Astro

Nesrečni, tragični in kruti konci najbolj slavnih ljubezenskih zgodb

ik
7. 4. 2021, 19.19
Posodobljeno: 7. 4. 2021, 19.33
Deli članek:

Čeprav nas pravljice slepijo z drugačnim mitom, ljubezenske zgodbe nimajo vedno srečnega konca, pa četudi ves svet navija za glavna junaka. To je na lastni koži izkusilo veliko znanih obrazov.

Profimedia
John Kennedy Jr. in Carolyn Bessette Kennedy

Včasih je ljubezen preprosto usahnila, včasih pa je vmes posegla kruta usoda …

John F. Kennedy Jr. in Carolyn Bessette
ENA OD NAJBOLJ ŽALOSTNIH USOD

Največji pisatelji in pesniki si ne bi mogli izmisliti bolj žalostne usode, kot sta jo doživela sin ameriškega predsednika John F. Kennedy Jr. in njegova lepa žena Carolyn. On, lep in uspešen član ene od največjih političnih dinastij na svetu, ki je ljubimkal z najlepšimi ženskami Hollywooda, je na koncu svoje srce podaril »navadni smrtnici«, ki je delala v oddelku za odnose z javnostmi pri modni hiši Calvin Klein. Njegove prve osvajalske poskuse je Carolyn zavrnila, a John ni popustil in lepa svetlolaska se je kmalu preselila v njegovo razkošno stanovanje. Par je izžareval glamur, s katerim se v tistem času ni mogla kosati nobena druga slavna zveza. Leta 1996 sta se poročila, precej hitro pa so se pojavile zakonske težave, ki so bile povezane predvsem s pomanjkanjem zasebnosti. Par, ki so mu bili paparaci ves čas za petami, je obiskoval družinskega terapevta, prijateljica pa je za medije razkrila, da sta se globoko ljubila in da se nikoli ni govorilo o ločitvi. Kot sta si obljubila, ju je na koncu res ločila smrt. 16. julija 1999 je pred otokom Martha's Vineyard strmoglavilo letalo, na katerem je bila poleg 38-letnega Johna in 33-letne Carolyn tudi Carolynina sestra Lauren. Enomotorno letalo je v težkih vremenskih razmerah pilotiral John, ki naj bi med letom izgubil orientacijo. Nesreče ni preživel nihče.

Profimedia
Liam je po Natashini smrti doživel katarzo in začel ljubiti vsak trenutek svojega življenja.

Liam Neeson in Natasha Richardson
DRAMATIČEN ZAČETEK, TRAGIČEN KONEC

Ljubezen igralcev Liama Neesona in Natashe Richardson še vedno navdihuje svet, tudi zato, ker se je začela dramatično, končala pa tragično … Par se je spoznal leta 1993 na Broadwayu. Natasha je bila hčerka filmske legende Vanesse Redgrave, takrat poročena s producentom Robertom Foxom, Liam pa je veljal za ženskarja, ki je skakal iz postelje v posteljo. A kemija med njima je bila tako močna, da se je Natasha nekaj mesece po koncu projekta ločila in leta 1994 za moža vzela Liama. Nato pa se je zgodilo usodno leto 2009. Natasha se je s sinovoma, ki sta se ji rodila v zakonu z Neesonom, odpravila na zimske počitnice v Kanado, kjer je med učno uro smučanja padla in si poškodovala glavo. Po nesreči je bila pri zavesti in se pogovarjala. »Dragi, padla sem na snegu,« je v telefonskem pogovoru še povedala možu. Zdelo se je, da ni utrpela hujših poškodb, eno uro pozneje pa se je pojavil močan glavobol. Naslednji dan so jo v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico v New York. Dva dni po nesreči je moral Neeson sprejeti težko odločitev … Spoštoval je ženino željo in jo odklopil od naprav, ki so jo vzdrževale pri življenju. Več let pozneje je povedal, da še vedno ne more verjeti, da je ni več, in da mnogokrat sliši odpiranje vhodnih vrat ter pričakuje, da bo zaslišal njen glas.

Slavni igralec še vedno čaka, da pokojna žena potrka na vrata

Profimedia
Petra Nemcova veliko prostega časa namenja zbiranju denarja za otroke, ki so žrtve naravnih nesreč.

Petra Nemcova in Simon Atlee
LOČIL JU JE VAL

»Govorim z njim, pišem mu. Nikoli nisem pisala dnevnika, zdaj pa dnevnik pišem zanj,« je eno leto po smrti partnerja v intervjuju z Diane Sawyer povedala češka manekenka Petra Nemcova, ki je leta 2004 preživela uničujoči cunami v Aziji, v katerem je umrlo več kot 200 tisoč ljudi. Tisto jutro je voda Petro in Simona, ki sta počitnikovala na Tajskem, odplaknila iz njunega bungalova. Manekenka je slišala, kako jo njen ljubljeni kliče, a val ju je ločil. Lepotica se je z zlomljeno medenico osem ur oklepala palme in pravi čudež je, da so jo še pravi čas rešili. Tajsko je zapustila sama, v upanju, da bo Simona še kdaj videla, nekaj mesecev pozneje pa so ji sporočili, da so Simonove posmrtne ostanke našli v bližini hišice, v kateri sta uživala zadnje trenutke skupnega življenja. »Cunami mi je poklonil veliko darov, med drugim tudi zavedanje, kako srečna sem lahko, da sem sploh živa,« je na deseto obletnico katastrofe povedala danes 41-letna lepotica, ki je danes srečno poročena s podjetnikom Benjaminom Larretchejem, s katerim ima tudi sina.

Profimedia
Heath Ledger

Heath Ledger in Michelle Williams
USODNI NOTRANJI DEMONI

22. januarja 2008 je svet šokirala vest, da je zaradi zastrupitve z zdravili na recept umrl eden najobetavnejših mladih igralcev današnjega časa – Avstralec Heath Ledger. Dočakal je le 28 let in za seboj pustil hčerko Matildo, ki se mu je rodila v zvezi z igralko Michelle Williams, ki jo je spoznal leta 2005 med snemanjem filma Gora Brokeback. Ljubezen je bila vroča in lepotica je zelo hitro zanosila. Družinska idila pa se je končala že v začetku leta 2006, ko so se Heatha lotili notranji demoni, ki jih je poskušal utišati z divjimi zabavami in drogami. Michelle ni preostalo drugega, kot da svojega otroka umakne v bolj zdravo okolje, čeprav je Ledgerja še vedno ljubila. Leta pozneje je igralka, ki se je lani poročila z režiserjem Thomasom Kailom, s katerim ima otroka, povedala, da jo je Ledgerjeva smrt spremenila. »Spremenil se je moj pogled na svet in to, kako v njem vsakodnevno delujem. Zdaj sem drugačna mama in prijateljica. Drugače izbiram tudi projekte. Njegova smrt je leča, skozi katero gledam na življenje – vse je minljivo.«

Revija Vklop
Jennifer Aniston in Brad Pitt

Jennifer Aniston in Brad Pitt
ENA OD NAJBOLJ RAZVPITIH LOČITEV

Ena od najbolj znanih hollywoodskih ločitev je bila zagotovo tista med igralcema Bradom Pittom in Jennifer Aniston, ki sta s svojo ljubeznijo zaznamovala konec devetdesetih let in tudi začetek novega tisočletja. Veselje javnosti je bilo, ko se je razvedelo, da je eden od najbolj seksi moških na planetu v zvezi z ljubljenko Amerike, veliko. Tako kot tudi žalost in šok, ko sta razglasila, da se po petih letih zakona razhajata. Prvič sta se videla leta 1994, ko je bil Pitt še v zvezi z Gwyneth Paltrow, štiri leta pozneje pa sta jima njuna managerja, ki sta bila prijatelja, uredila prvi zmenek. Jen je takoj vedela, da je kemija med njima posebna. Uradno sta zvezo potrdila leta 1999, ko sta se skupaj pojavila na podelitvi emmyjev. Leto pozneje sta se poročila na ekstravagantni poroki v Malibuju z 200 povabljenimi, 50 tisoč rožami, štirimi glasbenimi skupinami, cerkvenim zborom in ognjemetom. Že tri leta pozneje pa je Jennifer z odgovorom na vprašanje, kako je, ko najdeš ljubezen svojega življenja, namignila, da v njunem zakonu morda le ni vse tako rožnato ... »Je res ljubezen mojega življenja? Mislim, da se vedno sprašuješ, ali je nekdo ljubezen tvojega življenja. Ne vem. Nisem oseba, ki bi rekla: 'On je ljubezen mojega življenja.' Vsekakor pa je velika ljubezen mojega življenja.« In dve leti pozneje je bilo zakona konec. K temu je pripomogla tudi Angelina Jolie, ki jo je Brad spoznal med snemanjem akcijskega filma Gospod in gospa Smith. Po devetih letih zveze in treh bioloških otrocih se je z njo leta 2014 poročil, a tudi ta zakon ni trajal dolgo. Leta 2016 je Angie vložila ločitvene dokumente, ker je imel Brad težave z opojnimi snovmi in se je na letalu sprl s sinom Maddoxom. Tudi Jennifer ni imela sreče. Njen zakon z Justinom Therouxom se je končal po dveh letih leta 2017.

Profimedia

Elizabeth Hurley in Hugh Grant
OSRAMOTIL JO JE

Lahko pa bi rekli, da sta bila Jennifer Aniston in Brad Pitt osemdesetih let angleška manekenka in igralka Liz Hurley in angleški igralec Hugh Grant. Med njima je iskrica preskočila med snemanjem filma Rowing with the Wind leta 1987 in zdelo se je, da sta narejena drug za drugega. Njuni oboževalci leta 1994 in premiere filma Štiri poroke in pogreb nikoli ne bodo pozabili, saj je Liz v Versacejevi obleki z zlatimi sponkami vsem ukradla šov. A četudi je imel Hugh ob sebi eno od najlepših žensk na svetu, jo je prevaral. S kom? S prostitutko Divine Brown. Ker so ju zasačili na javnem kraju, so oba aretirali. »Ranil in osramotil sem ljudi, ki jih ljubim. Za oboje mi je zelo žal,« je po škandalu povedal Hugh, dva meseca po dogodku se je oglasila tudi Liz in povedala, da se je ob novici počutila, kot bi jo nekdo ustrelil. Kljub temu ga ni zapustila. Zveza je trajala vse do leta 2000, razšla pa sta se v prijateljskih odnosih. Hugh je celo boter Lizinemu sinu Damianu, ki se ji je rodil po kratkem razmerju z bogatašem Stevom Biggsom. Liz, ki je bila med letoma 2007 in 2011 poročena s podjetnikom Arunom Nayarjem, naj bi bila trenutno samska, Hugh pa je našel družinsko srečo s televizijsko producentko Anno Eberstein, s katero ima tri otroke.

Profimedia
Čeprav ima Ben menda še vedno rad Jennifer, ni ljubosumen na njenega novega izbranca.

Jennifer Garner in Ben Affleck
ZAPADEL V ALKOHOLIZEM

Igralec Ben Affleck je v svojem življenju naredil zelo veliko prav, zelo veliko pa tudi narobe. Kot pravi sam, najbolj obžaluje to, da je zapadel v alkoholizem. Zaradi tega je namreč razpadel njegov zakon z igralko Jennifer Garner, ki je v mnogo pogledih izjemna ženska. Spoznala sta se med snemanjem filma Pearl Harbour leta 2000, iskrica med njima pa je preskočila dve leti pozneje, med snemanjem filma Daredevil, čeprav je bila Jennifer takrat še poročena s Scottom Foleyjem, Ben pa zaročen z Jennifer Lopez. Garnerjeva se je ločila leta 2003, Lopezova in Affleck pa sta zaroko razdrla leta 2004. Kratek čas pozneje sta igralca potrdila, da sta skupaj, pred oltar pa sta stopila eno leto pozneje. Ben se je posvetil karieri, Jennifer družini. A niti družinska sreča, paru so se rodili trije otroci, in hkrati cvetoča kariera Bena nista mogli igralca odvrniti od »hudičeve pijače«. Garnerjevi ni preostalo drugega, kot da vloži ločitvene dokumente. Četudi sta bila ločena, je bila ona tista, ki je Bena peljala v kliniko za odvajanje, ko je po krajšem uspehu spet posegel po pijači. »Kar bi rad povedal javno in tudi zasebno, je: Hvala, da si tako razumevajoča, odgovorna oseba in krasna mama,« je nekdanjo ženo pohvalil v nekem televizijskem intervjuju in dodal, da je bila ločitev zelo boleča, saj ni želel razdreti svoje družine. Jennifer kljub vsemu pravi, da je Ben ljubezen njenega življenja in še vedno »najbolj briljantna, karizmatična in radodarna oseba v sobi«. Oba sta trenutno samska. Jennifer se je avgusta lani razšla s podjetnikom Johnom Millerjem, Ben pa je bil nazadnje v nekajmesečni zvezi z igralko Ano de Armas.

Profimedia
Jennifer Lopez in Marc Anthony

Jennifer Lopez in Marc Anthony
DA NI SREČEN, JO JE STRLO

Leta 2004 sta si večno zvestobo obljubili dve največji latinskoameriški zvezdi našega časa, pevka in igralka Jennifer Lopez in pevec Marc Anthony. Za oba je bil to že tretji zakon. Spoznala sta se leta 1998 in bila nekaj časa prijatelja. Lopezova je nastopila v pevčevem videu, Marc pa je lepotici vrnil uslugo z duetom No me Ames, ki ga je Lopezova objavila na svojem albumu On the 6. Po kratki romanci sta se njuni poti razšli, spet združili pa sta se kmalu po koncu Jenniferine zaroke za Affleckom leta 2004. Njuni življenji sta se po poroki začeli še bolj prepletati tudi poslovno, leta 2007 sta šla celo skupaj na turnejo. Zakonsko srečo je okronal prihod dvojčkov leta 2008 – Maxa in Emme. Jen je njuno ljubezen opisala kot strastno in eksplozivno, a obenem priznala, da se je po razdrti zaroki morda malo prehitro podala v novo zvezo. »Marc se je v moje življenje vrnil tri dni po tem, ko bi se morala do oltarja sprehoditi z drugim moškim. Zdaj mislim, da sem že takrat vedela, da je bila ta zveza le obliž na rani, ki se še ni zacelila. To misel sem ignorirala.« Trudila se je, da se njen tretji zakon ne bi tako klavrno končal kot prva dva, a njena želja ni bila uslišana. Pogovor, da je njunega zakona konec, je začel Marc, ki je Jennifer naravnost povedal, da ni srečen. To jo je popolnoma strlo. Takrat se je šele zavedela, da je bila njena sreča odvisna od tega, ali je osrečevala moža, ki naj bi jo varal. To je med vrsticami igralka celo potrdila, ko je izjavila, da mu lep čas ni bila sposobna oprostiti. »Moje sanje se niso uresničile in lažje je bilo hraniti jezo, razočaranje in zamero. A Marc je oče mojih otrok in to se ne bo spremenilo.« Poročena sta bila deset let. Jennifer je zdaj zaročena z nekdanjim igralcem bejzbola Alexom Rodriguezom, 52-letni Marc pa je v zakon spet skočil leta 2014, in sicer z modelom Shannon De Lima. Zakon se je končal tri leta pozneje. Zdaj naj bi bil v zvezi z resničnostno zvezdnico Evelyn Lozada.

Profimedia
Demi Moore in Ashton Kutcher

Demi Moore in Ashton Kutcher
ODLOČITEV JE BILA NAPAKA
Tri leta po ločitvi od Brucea Willisa, s katerim ima tri hčerke, se je Demi Moore v javnosti pokazala v družbi 16 let mlajšega igralca Ashtona Kutcherja, ki se je v njo zaljubil že v najstniških letih. Da ne gre le za bežno romanco, sta dokazala dve leti pozneje, ko sta si obljubila zvestobo do groba … In ravno zvestoba je bila ena od ključnih težav v njunem zakonu, ki se je končal šest let pozneje – uradno sicer osem. »Z veliko žalostjo in težkim srcem sem se odločila, da končam svoj šestletni zakon z Ashtonom. Kot ženski, mami in ženi so zame določene vrednote svete. V tem duhu sem sklenila, da grem v življenju naprej,« je takrat zapisala v sporočilu za javnost. Leta 2019 je v svojih spominih razkrila, kaj se je zgodilo. Demi je zanosila, a otroka izgubila. Njen zakon se je nato zaradi težav s plodnostjo znašel v krizi, ki se je še bolj poglobila, ko je igralka ustregla Ashtonovi želji po seksu v troje. »Postavila sem ga na prvo mesto, in ko mi je priznal svojo fantazijo, nisem oporekala. Hotela sem mu pokazati, kako čudovita in zabavna sem,« se spominja danes 58-letna zvezdnica. Ta odločitev je bila velika napaka. Ashton jo je nato namreč prevaral.»Ker sva v zakon spustila tretjo osebo, so se zameglile meje, je rekel Ashton, ki je s tem poskušal upravičiti svoje dejanje.« Prevaral pa je ni le enkrat … Igralec se je na njeno knjigo odzval na Twitterju. »Objaviti sem hotel sarkastičen tvit, nato pa sem videl svojega sina, hčerko in ženo in ga izbrisal.“« Kutcher je od leta 2015 poročen z igralko Milo Kunis, Demi pa je uradno samska. Nekaj časa se je govorilo, da je v zvezi s srbsko stilistko Mašo Mandžuka. Tega nikoli ni potrdila.

Profimedia
Uma Thurman - februar 2020

Uma Thurman in Ethan Hawk
PREMALO ČASA DRUG Z DRUGIM

Tudi igralca Ethan Hawke in Uma Thurman sta veljala za enega od najlepših parov Hollywooda, a tudi njima kljub dvema otrokoma ni uspelo držati poročnih zaobljub. Spoznala sta se leta 1997 med snemanjem filma Gattaca, eno leto pozneje sta se poročila. Istega leta se je rodila hčerka Maya, zakon pa se je končal pet let pozneje. Takrat se je govorilo, da je Ethan ženo med snemanjem v Montrealu prevaral, kar je pozneje zanikal. Po ločitvi je igralec padel v depresijo, iz katere so mu pomagali otroka in film Pred mrakom, s katerim se je po ločitvi zamotil. O koncu zakona je spregovorila tudi Uma, in sicer v oddaji Oprah Winfrey. »Najin zakon je propadel. Za to prevzemam polno odgovornost. Nič bolje se ne boš počutil, če bo krivdo zvalil na nekoga drugega,« je povedala in namignila, da sta se z Ethanom trudila za svoj zakon, a sta bila žal neuspešna. »Po rojstvu drugega otroka, sina, sem šla spet v službo, in to je slabo vplivalo na zakon,« je še dodala in poudarila, da sta z možem otroka vedno postavljala na prvo mesto, zveze pa zaradi natrpanih urnikov nista bila sposobna rešiti.