Astro

Obstajajo tudi maske, ki si jih ljudje nadanemo prostovoljno

Aleksandra Winkler Drole, karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov
27. 2. 2021, 21.18
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 21.47
Deli članek:

Vsak od nas kdaj pa kdaj zaigra vlogo ustrežljivca, ubogljivega, poslušnega učenca ali pa hlini zanimanje za določeno temo …

dreamstime
maska

Včasih hočemo prikriti neprespane noči s pudrom in ličili, večkrat »požremo« kakšno žaljivko, zamahnemo z roko in se nasmehnemo … Ja, vse to so maske.
Včasih imamo vsi masko. Vendar obstajajo ljudje, ki se jim je ta maska tako zelo »prisesala« na obraz, da se je (verjetno) niti ne zavedajo več. Dejansko je nikoli ne snamejo.
Mnogim primanjkuje občutek lastne vrednosti, mnogi se soočajo s pomanjkanjem samozavesti in posledično vsako željo po spremembi doživljajo kot en velik napor ... Vzrokov za pomanjkanje poguma je več, rešitev pa je vedno soočenje s svojim resničnim bistvom, ki edino omogoča pravo osebno rast.
Spet drugi se soočajo s pretirano samozavestjo, ki že lahko meji na »kompleks odrešitelja«. Sanja o milijonih, pa nima za kavo. Rad bi rešil svet pred globalnim segrevanjem, pa nima niti svojega doma. Rad bi osrečil vse ljudi tega sveta, a ne zmore svoji mami povedati, kako zelo jo ima rad … Ta »lažni« občutek moči mu služi kot maska za prikrivanje manjvrednostnega kompleksa.

NAJPOGOSTEJŠE MASKE
Sprememba imena
Med najbolj očitne lažne identifikacije ega, po domače »maske«, spada sprememba svojega imena. Pri karmični diagnostiki sem srečala mnoge, ki so si spremenili ime – vendar se jim usoda ni bistveno spremenila na bolje. Nekateri so doživeli le »učinek placeba«, medtem ko so drugi potonili še globlje v težave. Kje je vzrok? S spremembo rojstnega imena zanikamo željo svojih staršev, posebej matere, ki je med nosečnostjo prejela sporočilo, angelsko vodstvo za dušo, ki jo je nosila v svojem telesu. Tako je izbrala ravno pravo ime za svojega otroka.
Lepotni popravki
Na drugem mestu, vendar zelo uporabne maske so »modni« lepotni popravki zunanjosti. Človek – duša nikakor ne zmore sprejeti telesa, ki ga je prejel po karmični genetiki, in umetno dodaja, odvzema, skratka, spreminja svoj videz, misleč, da bo z zunanjostjo »očaral« množice, si pridobil njihovo pozornost in posledično (podzavestno) manipuliral z njimi. »Mamica, ti si najlepša mama na svetu,« mi je rekel sin, ko je bil star tri leta. Pa si predstavljate, da bi vas otrok vprašal: »Mami, kakšna pa si bila prej, ko še nisi imela botoksa v ustnicah, prsnih vložkov, umetnih trepalnic, nohtne protetike in 'zlikanih gub'?« Otroci so naše ogledalo in v mnogočem tudi naši učitelji.
Identifikacija z nadnaravnimi bitji
Na tretjem mestu »zamaskiranih« duš so tisti, ki se identificirajo z nadnaravnimi bitji. Na spletu se dobro reprezentirajo boginje, vile, maginje in še in še. Identifikacija z nadnaravnim bitjem lahko privlači pozornost, ki je ključ do uspeha, vendar presodite sami, ali ni to lažna, zavajajoča maska, pod katero se skriva »kompleks odrešitelja«.
Poudarjeni jaz
Ste se kdaj spustili v debato z nekom, čigar skoraj vsak stavek se je začel z »jaz«? Na primer: Ja, ampak jaz tega ne maram. Jaz hočem …, Mene že ne bodo …, K meni je prišel …, Meni se je zgodilo nekaj najhujšega …, Jaz sem trpel(a) … (Skratka, vse različice »jaz« stavkov.)
Dejansko se posameznik niti ne zaveda, kako močno potrebo ima po tem, da bi se predstavil drugim – običajno v taki luči, kot mu trenutno ustreza. Običajno poudarja: »Jaz sem dober človek.« In ob tem zatrjevanju se z roko potreplja po prsih, kot da hoče prisegati pri svojem srcu. Tako prepričljivo nas nagovarja, da slučajno ne bi pomislili na kaj drugega, morda na kaj slabega.


KUMU LAHKO SODIMO
Le koga lahko sodimo, če ga ne poznamo, zato vas še enkrat pozivam, da je opis le smerokaz, in nikakor ne »odčitano« dejstvo. Namreč, človeka ni pošteno kar tako polepiti z etiketo, da je iskren, kot tudi ni pošteno nekoga prehitro označiti za lažnivca. Sodimo lahko le ljudem, ki jih resnično dobro poznamo.
Skratka, laži, hinavščine in manipulacij je v tem svetu veliko. Še vedno pa je veliko resničnih, iskrenih in pristnih ljudi. Koga bomo povabili v svoje življenje, pa je naša izbira.
Bodimo modri pri izbiri prijateljev, intimnih partnerjev in ostalih sokreatorjev našega življenja. Ne ukvarjajmo se z vsakim mimoidočim, ki ni pomemben za naše življenje.
In bodimo to, kar resnično smo, če je to tisto iskreno in sprejemljivo za nas ter naše najdražje – izbrane ljudi.

ZAKAJ STRAN Z MASKAMI?

Pred dnevi smo se z obredom pustovanja poslovili od zime, od pasivne notranje energije, in prebudili občutek za ritem narave, več sonca, več jang (moške) energije. To je idealen čas, da odvržemo svoje maske, torej lažne identifikacije ega, s katerimi še najbolj zavajamo sebe, misleč, da se svetu tako prikažemo v boljši luči. Ne oklevajmo!

Najbolje poznamo tistega, s katerim si delimo mizo in posteljo. Pa poznamo tudi samega sebe?!