Astro

Tako izkoristimo močne energije enakonočja 20. marca 2021

sn
19. 3. 2021, 18.00
Posodobljeno: 19. 3. 2021, 20.20
Deli članek:

Tehnični oziroma astronomski in astrološki podatki letošnjega enakonočja so nam znani: nastopi 20. marca ob 10.39. Sonce se pomakne v ognjenega Ovna in Luna je v zračnih Dvojčkih.

Profimedia
Enakonočje je resetiralo energije in pripravilo vse za nove začetke.

Ekvinokcij pa ima že iz zgodovine, odkar se jo ustno in pisno beleži, priznan tudi svoj čustveni in duhovni potencial, ki sta razloga, da njegove darove čim bolje izkoristite.
Temnih mesecev je zdaj konec in prehajamo v toplino svetlobe. S pomladnim enakonočjem se vaš duh prebuja z novimi idejami in novimi sanjami za vaše življenje. Sveža, topla energija ima moč, da se počutite žive in navdihnjene.
Navdihujoča energija pomladnega enakonočja vas spodbuja k ponovnemu rojstvu. Sprejmite ta nov začetek. Spomladanska energija, ko se dnevi podaljšujejo in sonce greje vse močneje, bo spodbudila vašo rast.

NOVI ZAČETKI
Izvajanje sprememb, potrebnih za rast in razcvet, lahko resnično še moti občutek introvertiranosti, ki ga nosimo s seboj še iz zimskega obdobja. Toda s pomladnim enakonočjem se Zemlja vrne na mesto popolnega ravnovesja. Dan in noč sta enaka, svetloba in tema si delita vsaka svojo polovico – in vračata v naša življenja ravnovesje, ki je v teh časih, ki jih preživljamo v zadnjem letu, resnično prepotrebno.
Življenje se torej prebuja pod toplo sončno svetlobo in vaš duh je pripravljen na nov začetek, navdihnjeni in navdušeni preizkusite nove stvari. Vprašanje, na katerega morate v sebi najti odgovor, je le, v katero od svojih zimskih sanjarjenj želite usmeriti močno pomladno energijo rasti. In vedite: tista semena, ki jih boste zdaj posadili, boste v prihodnosti tudi gojili in pobirali sadove.
Pristopite do svojih sanjarjenj in novih idej z lahkotnim otroškim duhom: če vas nekaj pokliče … to poskusite! Samo pojdite. Zabavajte se!

PRAZNOVANJE
Pomladnega ekvinokcija se drži tudi poimenovanje sveti dan. Zakaj pa se mu ne bi posvetili, se mu poklonili in ga proslavili na njegov dan in še kakšnega, ki mu sledi?!
Prebudite se ob zori
Pomlad je povezana z zarjo in novimi začetki. Po pomladanskem enakonočju svetloba prehiti temo, sonce je zdaj močnejše od noči, svetloba je premaga temo. Načrtujte, da se zbudite in si ogledate sončni vzhod. Nazdravite rastočemu soncu.
Poiščite znake pomladi
Načrtujte poseben sprehod spomladanskega enakonočja in poiščite znake pomladi. Kateri so vaši najljubši drevesa, grmičevje in rože, ki trenutno cvetijo? Upoštevajte vse lepe stvari, ki brstijo okoli vas. Sprehodite se skozi pomlad in opazujte, kako se stvari neprestano spreminjajo.
Odprite okno
Čeprav vremenska napoved za prihodnje dni napoveduje nizke temperature, pustite  v spalnici odprto okno. Ptičje petje in vlažne vonjave vam bodo ob prebujanju potrdili, da je prišla pomlad.
Osmislite pogovore
S svojimi bližnjimi ali pa s samim seboj se čim več pogovarjajte – o vsem, za kar si želite, da v vašem življenju vzcveti. Ob enakonočju so energije idealne za aktivacijo želenega.
Načrtujte
Naredite nekaj zabavnih načrtov za prihodnje mesece pomladi in poletja. Pošljite svojo veselo energijo v univerzum.
Enako kot v naravi se spomladi dogaja v vas. Duh se prebuja z navdušeno energijo pričakovanja. Kot bi se nekaj v nas ponovno rodilo in živahno oživelo.