Astro

Sa pajkov morda bojite? Raje jih izkoristite kot živalske duhovne vodnike!

tc, sn
15. 7. 2021, 23.23
Posodobljeno: 16. 7. 2021, 20.35
Deli članek:

Julij je odličen mesec za prejem izobilja in skupaj z njegovo duhovno živaljo - pajkom, dobimo pomoč in energijo, da postanemo eno z blagostanjem.

dreamstime
pajek

Pajek, julijski duhovni vodnik, sicer običajno ljudi navdaja s strahom in nelagodjem. Neupravičeno …
Pajek je pravzaprav nežen opomnik za nas, da se začnemo posvečati nekaterim delom svojih življenj, ki smo jih namerno ali nevede zanemarjali, in oblikujemo svojo realnost na najboljši možni način, po svojih željah.
Julij je namreč po preteku polovice leta popoln čas za določanje novih namenov, za katere imamo še dovolj časa, da jih do konca leta uresničimo.
Sezona izobilja je na vrhuncu, vegetacija je bujna, sončni žarki so intenzivni, zrak pa poln in aromatičen. Visoke trave so pripravljene za košnjo, žita dozorevajo … razkošje plodov matere Zemlje je neskončno. V juliju si Zemlja vsakič znova ponosno nadene ime Velika mati, saj je ponovno poskrbela za vse nas. In mi imamo idealno priložnost, da spet zavestno stopimo z njo v prvinski stik ter obnovimo tudi iskren in intimen odnos s seboj.

KAKŠNA JE VLOGA PAJKA?

Pajek predstavlja brezčasno neskončnost vesolja, ki požre tiste, ki so dosegli konec življenja, tako da jih zapre v svoj kokon, da ohranijo svojo predstavo o sebi, in se nato hrani z njimi ter jih uniči natanko tako, kot čas med neskončnostjo uniči ves obstoj neskončnih življenj vsakega bitja.
Če se ljudje počutijo žrtve, ker so zapleteni v mrežo, pač še ne razumejo pomena lekcije in ostajajo zaprti v lažni realnosti, ki je ne morejo spremeniti. Pajek uči, da je vsako bitje odgovorno za dogodke svojega življenja in da se ne smemo izgubljati v laži čutov.

SODELOVANJE S PAJKI
Če se počutite s pajki osebnostno skladni, jih lahko vsekakor uporabite kot totem, vodnik za ustvarjanje boljšega življenja.
Delo z energijami pajka:
– Lahko imate obred jasnosti, da lahko svojo resničnost ugledate iz drugačne perspektive, prepoznate tiste ovire ali stvari, zaradi katerih se počutite ujete, in jih spustite.
– Lahko zapisujete, kako se v resnici počutite, in razkrijete svoje strahove, nočne more ter izzive. Če zapišete vsa ta čustva, boste stvari videli drugače in bolj odprto.
– Lahko izvedete ritual nove lune, da določite svoje namene in priznate dejstvo, da ste kot pajek gospodar svoje prihodnosti in svojega življenja. Verjemite v svojo obrt in naredili boste čudeže!
– Če morate v sebi predelati veliko stvari, lahko opravite obred polne lune, da se znebite teže in bojev, ki ste jih imeli do zdaj, da bi naredili prostor za saditev novih, svežih semen.
– Pripravite si tablo ali plakat z napisanimi ali narisanimi željami, da boste imeli jasno vizijo, kako želite oblikovati in ustvariti svoje sanjsko življenje.
– Meditirajte, da si postavite nove cilje in poiščete osredotočenost in moč, da to uresničite!
Uporaba pajkove energije in spoštovanje julija kot tradicionalnega meseca obilja je odličen način čaščenja matere narave in izražanja hvaležnosti za njena darila ter korak k boljši povezavi s tem, kar je v nas in okoli nas. 

S pajkovo pomočjo se torej odločimo za napredovanje od muhaste odvisnosti od otroštva do zrelega prevzema odgovornosti in zavestnega odločanja za sodelovanje s seboj, z materjo Zemljo in enakovredno z vsemi živimi bitji.