbolizirajo vozilo, ki mora spremeniti smer življenja – z našo svobodno voljo.
Avtomobili so zelo duhoven simbol in so pogosto način, da vaš višji jaz sporoči pomen sprejemanja dobrih odločitev. Duh je namenjen samorealizaciji in evoluciji in slavi se vse, kar vam pomaga približati se najvišji različici sebe.
Sanje se bodo pojavile kot opozorilo, če niste pozorni na svoje odločitve, se ne odločite dobro ali pustite, da se kdo drug odloča namesto vas. Tako se ne zavedate svoje resnične moči in dovolite, da vam drugi vzamejo moč.
Avtomobili so zelo simbolični za vas in vaše življenje kot celoto. Kaj želite početi s tem življenjem, je odvisno od vas.

TRČENJE S SVOJIM AVTOM
Vožnja in trčenje z lastnim avtomobilom so skrb vzbujajoče sanje, saj se počutite tesnobno in ranljivo, tudi ko se zbudite.
Sanje so opozorilne in vam govorijo, da bodite pozorni na svojo izbiro. Pot, na kateri ste trenutno, vas lahko vodi do uničujočega ali nesrečnega izida.
To so lahko subtilne odločitve, na primer odločitve o zdravem življenjskem slogu, ali velike, na primer nakup hiše. Odvisno od resnosti prometne nesreče je lahko velika ali majhna življenjska izbira.
Morala sanj o prometni nesreči, za katere ste odgovorni, je: vaše življenjske nesreče so vaša odgovornost.
Sporočilo sanj je tudi sprejemanje odgovornosti za posledice lastnih odločitev. Morda je čas, da se začnete soočati z rezultati slabih odločitev, ki ste jih naredili. Ali vam ni všeč vaše delo? Ste v svojem odnosu nesrečni? Ali sprejemate odločitve, ki škodujejo vašemu zdravju? To so vprašanja, ki si jih morate zastaviti pri analizi svojih sanj.

TRČENJE S TUJIM AVTOM
Kadar vozite avto nekoga drugega in se z njim zaletite, sanje pripovedujejo o tem, kako vaše odločitve vplivajo tudi na druge. Čeprav pogosto mislimo, da naše lastne odločitve vplivajo le na nas, smo vsi med seboj povezani.
Razbitje tujega avta je tudi sporočilo, ki pravi, da ste nepremišljeni pri svojih odločitvah. Vprašanje, ki si ga morate zastaviti, je: ali vaše odločitve vplivajo na življenje nekoga drugega? Ali jim vzamete moč?
Morda ste prevzeli projekt ali prevzeli odgovornost za nekaj, kar bi lahko storili drugi. Morda ste starš, ki uveljavlja pravila, ki omejujejo sposobnost vašega otroka za učenje in rast. Morda ste vodja ali šef, ki uveljavlja preveč strogih delovnih pogojev.
Zavedajte se, da lahko vaša življenjska pot ugrabi potovanja drugih ljudi, kar pa vodi v spopad v različnih življenjskih smereh.

VOZNIK NISTE VI
Sanjati o tem, da ste v prometni nesreči udeleženi kot potnik v avtu, pomeni, da je nekdo drug prevzel nadzora nad vašo življenjsko smerjo.
Ali če uporabimo kar primeren citat Tonyja Wilsona: »Jaz sem manjši igralec v svoji življenjski zgodbi.«
Tisti, ki menijo, da drugi ljudje sprejemajo ključne odločitve v svojem življenju, so v sanjah pogosto sovozniki. Sporočilo je jasno: vrnite se na voznikov sedež.

NESREČA V SNEGU
Sanjati o prometni nesreči v snegu ali med sneženjem je zelo pogost dogodek. Pomeni, da se počutite izločene pri sprejemanju odločitev in posledično nemočne, ali če povemo po domače: drugi so vas dali »na hladno«.
Ker se ljudje počutimo varne, le ko smo sprejeti od drugih, so takšne sanje lahko zelo strašljive. Pomeni, da se počutite zapuščeni zaradi svojega neujemanja s skupinsko miselnostjo – izgubili ste smer in odobravanje skupine, ki ste ji nekoč pripadali. Morda je čas, da poiščete novo skupnost, kjer bo vaše mnenje slišano in cenjeno.

PRISTANEK V VODI
Pogosto v sanjah avto zapelje z mosta v reko ali zdrsne v jezero. Ne glede na to, kako avto konča v vodi, so te sanje zastrašujoče.
Voda predstavlja čustva, zato bi bilo dobro razmisliti o situacijah, v katerih se počutite tako vznemirjeni, da vas duši, kot bi se utapljali, in zato ne morete več sprejemati racionalnih odločitev. Načrtno se učite iz globin čustev splavati »na suho«.

PRIMER ROBERTOVIH SANJ

Nekoč sem imel sanje, da so mi pri avtu odpovedale zavore in sem trčil v ograjo mostu, po katerem sem se vsak dan vozil v službo. Sanje so bile žive, kot še nikoli nobene. Ko sem jih analiziral, mi je postalo jasno, da gre za to, kako se počutim glede svojega dela: sovražil sem svojo službo in spoznal sem, da bom vsakič, ko bom zapeljal čez ta most, pomislil, kako sovražim to delo. Sporočilo sem razumel – in zamenjal službo. Zdaj opravljam delo, ki ga imam rad.