Astro

IzgubIjen stik s seboj? Reši vas vaša notranj modrost

Leonida Derganc, bioterapevtka in inspiracijska govornica
18. 5. 2021, 18.18
Posodobljeno: 18. 5. 2021, 18.46
Deli članek:

Dejstvo je, da živimo v ponorelem svetu – kjer je pomembno le materialno, kar še vedno velja za večino ljudi.

dreamstime
narava

Seveda je pomembno. Treba je imeti denar, saj svet tako funkcionira, treba je plačati položnice, streho nad glavo, kupiti hrano. Razumem.
Vendar mislim na tisto pretirano pohlepnost in požrešnost, za katero so se nekateri pripravljeni odpovedati svoji duši. Zavestno. Porušiti in uničiti vse pred seboj. Samo da imam jaz!
Kot v naravi je smiselno tudi tu iskati ravnovesje. Seveda živimo na Zemlji. Prišli smo po materialno izkušnjo. Izkušnjo, ko ima lahko nekdo precej denarja, drug pa se bori z revščino in komaj shaja. Vsak po svoje.

PRESLIŠANA DUŠA
Izkušnja oziroma spoznanje »prodati dušo hudiču« je danes lekcija za marsikoga. Nekatere opomni, ko izgubijo, kar so gradili leta, naj si bo zakon, prijateljstva, ali pa zbolijo.
Saj smo še vedno duhovna bitja. Bitja neskončnosti in imamo svojo pot duše. Ljudje garajo, poslušajo druge, ugajajo tistim, ki majo, so v krču, strahu. Da so nekomu lutka, marioneta. Tvoja duša pa kriči, da bi raje izbrala drugače. Pa je ne sliši marsikdo. Namen je, da ne bi slišali duše, saj smo potem lahko srečnejši, manj prestrašeni, posledično pa se nas da manj usmerjati in ukrojiti po meri drugih.
Pa vendar je lažje, če vsaj tu in tam pričnemo trenirati in poslušati tihi notranji glas, svojo notranjo modrost. Ne potrebujete nobenih nadnaravnih in čarovniških sposobnosti. Vsi imamo v sebi notranji glas, intuicijo, glas Duše. Sama ga najraje poimenujem Notranja Modrost. In če se počasi pričnete ozirati nanjo ter se obračati proti njej …, si boste hvaležni. Na pot vam bodo prihajale nove priložnosti, za vas lahkotnejše. Četudi ne bodo najlažje, boste lažje zvozili slalom med vsakdanjimi izzivi. Lažje se boste umirili. Šli boste v naravno, izvorno stanje, v povezavo s seboj. Tako ne boste v nenehnem dvomu, ki vas lahko zafrustrira do onemoglosti – če obožujete paradižnik, časopisi pa so polni tega, kako rakotvoren je.

NOTRANJA MODROST IN ZKP
Poslušajte svojo notranjo modrost. Našla bo pravi odgovor za vas.
Jesti kruh ali ne? Za katerokoli temo, če pogledamo na splet, lahko danes najdemo argumente za in proti. Zdaj pa, komu verjeti?!
Veste, da ima prav! In veste kdo? Vaša Notranja Modrost, in nič hudega, če se še nekoliko poveže s sosednjo ZKP (zdravo kmečko pametjo). Saj so kmetje navsezadnje povezani z zemljo, naravo, bitjem. Tako tudi ZKP potegne kak nauk iz narave in zadevo poenostavi, brez hudih integralov in odvodov.
Zrela mati ve, kaj je najbolje za njenega otroka (v uravnoteženi meri; ne bom se spuščala na bolečo temo, ko 75-letna mati dobro ve, kaj je najbolje za njenega 47-letnega sina … Saj ste zaznali sarkazem in tisti »ljubi bog!« v tem stavku?). Ve, ker ga je nosila pod srcem, ve, ker z njim odrašča, in če preveč prebira strokovno literaturo, mnenja in forume – najbolje da otroku ne da nič jesti, saj je vse strupeno, alergeno, neprimerno …
Veliko je protislovij, kontradiktornih izjav, in potem kdo je močnejši, kdo ima več in boljšo reklamo. Vsepovsod nas bombardirajo z informacijami. Kaj zdaj? Notranja Modrost ve!

POIŠČITE STIK S SEBOJ
Začnite se povezovati sami s seboj. Načinov je ogromno. Od meditacije do navadnega sprehoda. Vendar ne v nakupovalni center, »šunder«, ampak v naravo, mir, tišino. Sami oziroma z dobro družbo (prijatelj, partner, psiček …), vendar ne s telefonom in tehnologijo, ki polni možgane. Če ste tako daleč, da na sprehod ne morete brez telefona, da bi poslušali glasbo …, ste že precej zabredli.
Poskusite iti v gozd, na travnik, brez zunanjih, motečih zvokov, motenj. Boste videli, verjetno vam bo godilo. Če pa se boste počutili nelagodno, ste precej daleč od svoje notranje modrosti. Vseeno se potrudite najti stik s seboj. Večkrat boste to poskušali, meditirali, imeli pogovor sami s sabo, si iskreno odgovorili na vprašanja, brez zunanjih vplivov, bolj se boste približali svojemu bistvu, svoji biti, sebi. Notranji modrosti. In tako zaznali prave odgovore, prave za vas.
Tudi vse moje delo in svetovanje temelji na tem, da pomagam ljudem, tako kot sem pomagala sebi – pri čemer sem odgovore poiskala v sebi. In tudi vi nosite odgovore, tiste prave.
Seveda pride kdaj prav zunanja pomoč, energijska čiščenja, osveščanje in presvetljevanje travm, vzorcev, reprogramiranje uma, to in ono … kup čudovitih podpornih metod. Vendar so le kamenček v mozaiku. Ključni kamen pa je v vas, v vaši Notranji Modrosti. Vaša Notranja Modrost ve …

Vse moje svetovanje ljudem temelji na tem, da jim pomagam na enak način, kot sem pomagala sebi – kot sem sama svojo, lahko tudi vsak drug najde notranjo modrost.