Astro

Vse značilnosti ljudi, rojenih v znamenju Vodnarja

sn, an
19. 1. 2021, 17.17
Posodobljeno: 19. 1. 2021, 17.22
Deli članek:

Z dvema besedama vodnarje, katerih znamenje trenutno vlada z neba, najlažje opišemo kot svobodnjake in »odštekance«, saj obožujejo raziskovanje prav na vseh ravneh.

Profimedia
vodnar

Vodnarji se radi potopijo celo v raziskovanje človeške duše in vedenja ljudi. Zakaj se nekdo vede, kot se, kako spremeniti določene parametre in kako morda vplivati na odločitve nekoga drugega.
Zaznamujeta jih kreativno in napredno razmišljanje. Kot humanisti in humanitarci se zanimajo za ljudi, želijo jim pomagati, jih povzdigniti, izobraziti. Velikokrat se vedejo uporniško, trmasto in njihova prizadevnost za popolno neodvisnost je legendarna. Njihov življenjski moto je: vsi smo enaki med enakimi, a spet tako različni. Njihove močno razvite socialne vrednote in želja biti vedno pred časom je nekaj, kar jih dela zares občudovanja vredne posameznike.

Nepriznavanje avtoritet

Vodnar je zračno in fiksno znamenje, vladata mu planeta Uran in Saturn. Prav zaradi vpliva teh dveh planetov vodnarji včasih delujejo odmaknjeno, celo hladno, brezčutno. Pa ni tako. Seveda imajo čustva, ampak ne dovolijo, da jih imajo ta pod nadzorom. Vodnar naredi korak naprej od čustvovanja in pogleda na situacijo objektivno. Ne odzove se instinktivno, pač pa se na podlagi logike odloči za najprimernejši odziv. Vodnarji so večkrat radi tudi sami, tako kot kozorogi, saj delijo istega vladarja. Potrebujejo svoj prostor in čas za razmišljanje ter sanjarjenje. Prijatelji jih imajo radi, saj jim lahko brez težav zaupajo kočljive in osebne težave. Vodnarji znajo obdržati skrivnosti zase. Vodnar ne priznava avtoritativnega obnašanja, večvrednosti določenih skupin, ker se je pač nekdo odločil, da so večvredni, ne prenese narcisizma in egoizma.

Genialne ideje
V svetu vodnarja je mogoče vse. In če se kdo v situaciji izgubi, stopijo naprej oni, povedo svojo rešitev in se ponudijo za vodnika. In njihove rešitve se večinoma izkažejo, da sploh niso tako nore, kot se marsikomu zdijo na prvi pogled. Drži tudi, da imajo pri tem svoj enkraten in neponovljiv stil. Ko se jim namreč posveti ena od njihovih genialnih idej, jo dobro premislijo in domislijo izvedbo. In potem vsako priložnost izrabijo, da ta svoj izum tudi promovirajo in žanjejo hvalo ter občudovanje drugih. So namreč idealni prevodniki Urana, tako kot je to bil Nikola Tesla.

Trmasto vztrajanje
Kot smo že nakazali, so zračno znamenje in povezani z razumom ter nenavadnimi prebliski, ki tako ali drugače prinesejo kaos med ljudi. Te tudi s svojimi izvirnimi idejami porinejo naprej, da izstopijo iz rigoroznih kozorogovih sistemov, se uprejo in uporniško zaživijo na drugačen način znotraj skupine enakomislečih ljudi. Zaradi občutka o svojih posebnih mentalnih sposobnostih se to lahko včasih sprevrže v občutek intelektualne večvrednosti in arogance, nestrpnosti do človeških pomanjkljivosti – ker pa je vodnar povrhu še fiksno znamenje, lahko zelo trmasto vztraja pri svojih miselnih predstavah.

Ljubezensko življenje
Ljubezen in seks sta za vodnarja zelo pomembna, na drugi strani pa mu želja po svobodi preprečuje, da bi v ljubezenskih odnosih ustvarjal globoko intimo. V odnosu sta pri njem na prvem mestu prijateljstvo in obojestransko zaupanje, ljubosumja in posesivnosti pa preprosto ne prenaša.
Z vodnarjem se je težko dogovarjati za zmenke. Pač ne marajo obveznosti in dolžnosti, poleg tega radi z mislimi odplavajo v svoj svet in pozabijo na čas. Čeprav vodnar obljubi, da bo točen, se to le redko zgodi. Drugače pa je zelo romantičen, a ne v klasičnem smislu: morda bo pozabil na vaš rojstni dan ali se ne bo raznežil ob starih spominih, pripravljen pa je premikati gore, da bi vas razveselil s tistim, kar vam je resnično pri srcu.
Tisti, ki so v zvezi z njim, pač morajo razumeti, da so vodnarji nekaj posebnega. V ljubezni najprej iščejo dobrega prijatelja. Ne vnamejo se na zapeljive poglede, temveč želijo mentalno privlačnost. Niso ljubosumni in ne posesivni. Iščejo partnerja, ki je inteligenten in samostojen. Razmerja iz navade ne prenašajo, pač pa v zvezi ostajajo zgolj, ker si tako želijo.
Imajo močna čustva, ki pa brez prave spodbude ne trajajo dolgo. Za uspešno razmerje z njim se boste morali nekoliko prilagoditi, vsekakor pa biti pripravljeni na dolge in razgibane pogovore o stvareh, ki jih imajo radi. Tihe in nekomunikativne osebe z njimi na dolgi rok ne bodo shajale, prav tako ne osebe, ki so najraje kar doma.

Zanimivosti

Vodnarjev Dom

Vodnarji menjajo bivališča z lahkoto in brez zapletov. Njihova domišljija je vedno usmerjena v prihodnost, kar jim daje prednost v opremi doma, saj se vodno korak pred drugimi pri organizaciji svojega bivališča. Ne glede na to, ali imajo majhno stanovanje ali veliko hišo, povsod iščejo povezanost z nebom in okolico, saj potrebujejo modrino neba v svojem domu.

Vodnarjev Denar

Denar sam po sebi ni nekaj, na kar bi se vodnarji usmerjali. Pomembno pa jim je, da imajo dovolj financ, s katerimi si uresničujejo osebno idejo o svobodi in dobrem življenju. Zato jim je denar osnovno sredstvo in ko se sprostijo v idejo, kako bi živeli, jim denar preprosto sledi.

Vodnarjeva Kariera

Vodnarji so včasih nekoliko sramežljivi in občutljivi, a na drugi strani premorejo ogromno moči za premikanje meja in znajo življenje živeti na polno. So inteligentni, iznajdljivi, domiselni in človekoljubi ter dobro sodelujejo z drugimi, kar je ključnega pomena za uspeh v poslu.

Ujmemanje

Vodnarji se najbolje ujemajo z ljudmi, ki so rojeni v znamenjih strelec, lev, dvojčka, oven in tehtnica.

Slovenski pregovor, ki velja za vodnarje: "Svoboda je edina stvar, ki jo imate samo, če jo dajete tudi drugim.

Podobna vsebina: Vse značilnosti Kozoroga, najbolj resnega ...