Astro

Tako je s karmo: celo največji grešniki ne bodo pujsi

th
10. 6. 2021, 10.00
Posodobljeno: 11. 6. 2021, 23.10
Deli članek:

Zelo pogosto vprašanje v zvezi z reinkarnacijo je, če neka količina grešnega življenja lahko povzroči, da se človek v naslednji vrnitvi na Zemljo rodi kot žival.

Profimedia
pujs

Da bi odgovor na to vprašanje razumeli, je treba prej razumeti karmo in reinkarnacijo.
Reinkarnacija je, ko se duša vedno znova rojeva v fizični svet in vsakič naseli novo telo. To pomeni, da vaša duša nikoli zares ne umre.
Na prehodni točki, imenovani »smrt«, samo vaše fizično telo mine, toda vaša duša nadaljuje na duhovno področje, kjer živi nedoločeno obdobje, nato pa se ponovno rodi v novem telesu.
Za reinkarnacijo obstajata dva razloga. Prvi razlog je, da se mora duša še naučiti lekcij, ki jih potrebujete, da dosežete stanje duhovne popolnosti.
Drugi razlog za reinkarnacijo pa je, da imate karmične dolgove, ki jih je treba poravnati. Z drugimi besedami, neko dogajanje ste posejali v preteklem življenju in učinke tega dejanja morate izkoristiti v prihodnjem življenju. To je tisto, kar je znano kot uravnoteženje vaše karme.

KAJ JE KARMA?
Karma je zakon vzroka in posledice. Ta zakon določa, da so vaše misli, dejanja, želje in nameni – tako pozitivni kot negativni – »vzroki«, ki sprožijo ustrezne »učinke«. V bistvu žanjete, kar ste posejali.
Karma ni »odpravljena«, ko zapustite zemljo, ker jo nosite s seboj v prihodnje življenje. In bo z vami, dokler se ne uresničijo »učinki« delovanja, ki je povzročilo karmo.
Reinkarnacija in karma sta torej povezani med seboj in igrata vlogo pri življenjskih izkušnjah, ki jih boste imeli v tem življenju, in vaših prihodnjih življenjih.

POSLEDICE KARME
Roditi se je karmični učinek, kar pomeni, da ste se vnovič rodili zaradi neke vrste karme, ki mora v tem življenju zacveteti. Ta karma je lahko dobra ali slaba. In dokler vaša duša ne doseže najvišjega duhovnega stanja, se boste še naprej rojevali.
Toda ali se lahko zaradi slabe karme rodite kot žival? Odgovor je ne, razlog, da se ne moremo ponovno roditi kot žival, pa je, da imamo ljudje in živali drugačen tip zavesti duše.
Zaradi teh dveh različnih vrst zavesti je nemogoče roditi se v drugačni obliki. Ena vrsta se ne spremeni v drugo, zato ste lahko prepričani, da v prejšnjem življenju niste bili mačka niti ne boste to postali v naslednjem življenju.

VPLIVI SLABE KARME
Vaša karma iz preteklega življenja bo vplivala na vaš način življenja, na stvari, ki jih boste dosegli, in celo na fizične težave, s katerimi se lahko srečate. Torej je vaše sedanje »stanje življenja« »učinek« vaše pretekle življenjske karme.
Tudi vaše sedanje misli, dejanja in dejanja bodo sprožile izkušnje, ki jih boste imeli v prihodnosti – tako v tem življenju kot tudi vaše prihodnje reinkarnacije.
Druga plat medalje je, da vam bo vsaka situacija, zaradi katere se soočite zaradi karme, pomagala, da se naučite lekcij, ki se jih mora vaša duša še naučiti. Ko se enkrat naučite, vam te iste lekcije ne bo treba več ponoviti!

DELAJMO DOBRO
A čeprav se ne boste ponovno rodili kot pes ali osliček, še ne pomeni, da bi morali biti s svojimi dejanji brezskrbni. Ne pozabite, da bodo vzroki, ki jih ustvarite danes, vplivali na vašo prihodnost – tako v tem kot v prihodnjem življenju.