Astro

Variante najbolj dramatičnih verzij odnosov: krojijo jih strasti

Andreja Novak
29. 7. 2021, 21.17
Posodobljeno: 29. 7. 2021, 21.20
Deli članek:

Strast in ljubezen se prepletata v vseh nadaljevankah, ki tolažijo ženski svet in vas sočasno vodijo v smer, da se to dvoje izključuje.

Profimedia
strast

Običajno se za moškega zanimata dve ženski: ena je ljubeča, druga pa strastna in potem se dogajanje začne. Moški si seveda želi, da bi ljubeča ženska pridobila strast ali da bi se strastna odprla ljubezni.
To je prispodoba, a hkrati srž vseh težav in magije odnosov, ki vas prisilijo, da se spreminjate, iščete rešitve, brskate po sebi in se čudite, kaj se je vendarle zgodilo. Odnosi nam pomagajo, da postajamo celovito bitje – brez manjkajočih delov.

V odnosih se največ naučimo, zato je dobro, da prepoznate dinamiko, ki vodi posamezne odnose, in kaj se pri tem uči. Pa si poglejmo najbolj dramatične verzije odnosov, ki se v vsakdanjem življenju kažejo v več variantah.

OBOJESTRANSKA STRAST
Odnos se je začel strastno in energije čutnosti niste mogli zatreti; glava in srce sta vam govorila, da se ne bo dobro končalo. V odnos ste »padli« in vrtinci čustev so se po določenem času umirili, vajina srečanja so postala vse bolj redka.
Energijski vidik: takšen odnos ima karmično ozadje, kar pomeni, da so bile vajine energije že v preteklosti (preteklih življenjih) prepletene in da sta se zdaj srečala, da uredita te vezi oziroma vsaj vi vzamete svojo energijo iz preteklosti nazaj.

ENOSTRANSKA STRAST
Nekdo je v vas prižgal iskrice strasti, ki pa jih ta oseba do vas ne čuti; vi iščete poti, kako bi v tej osebi našli to strast, in uporabljate izgovore, da je imela ta oseba težko življenje, da zdaj ne čuti strasti, in da sta se srečala zato, da ji vi pomagate, da se preda strasti.
Energijski vidik: odnos je res namenjen temu, da nekdo od vaju prebudi strast, a to ste v tem primeru vi. Z vidika energij je ta oseba prišla v vaše življenje samo zato, da vam pokaže, da v vas še gori strast in da je čas, da jo začnete spet čutiti. Ker se strast v tej osebi ni prižgala ob vas, pa pomeni, da odnos ne bo šel v ljubezensko smer in da je dovolj, da ste hvaležni za to izkušnjo in začnete negovati prebujeno strast.

LJUBEZEN BREZ STRASTI
Oseba vam je odprla srce s svojo energijo in vi njej nazaj; odnos je nežen in krepčilen; manjkajočo strast si razlagata, da bo prišel pravi čas, ko se bo aktivirala, a je majhna verjetnost, ker je strast energija, ki se med dvema sproži takoj ali nikoli.
Energijski vidik: odnos ima lepo energijo sodelovanja, ki je primerna za dobra prijateljstva, vendar nima potrebnega za polno življenje v dvoje. Manjkajoča komponenta strasti, življenjske vitalne energije, povzroči, da se takšen par postara prehitro in da v odnosu ves čas nekaj manjka, kar »maši« z razburljivimi dogajanji v okolici, da se zaduši notranji tihi glas, da nekaj manjka.

ENOSTRANSKA LJUBEZEN S STRASTJO
Ob prvem srečanju se je z vami nekaj zgodilo; oseba pusti v vas notranji vtis, ki ga ne morete pregnati. Ker iz nasprotne smeri ne dobivate odzivov, se sprašujete, kako to, da do vas ne čuti tako močnih čustev, kot vi do nje, in izgovor najdete v osebnih težavah te osebe, ki še ni »sposobna« začutiti vsega tega. Prisiljeni pa ste reagirati v tem odnosu zaradi energij strasti, sočasno vas ljubezen vodi v globlje spoštovanje te osebe, da ji ne povzročate težav.
Energijski vidik: ta oseba je prišla prižgat novo dimenzijo v vaše življenje. Pri tem nima vloge ostati, samo pokazat vam je prišla (po predhodnem dušnem dogovoru), da to obstaja in kako se čuti. Nadaljevanje sledi v smeri, da ste vi prebujeni in da je čas, da zacelite še zadnje rane v odnosih, da lahko potem vstopite v odnos, ki ima oboje obojestransko.

OBOJESTRANSKA LJUBEZEN S STRASTJO
Ob prvem srečanju sta drug v drugemu pustila vtis, ki ga želita še videti, doživeti; oba sta v tem odnosu prisiljena odreagirati zaradi energij strasti. Ljubezen med vama ne dovoljuje manipulacije, zato se lahko odnos razvija več let. Obojestransko zavedanje je, da postajata zaradi poznavanja drug drugega boljši osebi.
Energijski vidik: da ste spoznali takšno osebo, resnično poznate in sprejemate sebe. Iz dušnega dogovora sta namreč dogovorjena, kdaj se srečata, in očitno so zdaj izpolnjeni vsi pogoji. Če ste v takšnem odnosu, ki pa še ni javno materializiran, nadaljujte delo na sebi ter čutite ljubezen in strast v svojem vsakdanjem življenju pri vsem, kar počnete.