Dobra karma

Brez izjem - teh 12 zakonov velja za vse!

Neja Kralj
10. 12. 2022, 14.00
Deli članek:

V vašem življenju je v veljavi 12 zakonov karme, pri čemer je popolnoma nepomembno, ali se tega zavedate ali ne – ti zakoni delujejo neprenehoma, neizprosno in vam oblikujejo življenje.

Dreamstime
Ker se karma in dharma zrcalita, se pravi sta energijsko soodvisni, se tudi spreminjata obe.

Ko živite v skladu s temi zakoni, ustvarite dobro karmo ter verjetnost, da se vam zgodijo dobre stvari.
Spoznajte torej zakone in izkoristite njihovo moč.
1. Veliki zakon
Veliki zakon, znan tudi kot zakon vzroka in posledice, je tisto, kar marsikomu pade na pamet, ko razmišlja, kaj pomeni karma. Navaja, da ne glede na misli ali energijo, ki jo oddajamo, dobimo nazaj – dobro ali slabo.
2. Zakon stvarstva
Zakon ustvarjanja je vse – stvarjenje. Ne čakajte samo, da se v vašem življenju čarobno zgodijo dobre stvari; aktivno morate iti tja in jih uresničiti.
3. Zakon ponižnosti
Če želite nekaj spremeniti v svojem življenju, morate najprej sprejeti to, kar trenutno obstaja. To je osnova zakona ponižnosti.
4. Zakon rasti
Kot že ime pove, gre pri univerzalnem zakonu rasti za širitev, in sicer znotraj nas samih. Naša zunanja resničnost se bo spreminjala in rasla, ko bomo rasli in se razvijali znotraj.
5. Zakon o odgovornosti
Zakon odgovornosti se nanaša na prevzem lastništva za vse, kar se dogaja v našem življenju, vključno z ne tako dobrimi stvarmi. Mi smo odgovorni za to, kako se bomo odločili živeti življenje.
6. Zakon povezave
Zakon povezave določa, da je vse in vsaka oseba na neki način povezana – čeprav so preteklost, sedanjost in prihodnost videti povsem drugačne, ste vseeno vi.
7. Zakon o sili
Zakon sile določa, da svoje energije ne morete usmeriti v dve stvari hkrati. Ko se osredotočite na eno stvar na enkrat, dosežete veliko več in z boljšimi rezultati.
8. Zakon o dajanju in gostoljubju
Ta zakon karme je namenjen nesebičnosti, dajanju drugim – gre za to, da ne boste le govorili in razmišljali lepih misli, ampak boste tudi hodili po tej poti.
9. Zakon tukaj in zdaj
Zakon tukaj in zdaj je ves čas prisoten. Če živimo tukaj in zdaj in smo prilagojeni temu, kar počnemo, vidimo, okušamo in čutimo bolje.
10. Zakon spremembe
Če ste se vedno znova znašli v enaki situaciji, je to zakon spremembe v akciji. Vesolje vas tako spodbuja, da se naučite lekcije. Vzorec se bo še naprej ponavljal, dokler se ne boste naučili iz izkušenj in naredili nečesa drugačnega, da bi se razvili v boljšo različico sebe in ustavili začaran krog.
11. Zakon potrpežljivosti in nagrade
Ta karmični zakon v bistvu pomeni, da se dosledno delo splača. Gre za to, da se pokažete in opravite delo ter ne odstopate od svojih velikih ciljev, tudi če še ne vidite napredka.
12. Zakon o pomenu in navdihu
Zakon o pomenu in navdihu nam pove, da moramo vsi imeti vrednost. Svoja edinstvena darila pa naj bi delili s svetom, kar bo pozitivno vplivalo na nas.

Karmo lahko opišemo tudi kot ekvivalent Newtonovemu zakonu, da ima vsaka akcija svojo reakcijo.