Astro

Globoka sporočila majske živalske duhovne vodnice - žirafe

tc
16. 5. 2021, 09.19
Posodobljeno: 16. 5. 2021, 11.16
Deli članek:

V mesecu maju smo ljudje na prelomnici: za seboj puščamo pomlad in se pripravljamo na poletje – temu primerno pa na marsikaj pogledamo z drugega zornega kota.

S24
žirafa

In katera žival neki bi lahko bila primernejša za duhovno vodnico v maju kot žirafa, ki vse gleda in vidi z višje perspektive kot drugi.

Žirafa v primerjavi z drugimi živalmi vidi svet z višjega položaja, tako zaradi svojih dolgih nog kot zaradi dolgega vratu. Pogled od zgoraj bi bil tudi za nas v večini okoliščin še kako koristen – da spremenimo svojo perspektivo, zaživimo svoje življenje v celoti ter postanemo bolj ozaveščeni o sebi. In se taki predamo lahkotnim radostim poletja.

SIMBOLIKA
Kaj vse je torej tisto, kar simbolizira žirafa?
Drugačna perspektiva
Simbolika žirafe pomeni, da ste sposobni imeti višjo vizijo resničnosti, ne da bi pri tem izgubili povezavo z resničnim svetom. Se pravi, da zaradi dejstva, da vidiš tisto, česar drugi niso sposobni ceniti, ne izgubiš tal pod nogami.
Samosprejemanje
Žirafa simbolizira samosprejemanje in ljubezen do sebe. Ponosna je na svoj videz ter priznava in sprejema svojo edinstvenost. Biti drugačen ni slabo, ravno nasprotno, to bi vam moralo biti v ponos.
Žirafa vas spodbuja, da ne zapravljate življenja in se ne trudite biti kaj drugega kot to, kar v resnici ste. Nauči vas sprejemati in ljubiti sebe s svojimi močmi in slabostmi, pri čemer pustite ob strani mnenje, ki ga imajo morda drugi.
Prilagoditev
Žirafa poudarja tudi umetnost skrivanja in izstopanja. Ona ve, kdaj se zliti z okoljem, kdaj je treba ostati neopažen, in kdaj elegantno izstopati, ko se želi pokazati v vsej svoji lepoti.
Pogled bližje
Najbolj opazna značilnost žirafe je dolg vrat, ki ji omogoča natančno opazovanje tistega, česar drugi ne morejo. To simbolizira človeško potrebo po natančnem opazovanju odnosov in vlog, ki jih ima v vsakem od njih.
Pogum
Milost in ravnotežje sta še dve izjemni lastnosti žirafe, ki ju ne izgubi niti v najtežjih in najzahtevnejših trenutkih. To pomeni, da tudi kadar okoliščine od vas zahtevajo, da ste močni in pogumni, ne smete izgubiti svoje dobrote in lepih manir.
Vera
Tudi ko začnete dvomiti o vsem, tudi ko se počutite nizko, poskusite ostati optimistični in verjeti, da se bodo stvari vrnile v normalno smer.
Zaupanje
Zazrite se v prihodnost in se naučite biti navdušeni nad možnostmi, ki vam jih ponuja življenje. Stojte trdno na tleh in se borite za uresničitev svojih sanj, ne glede na to, kako zapletene ali oddaljene so sprva videti.

NJENE ENERGIJE
Kako delati z energijo majske duhovne živali?
Objemite se
Objemite se torej! Po svoje ste edinstveni. Prijazni in nežni. Intuitivni in čuječi, z jasno vizijo sedanjosti in prihodnosti. Počutite se dobro v svoji koži. Če pa vam v lastni koži ni udobno, zaprosite žirafo, da vas vodi, in za sprejetje uporabite podobo te čudovite živali kot talisman.
Bodite prijazni
Treba je okrepiti prijazno plat svoje osebnosti, saj vam olajša iskanje pravega ravnovesja. Prilagajate se vsem vrstam ljudi ter gradite močne in trajne odnose. Ste praktični, a hkrati ustvarjalni.
Vaša naravna inteligenca vam daje samozavest v življenju, tudi če se stvari ne izkažejo tako dobre, kot bi si želeli. Preživite vedno več časa z ljudmi okoli sebe in verjemite vase! Pustite soočenje ob strani.
Izrazite se
Vaša osebnost je lahko mirna, čeprav vas prevzamejo čustva. Čeprav se morda težje izražate, se ne zadržujte. Izrazite se z ustvarjalnostjo, komunikacijo in še čim. Osvobodite se! Velika žirafa vam krije hrbet.
Uporabite svojo intuicijo
Zaradi sposobnosti opazovanja lahko opazite stvari, ki drugim ostanejo neopažene. Zakaj? Ker vas vodi intuicija. Okrepite si jo in le zaprosite žirafo za nekaj napotkov – ter se prepustite njeni energiji.

POJAVLJANJE
Kdaj se bo simbol žirafe najverjetneje pojavil v vašem življenju?
– Ko potrebujete svetlobo in vodstvo. Žirafa vam prinese dar vpogleda. Ko se soočite s težko potjo in negotovo prihodnostjo, poslušajte, kaj vam govorita srce in um. Zaupajte si in odločili se boste pravilno.
– Ko vas prevzameta preteklost in prihodnost. Žirafa vas navdihuje, da vsak dan, ki pride, dojemate kot edinstveno darilo in se od njega čim več naučite. Pomembno je, da ne ponavljate napak in da v svoje življenje vključite nove izkušnje, da boste imeli več znanja.
– Ko se počutite pripravljene raziskati svoje psihično zavedanje. Če ste v življenju na točki, ko duhovnost začne dobivati večji pomen, boste odprli vrata, da se v vašem življenju zgodijo dobre stvari.

RAZLIČNA SREČANJA

Živalski duhovni vodniki do nas pristopajo različno. Medtem ko se marčevski močerad ali aprilska čebela na našem koncu sveta pojavljata v živo, bo žirafa pot do vas našla prek fotografij, filmov … ali pa vas bo njen klic privabil v živalski vrt.