Astro

Astrolog svari Slovence: razrušilo se bo še veliko več, kot je zrušenega do zdaj

Bern Jurečič, astrolog
30. 6. 2021, 17.37
Posodobljeno: 1. 7. 2021, 10.16
Deli članek:

Trideseti rojstni dan Slovenije smo proslavili, ob tem pa so se množili in se še vedno množijo velike besede in pričakovanja. In vsekakor ni malo obljub in obetov o tem, da bo končno bolje.

S24
Astrolog Bern Jurečič

A tudi pred nekaj leti smo iz ust zmagovalca tedanjih volitev slišali (žal »izposojeno«) krilatico o svetilniku, ki se nam potem ni zgodil. Taisti vodja danes ne govori več takih besed, pač pa številne druge in zelo drugačne.
Ankete javnega mnenja nakazujejozmanjšanje priljubljenosti, občutka varnosti, zaupanja in podpore, obenem pa povečanje občutka o korupciji in nesposobnosti obvladovanja krize ter tudi vodenja skupnosti na splošno.
Vzdušje ob tridesetem rojstnem dnevu Slovenije je torej vse prej kot prešerno. Skrb vzbujajoče je. Kako je to mogoče? Kje se je zalomilo?

UPORABNA ASTROLOGIJA
Astrologija ni mistika, temveč je samo infosistem, ki ga uporabljamo ali pa ne. Večina ljudi tega ne počne, ker astrologije ne potrebujejo, a če jo uporabimo, kar hitro uvidimo, kako neverjetno praktična in uporabna je. Če na čas okolisvojega rojstnega dne torej pogledamo z astrološkega zornega kota, nam morajo trenutni položaji planetov odraziti dogajanje. In tudi ga.
Najprej omenimo mrke, ki so bili v zadnjih dveh letih kar serijsko povezani s pomembnimi točkami horoskopa, predvsem z ascendentom (identiteta), descendentom (odnosi z drugimi) in Luno (ljudstvo). Kljub dramatičnim napovedim se ni zgodilo nič tako groznega in astrologija je spet zgrešila … Pa je res? Ali se ni pravzaprav spremenilo »vse«? Kako gledamo nase? Kako nas gledajo drugi? Kako se počutimo, če ne ujetih, stisnjenih ob zid? V »samo« dveh letih …

Dreamstime
Sončni mrki so bili v zadnjih dveh letih močno povezani s pomembnimi točkami horoskopa.

VELIKE SPREMEMBE
Vprašanje je, kaj in kdo občuti, kar se zgodi v državnem horoskopu, je precej hipotetično in ni čisto enoznačnega odgovora – je to predsednik, so to mediji, je to narod in kdo je pravzaprav narod? Pri naši razdvojenosti, četudi ustvarjeni dokaj umetno, je težko biti določen. In vendar spremembe so bile, zdaj pa smo, kjer smo.
Trenutno se Saturn vrača k začetku Vodnarja, a bolj od tega je pomembna točka, kjer se je obrnil; 13°31 Vodnarja je zelo natančno nasproti Jupitrovemu položaju (13°21) v slovenskem horoskopu, in iz izkušenj vemo, da je točka obrata vedno kritična. A če vemo, da je Jupiter povezan z Marsom in Venero v osmi hiši horoskopa (tuji denar, krediti, tuje vrednosti), potem je moral Saturn vsekakor povzročiti kako večjo lekcijo. Najkrajše povedano, recimo, da je to čas soočenja z obveznostmi in pomanjkljivostmi (!), finance so nekako upočasnjene ali omejene, prav tako možnosti rasti, lahko pa se pojavijo tudi pravni problemi (!). Da bi se izognili morebitnim očitkom, da astrolog prireja pomene, si oglejmo zapis iz teorije, kaj bi to lahko pomenilo (v prevodu citirano s spletne strani Astrolibrary.org): »Proučite svoje stališče iz nedavne preteklosti in preverite, ali ste ravnali malomarno ali brez zmernosti. Trenutno se ne morete spoprijeti s slabo načrtovanimi projekti ali tistimi, na katere niste dobro pripravljeni.
Vašo svobodo delovanja in projiciranja v prihodnost je zdaj treba gledati z bolj realističnega vidika. Povzroča vam veliko nemira in nestrpnosti, kot da bi pričakovali, da se bodo stvari rešile same od sebe, brez težav in brez upoštevanja morebitnih napak. Za iskanje rešitev morate biti dobro pripravljeni, sicer boste spoznali, da ste premalo preventivni in pripravljeni. Ta tranzit vam pomaga duhovno dozoreti in opredeliti filozofske ideje in odnos, ki ga je treba sprejeti ob napakah in neuspehih.«
Ni slab povzetek naših trenutnih dilem.

NAZOREN PRIMER

In kar je še bolj povedno, se spomnimo, katera afera se je v Sloveniji začela karseda natanko ob letošnjem Saturnovem obratu? Osma hiša je smiselno povezana s Plutonom, ki je med drugim uničevalec, kot tak pa odgovoren za vse vrste odpada, in afera z blatom v pivolski hosti je tako natančen opis tega položaja, da je bolj nazornega težko najti. Še posebej zato, ker Pluton vedno dela pod površjem, ne moremo vedeti, kaj vse počne in koliko je tega. In če mislimo, da bo ostalo samo pri tem primeru, se motimo – ko se bomo zavedeli, koliko je takih primerov, nas bo še močno bolela glava.

Da bo zadeva v našem horoskopu še manj ugodna, se Saturn vse leto 2021 giblje v napetem kvadratu z Uranom, na kratko bi temu lahko rekli bitka starega z novim, medgeneracijski spor ali pa uporništvo proti obstoječemu redu. Uran pa je z že omenjenim Jupitrom slovenskega horoskopa celo še bolj natančno povezan kot Saturn. Oglejmo si še to:
»Želite prekiniti nekatere omejitve, ki preprečujejo vašo rast. Zanimajo vas lahko nove filozofije in ideje, ki vam dajejo širšo perspektivo, težava pa je v tem, da ne veste, kako jih uresničiti ali uporabiti. Paziti morate, da ne tvegate, saj stvari vidite v preveč optimistični in nerealistični perspektivi. Poslovati je lahko zelo nevarno, lahko pomeni veliko stroškov ali finančne ali pravne zaplete.
Nekatere stvari so zunaj vašega nadzora in zato vaše ideje in mnenja niso učinkoviti.
Zgodi se (lahko), da doživljate drugačen pogled na svet od tistih okoli sebe, zato morate počakati na pravi čas, da izrazite to novo vizijo sveta. Če ne čakate, boste deležni nenehnih kritik od zunaj ali blokad, ki zavirajo rast nekaterih pozitivnih vidikov, ki se morda kažejo že zdaj.«

dreamstime
Saturn je vsekakor eden od najpomembnejših igralcev z neba.

LETO ZVEZANIH ROK
Ob rojstnih dnevih po navadi pogledamo tudi letni horoskop, in čeprav se v primeru države to sicer ne počne, so zadnji letni horoskopi Slovenije zelo zgovorni. Po letu dilem, nejasnosti in razdvojenosti, 2019/2020, se v horoskopu zelo jasno vidi prelom spomladi 2020, ko je v deželo prišla bolezen in se je obenem zamenjala oblast. Tekoče leto, ki se s tokratnim rojstnim dnevom izteka, bi lahko imenovali leto zvezanih rok in v veliki meri to tudi je, ne samo zaradi bolezni.
Močan poudarek, večji kot sicer, je namenjen tudi sferi tujine – mnenja »od zunaj« močno odmevajo, vplivajo in premikajo meje našega zaznavanja, pa tudi odnosa. Leto, ki prihaja, torej 2021/2022, bo leto še večje razdvojenosti, tokrat predvsem na področju vrednot in denarja – neugodni potenciali iz rojstnega horoskopa (finančne nečednosti, tudi take »z brado«) se ne pojavljajo na novo, saj so prisotni vsa leta, res pa je, da se bodo zdaj nabrali v kopico. Nikomur ne bo lahko, ne eni ne drugi strani.

ZGOVORNA ZGODOVINA
Da bi lahko bolje razumeli naših trideset let in možnosti razpleta situacije, se je treba prej malo ustaviti pri Plutonu, ki je v državnem horoskopu tesno povezan s pojmom oblasti. Nahaja se namreč v ustrezni deseti hiši horoskopa (oblast, predsednik, predsednik vlade in drugo). V mundani (svetovni) astrologiji lahko Pluton nakazuje marsikaj, med drugim pa pojme, kot so politično podzemlje, vohunjenje, organizirani kriminal, bogastvo, moč, nadzor, nasilje, posilstvo, smrt, skrite informacije, organizirano delo, psihologija mafije in kolektivno nezavedno države. Če je to tesno in neugodno povezano s pojmom tujega denarja, lahko trdimo, da je eno od bistev početja oblasti te države (in tu ni govora o eni ali o trenutni vladi!) »kanaliziranje«, da ne rečemo kar prisvajanje tega denarja. In naša kratka zgodovina je dovolj zgovorna, da naštevanje verjetno ni potrebno …

TEŽAVE NA OBZORJU
Že zgoraj omenjena skupna aktivacija Saturna in Urana slovenskemu horoskopu skupaj z natalnimi Jupitrom, Venero, Marsom in Plutonom prinaša konfiguracijo Veliki križ, torej kombinacijo kar šestih planetov, kar pomeni ogromno napete energije. Ker se Saturn zaradi retrogradnosti umika iz dosega drugih, je to samo napoved dogajanja, ki utegne razrušiti še veliko več, kot je razrušenega zdaj, in če pogledamo v astrološke tabele, lahko že na tem mestu rečemo, da bosta za Slovenijo jesen in zima 2022 veliko, veliko bolj težavni, kot si lahko predstavljamo. Trenutno dogajanje, ko na svetlo sili cela kopica afer in problemov, je prej vrh ledene gore kot pa bistvo težav.
Že nekaj časa si številni zastavljajo vprašanje, ali je lahko še slabše. Lahko. Le Pluton je tisti, ki ve, kaj je dno, mi smo samo ljudje, sleherniki. In konec bo takrat, ko se bo tako odločil on.

mffd
Zima 2021/2022 bo za Slovenijo žal bolj težavna, kot si lahko predstavljamo.

NUJNA KORENITA SPREMEMBA
Kaj bi to lahko bilo? Kak generalni upor? Okej, proti sedanjemu avtokratskemu in v veliki meri spornemu predsedniku vlade –to bi že bilo nekaj. V dokaj dobrem scenariju človek odide, recimo, da je to možno. Oblast zasedejo »drugi«, kogarkoli že to pomeni. In potem bo vse odlično, dihali bomo, živeli srečno do konca svojih dni? Malo verjetno. Oblast je oblast, pa če je leva ali desna. Razlike seveda so, a neka nova Slovenije ne bo peljala naprej. Ne s tem horoskopom, ne v tej zgodbi!
Nekaj se bo moralo zelo korenito spremeniti. Najbolje bi bilo, če bi se spremenil narod, ljudstvo. Ne da bi ga zamenjali, to ne gre – naj bi se ljudstvo spremenilo? Ali bo zadnji mrk v vrsti tistih, ki gredo mimo najpomembnejših točk državnega horoskopa in »se ne zgodi nič«, le prinesel tisto, kar se kot neizogibno nakazuje že nekaj časa – spremembo pristopa ljudstva? Trenutna garnitura je v enem samem letu tako državi kot celoti kot tudi posameznim segmentom, recimo gospodarstvu, pravu, zdravju, miru in zaupanju, če ne iščemo še naprej, naredila toliko škode, da jo bo zelo težko kadarkoli spraviti v »normalne tirnice«. In to ne glede na to, katera barva pride na vrsto »potem« – tudi če bodo ostali v sedlu, njihovo delo ne bo lahko. In življenje Slovencev tudi ne. V vsakršnem primeru torej.