Astro

Opozorilo astrologov: 28. januar 2021 je dan čudežev!

sn
27. 1. 2021, 11.11
Posodobljeno: 27. 1. 2021, 23.05
Deli članek:

Leto 2021 se je za večino ljudi na svetu začelo nenavadno, z načinom življenja, kot si ga nikoli nismo predstavljali, da bo predstavljal naš vsakdan.

Dreamstime
vesolje

28. 1. pa se začenja obdobje, za katerega se bo zdelo, kot da bomo v njem želeli nadoknaditi vse zamujeno v zadnjih mesecih. Potegnilo nas bo v dve ključni, a nasprotujoči si smeri, pozorni pa bomo morali biti na zahteve obeh.
Razlog za razburljivo obdobje je več kot očiten, saj so si v nasprotju vladarji neba. Ključen dejavnik je, da sta tako Saturn kot Bik znana po tem, da zagovarjata tradicionalizem in se upirata vsakršnim spremembam. Na drugi strani pa sta Uran in Vodnar najbolj vplivna dejavnika sprememb, ki hitita v radikalen upor in reforme.
Pa gremo lepo po vrsti po spoznanjih astrologov za dneve po 28. januarju, torej za bližnjo prihodnost.

MOGOČNE POVEZAVE
Astrologi 28. januar označujejo za najbolj znamenit dan v letu 2021. Nastopi letošnja prva polna Luna v razkošnem Levu in povezava med Soncem ter Jupitrom je tako izjemno močna, da so astrologi 28. januar poimenovali za dan čudežev. In kar dnevu daje še dodatno magijo: prav nobeden od planetov se na ta dan ne giblje retrogradno.
In zakaj še je 28. januarj 2021 tako poseben: je najboljši dan v letu za sprejemanje pomembnih odločitev. Astrologi sicer poudarjajo, da je dan čudežev tako idealen za odločitve kot tudi nekoliko podoben vožnji po tirnicah brez zavor. A ko smo pod dobrim vplivom planetov, je po njihovih besedah zaviranje brez smisla ali celo škodljivo.

NEKAJ PODROBNOSTI
Uživanje v hitrem zasledovanju svojih sanj je nujno, vsaj od 30. januarja do 20. februarja, kajti nato se bo Merkur v Vodnarju obrnil retrogradno in pritisnil na premor naših nebesnih vizij.
Če ste prebirali astrološke napovedi za leto 2021, ste morda že slišali za tri kvadratke Saturna in Urana, ki prihajajo februarja, junija in decembra. V teh časih bo tradicionalni Saturn v Vodnarju ustvaril zahteven 90-stopinjski Uran v zemeljskem Biku.

SE JE ŽE ZAČELO
Kot smo omenili v uvodu, je pred nami čas, ko bomo želeli nadoknaditi vse, za kar se nam zdi, da smo zamudili. In tega ni malo.
Ta čas se je začel že 6. januarja, ko je aktivator Mars naredil prepotrebno spremembo znaka in po daljšem šestmesečnem obisku, ki že od 27. junija segreva ego, temperament in strasti, zapušča svojo matično bazo Ovna. Mars se naseli v Biku do 3. marca. Medtem je Uran 14. januarja prestopil iz petmesečne retrogradnosti in nadaljuje karnevalsko vožnjo skozi Bika do leta 2026.

Da bi bilo stanje na nebu še bolj zapleteno, sta Uran in Saturn astrološka »voditelja« vodnarja – kar pojasnjuje, zakaj je lahko to obdobje tako burno.

Ko se Mars in Uran v naslednjih nekaj mesecih sprehajata po kvadratu s Soncem, Jupitrom in Saturnom, nas čakajo velike napetosti. Naj se kar izstrelimo v stratosfero ... ali rešujemo nujne zadeve naših vsakdanjih življenj? Vsekakor drugo in bodite zadovoljni s tem, kar imamo.

Tako v duhovni kot v astrološki literaturi je bilo že večkrat omenjeno, da sta leti 2020 in 2021 vzletno-pristajalna steza do leta 2022. Pozneje, ko bo po vzletanju sledil varen pristenek, bodo mogočni pretresi preteklih dveh let dobili svoj končni smisel.

Prehajamo v desetletje vodnarja in prilagajanje res ni preprosto. Resnične spremembe nikoli niso. Naš odpor se bo povečal pod vplivom Saturna in Bika, toda kot nam pravita Uran in Vodnar, je napredek neizogiben. Kako odprti za prilagajanje boste?