Astro

Tedenski horoskop: pri obračunu s čustvi vam obilno podporo nudi tudi Merkur

Andreja Novak
15. 2. 2021, 07.00
Posodobljeno: 15. 2. 2021, 09.17
Deli članek:

Sonce se v tem tednu prestavi v znamenje rib, Merkur postane direkten, kar pomeni, da je to lahko teden čustvenega preboja.

dreamstime
vesolje

Ne hitite, tudi ne iščite rešitve, samo zaznavajte celotno paleto svojih čustev, ki vas bo vodila v prepoznavanje preteklih čustev, ki bodo sama po sebi odpadla takoj, ko jih prepoznate. Počakajte s komunikacijo še teden dni. VSE NAJBOLJŠE, RIBE!
Slovenski pregovor: Ljubezen brez poljubov je kot kruh brez soli.

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: **
Na plano bodo prišla globoko skrita čustva, ki so vas ovirala pri sprostitvi in sprejemanju darov življenja. Zato ste vedno pretiravali z delom in ste težje sprejeli darila. Čas je, da se to osvobodi.
Ljubezen/odnosi: ***
V odnosih boste občutljivi in z lahkoto vas bodo prizadele besede bližnjih. Zato vas bo vleklo stran od doma in zaprtih prostorov, kjer boste težje dihali in razmišljali.
Posel/denar: **
Iskali boste svobodo, sprostitev in si želeli daljšega potovanja, izobraževanja ali selitve. Pri tem vam lahko pomaga ženska družba, ki bo praktično in moralno podprla vaše interese, a boste seveda morali vrniti uslugo, zato se dobro pogovorite o vseh potrebnih vidikih, da ne bo zmede.
Nasvet tedna:
Ne silite z glavo skozi zid, temveč preglejte situacijo trezno in brez besed spremljajte dogajanje. Tako si boste lahko z razumevanjem situacije uredili misli in spoznali potrebne stvari za nov način življenja, ki se vam obeta. Ne delujte proti sebi, zato stabilizirajte svoje instinkte in uporabljajte svojo notranjo modrost.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Imeli boste obilo energije, ki pa jo boste precej porabljali za notranji dvoboj. Po eni strani boste želeli optimalno sodelovati, se sproščati in številne ideje vas bodo navduševale, a na drugi strani se boste počutili slabo, nevredno vsega tega in se boste čisto podzavestno upirali.
Ljubezen/odnosi: **
Bi in ne bi. Takšno bo vaše stališče in vaši bližnji ali simpatije bodo počasi odnehali iskati optimalen čas za druženje z vami. Želeli bodo, da se odločite, in to karkoli, saj bodo počasi izgubili interes, da vas silijo, vi pa potem širite slabo voljo.
Posel/denar: ***
Lotevali se boste samo stvari, ki vam bodo pomenile izziv. Vse ostalo vam bo dolgočasno in boste zanemarjali najbolj rutinska dela, kar bo lahko imelo posledice v razumevanju z nadrejenimi.
Nasvet tedna:
Vaš sedanji notranji dvoboj je pomemben, da prepoznate, kako tudi sicer z notranjo sabotažo uničujete svoje načrte, druženje in premike v dobro. Rešitev je v okrepitvi fizične volje, kondicije, in ne pretiravajte v razmisleku takrat, ko je treba samo delovati. Lenobo dajte na stran.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: **
Začetek tedna bo malo čuden. Zdelo se vam bo, da se vam je vse to že dogajalo in da ste zabredli v neko čudno energijo, iz katere ne znate ven.
Ljubezen/odnosi: **
Izjemno pomembno je, da ne poskušate ustreči drugim, temveč se osredotočate nase in na prepoznavanje notranjih miselnih vzorcev, ki vas držijo ujete v slabih občutkih in nesrečnem življenju.
Posel/denar: ***
Od petka naprej se boste sprostili, se lažje kaj pogovorili in prvi lunin krajec vas bo spodbudil k jasni viziji življenja. Počakajte še malo, da zaprosite za napredovanje ali novo službo, saj se v nedeljo obrača vaš vladar Merkur iz retrogradne faze in se bo potem vse hitreje uresničilo.
Nasvet tedna:
Opazujte sebe, svoj način razmišljanja, čustvovanja kot reakcijo na lastne misli in kot reakcijo na dogajanje v okolici. Vsa ta spoznanja bodo dragocena za vaše nadaljnje življenje, zato si ta teden vzemite čas predvsem za to. Hvaležni si boste, da ste si dali priložnost in osvobodili nekatere vsiljene misli, ki so vas bremenile.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Dinamično boste začeli teden in se lotili čisto preveč stvari naenkrat. Imeli boste voljo, a vam bo čas pobegnil in boste že v sredo klonili pred preveč obveznostmi ter se brez besed umaknili.
Ljubezen/odnosi: ***
Iskali boste stabilnost, uravnoteženost, a vas vaša narava vodi v spreminjanje, prav tako kot se pogosto spreminja Luna. Zato se boste kot običajno naslanjali na svoje bližnje in jim do potankosti predstavljali doživljanje, pri tem pa pozabili, da imajo lahko tudi oni svoje izzive.
Posel/denar: ***
Prvi krajec v petek boste občutili kot veliko podporo v premikih, v spremembi filozofije, a boste kljub temu, da bo vse kazalo v eno smer, koristno za vas, še vedno nihali in ohranjali v sebi občutek dvoma in strahov, da se vse to lahko zruši in da pristanete tam, kjer ste bili v preteklosti.
Nasvet tedna:
Če lahko, spremenite način razmišljanja, da okrepite vztrajnost, saj dolgoročni projekti potrebujejo več pozornosti dlje časa. To bo tudi stabiliziralo druga področja življenja in vas naredilo enakovrednega partnerja doma in v službi.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: *****
Opazili boste odzive ljudi in videli razliko v svojem počutju. Vse pomembnejša vam bo postala iskrenost, sproščenost in razumevanje brez pretiravanja. Vse bolj se boste želeli povezovati s svojo pravo skupino ljudi. Zaljubljenost v življenje vam bo pomenila vse več, saj boste vse bolj lahko živeli po njej in čutili magnetni privlak v sebi, ki spreminja vas in vse okoli.
Ljubezen/odnosi: *****
V sredo pride Sonce v znamenje rib, kar vas bo odprlo za čustva in po dolgem času boste začutili željo po predaji ljubezni, po razumevanju. Morda boste žalostni, če boste začutili, kako ste se oddaljili od svojih bližnjih oziroma so med vami nastale pregrade. Zavedajte se, da mora vsak narediti svoj proces razvoja.
Posel/denar: ****
Izkoristite prve dni še za dokončevanje delovnih načrtov za prihodnost ter ustvarjanje dobre vizije, ki ji boste potem sledili brez težav.
Nasvet tedna:
Pomirite se s sabo, zdaj imate idealne okoliščine za to. Sprostite se in živite svoje življenje od znotraj navzven.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ****
Precej dober teden bo za vas, če boste zaključevali svoje načrte, notranje uvide in se predali še zadnjim spremembam. Številne ideje vas bodo razveselile in radi boste razmišljali o vseh možnostih.
Ljubezen/odnosi: ***
Petkov prvi krajec vas bo spodbujal pri odkrivanju optimalnih dejavnosti, pa tudi povezal z otroki. Če si jih želite, je za to idealen čas. Odprite se sprejemanju notranje kreativne sile.
Posel/denar: ***
Nikakor ni potrebno, da delate nekaj, kar vam ne ustreza, a vse pravočasno skomunicirajte. Pišite si ideje in predajte naprej, ko bo možno. To bo prihodnji teden, saj se Merkur sprosti v direktno smer v nedeljo in vam bo odprl možnosti za dogajanje.
Nasvet tedna:
Naj vam ne bo žal časa, ki ste ga zapravili ali ga še boste za razmišljanje ali učenje o vsem, kar vas bo pripeljalo do tega, kaj zares želite od svojega življenja. Ne umikajte se več samo v posel in si dovolite, da se pokaže optimalna služba ali da se vam posel stabilizira v dejavnost, kjer se boste najbolj našli.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Malo vas bo odnašalo v sanjarjenje in vam bo čas kar pobegnil neznano kam. A boste skozi to razmišljanje prišli do dobrih spoznanj, podporne energije in dobili pravi navdih za tiste spremembe, ki se vam v preteklosti nikakor niso izšle.
Ljubezen/odnosi: ****
V ospredje boste postavili svoje želje in ljubezen ter se prenehali zaradi tega slabo počutiti. Imeli boste magnetni privlak za flirtanje. Opazujte, koga je pritegnilo k vam in zakaj.
Posel/denar: ***
V nekaterih stvareh in pri določenih delih, ki jih morate opraviti, se zdite sami sebi počasni, a dokler ne pride pravi trenutek in pravo spoznanje, je ves trud zaman. Od petka naprej se vam bodo zazdele stvari veliko bolj sproščene, iskrive in čutili boste, da imate končno podporo življenja.
Nasvet tedna:
Ne trudite se narediti nečesa, kar bi naredili samo za druge, saj s tem spodbujate svoj začarani krog delovanja. Začutite, da imate pravico se odločiti zase, in četudi se nihče ne javi za neko delo, to še ne pomeni, da ga vi avtomatsko prevzamete. Tudi vi lahko rečete: »Ne, hvala.«

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: **
Zmedeni boste, saj res ne boste vedeli, kaj se dogaja in kako se vsega skupaj lotiti. Staro obnašanje ne bo imelo več odziva, novosti pa vas spravljajo v nervozo.
Ljubezen/odnosi: ***
Življenje vas bo pritiskalo, ljudje bodo želeli svoje, a vsega tega ne boste razumeli kot znak, da je čas za drugačno življenje. Upirali se boste in jim razlagali svoje vrednote, ki pa v danih situacijah ne bodo več imele toliko smisla kot prej.
Posel/denar: ****
Jasno vam bo, da je zadnji čas, da nekaj spremenite v povezavi s svojimi temelji, tudi finančnimi, a boste še kar čakali spodbudo.
Nasvet tedna:
Od petka naprej boste čutili podporo, ki jo uvedite v vsakdanje življenje, in začnite z drugačnim sistemom, z majhnimi koraki, ki bodo privedli do večjih zadev. Ne upirajte se več ureditvi svojega življenja, saj ne boste mogli dolgo nositi vsega kaosa na svojih plečih in vas lahko zdravstveno obremeni. Ne pričakujte rešitev prek ljubezni ali simpatij, temveč dovolite, da se izlevite, čisto transformirate za novo obdobje.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: **
Nekatera čustva glede že dogovorjenih stvari vas bodo obremenjevala in le stežka boste pozabili nanje. Lahko vas bo zaradi tega dušilo, občutili boste težo na srcu ali ramenih, kar bo okrepilo še strahove o lastnem zdravju.
Ljubezen/odnosi: **
Zdelo se vam bo, da so vsi proti vam, čeprav lahko delate praktično vse, kar si želite. Pretirano boste občutljivi že samo na namige, kaj šele na besede bližnjih. Nikomur ne bo nič jasno, zato vas bodo podrobneje opazovali, kar vas bo precej obremenjevalo.
Posel/denar: ***
Pomembno je, da se začnete zavedati pomembnosti svojih besed, obljub in da jih ne dajete glede na svoje počutje, saj vas zavežejo v uresničitev. Ob koncu tedna se boste sprostili in lažje naredili stvari, s katerimi že precej zamujate.
Nasvet tedna:
Pozitivno rešujte vse potrebne stvari in dosegli boste lepe uspehe z vsem, kar boste naredili. Ne izogibajte se problematičnim pogovorom in ne odreagirajte užaljeno. Čas je, da se stvari razčistijo. Če imate otroke, se jim posvetite in doživite srečo, ki vam bo dana.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Morda vas bo situacija doma močno obremenjevala, lahko tudi stavba, fizični dom ali morebitna nenavadna povezanost z okolico. Občutili boste notranja nihanja, ki vam bodo nenavadna.
Ljubezen/odnosi: ****
Srečni boste samo s sabo in želeli deliti to srečo z drugimi, a nekako ne bo šlo. Zato je pomembno, da se doma pogovorite z bližnjimi. Če to ne bo šlo, se pogovorite s sabo, kaj zares želite od življenja, in na glavo postavite vse tisto, kar vas onesrečuje, samo da se tega rešite.
Posel/denar: ***
Ni več časa za previdnost. Zamudili ste že kar nekaj ponudb, zato se lotite teh, ki so vam na voljo. Izzivi iz okolja vas bodo vodili v kreativne spremembe.
Nasvet tedna:
Privoščite si spremembe, saj je to pravo obdobje za to. Kompromisi niso več zaželeni niti smiselni, saj zatirate predvsem sebe in svoja čustva. Možnosti dolgoročnih simpatij in ljubezni se vam bodo odpirale, če boste le odzivni. Previdno opazovanje in predvidevanje, kako bi do tega prišli, ne bo smiselno. Izrazite svoje nagibe, čustva, želje in začnite živeti.

Vodnar 21. 1–18. 2.
Počutje: ***
Sonce se poslavlja od vašega znamenja, kar vam bo do srede povzročilo še manjše spremembe, morebitne uvide ali neprijetnosti, zaradi katerih boste morali stopiti na svoje noge v določenih situacijah.
Ljubezen/odnosi: ***
Če imate otroke, poskrbite, da se ustvari nov red, ki bo prinesel pozitivne spremembe tudi njim. Od nedelje naprej boste spoznali, kako dobro je delo na dolgi rok, ko se začne vse prav postavljati.
Posel/denar: ***
Torek vam bo lahko malo naporen, zato se ne pustite sprovocirati, raje se usmerite v stvari, ki so vam pomembne in kreativne. Prvi krajec bo od petka dalje še okrepil vaše že začete načrte za pozitivne spremembe in imeli boste ogromno energije, ki vas bo vodila naprej.
Nasvet tedna:
Spreminjanje se je začelo in ne iščite hitre umiritve, saj boste razočarani. Če pa sprejmete sproščeno odzivanje na vse, kar se dogaja, in optimalno sodelovanje, boste kar naenkrat ugotovili, da je življenje postalo prav zanimivo in da ste zares srečni.

Ribi 19. 2–20. 3.
Počutje: ***
Malo boste zmedeni, saj niste navajeni negovati novosti, temveč vas stare navade vedno potegnejo nazaj, potem pa iščete krivca, a obenem dobro veste, da je notranja krivda pri vas.
Ljubezen/odnosi: ***
Razdvojeni boste. Hkrati si boste želeli dobrih odnosov, po drugi strani pa vas bodo bremenili v tem, kar si želite narediti. Zato je treba ustvariti red, in sicer vaš notranji red, kjer boste prioritete združili in časovno opredelili ter poskrbeli tudi za svoje zdravje.
Posel/denar: ***
Ne glede na to, kaj vam je prioriteta, boste lahko sproti videli, da ne boste mogli delati samo delnih sprememb in da bo šlo na vse ali nič. Zato se boste lahko odmaknili od vseh, ki bi vas želeli kakorkoli nadzorovati.
Nasvet tedna:
Zdaj ni več časa za odlašanje. Premlevanje starega vam bo počasi začelo najedati zdravje, zato je za vas izjemno pomembno, da se osredotočite na prihodnost, da vsaj v mislih in pri sebi zgradite način, s katerim si želite sprostiti in sočasno vzpostaviti nov način življenja tako poslovno kot osebno.