Astro

Prelomni december 2020 in solsticij 21. 12.: nič več ne bo, kot je bilo

Dušica Čičigoj, terapevtka
20. 12. 2020, 13.18
Posodobljeno: 21. 12. 2020, 12.03
Deli članek:

Verjetno že vsi skupaj nestrpno čakamo, da se to leto zaključi. Nihče si niti v sanjah ni predstavljal, da bo tako naporno, kjer se soočamo s situacijami, ukrepi, omejitvami, ki jih še nismo doživljali in so za mnoge nerazumni.

dreamstime
spremembe

Zakaj je prav to leto kot pravi potres, streslo in pretreslo ustaljeno življenje, ki se proti koncu leta vse bolj stopnjuje in nas vse katapultiralo v povsem novo drugačnost?

Prav nič ni zgolj slučaj, vse ima neko zaporedje reda ravnotežja, pa naj si bo to na Zemlji ali v Vesolju. Torej neke zakonitosti veljajo povsod. Kjer človek nima možnosti posegati, to deluje samodejno, usklajeno, nemoteno že milijarde let. Ko bodo ljudje razumeli in dojeli, da je Vesolje, katerega del njega smo tudi mi sami, vse energija, ki ima svojo obliko, frekvenco in vibracijo, bodo tudi razumeli, kaj in zakaj se vse to sedaj dogaja, še posebej, z velikim poudarkom na decembru 2020.

Pomembno je razumeti, da smo vsi skupaj z vesoljem vred ustvarjeni iz izvora, iz pra energije, vsi smo eno kot ocean, pa vendar je vsak zase unikatna kapljica tega oceana in ocean je v vsaki kapljici. V našem Umu so shranjeni vsi podatki naših preteklih inkarnacij, naše galaktične dediščine in celotnem vesolju. Skozi evolucijo smo kot človek spreminjali svojo obliko, frekvenco in vibracijo in se na tem dolgem potovanju izgubili v pohlepu in materialnem svetu in se oddaljili od svoje prvobitnosti obstoja.

Skozi tisočletja velikih sprememb, ki so se dogajale, smo pristali na dnu piramidnega sistema, na samem vrhu pa je svetovna elita, posamezni bogataši, ki nam krojijo življenje, smo njihovi »sužnji« - potrošniki, ki jim ustvarjamo dobiček, ki se seveda kopiči pri eliti, le majhne drobtinice padejo na dno piramide. Pristali smo na najnižji točki množične negativnosti, sovraštva, strahov … s tem pa se je zgodil tudi velik padec naše vibracije zavesti, ki nam drugega kot to, kar smo živeli, ni omogočala. Kritizirati, kaj se dogaja, kako živimo, kaj nam počnejo, ne bo dalo nikakršne rešitve, saj na tak način samo krepimo njihova negativna početja.

Lahko pa se vprašamo, zakaj in kako je prišlo do tega razkola in te situacije? Odgovor je zelo preprost, če si le dovolimo to prepoznati, spregledati, sprejeti in to spremeniti. In prav to nam je vedno na dosegu, v času meseca decembra pa nam je še posebej dana možnost, priložnost in pomoč, da se ponovno dvignemo iz tega pepela negativnosti in se vrnemo v svoj Izvor, v zibelko čiste duše.

Zakaj je mesec december 2020 tako pomemben? December je čas, ki že po starih tradicijah predstavlja prehod iz teme v svetlobo, zaključevanje nekega obdobja v nekaj novega, čas, ko prevetrimo vse dogodke, kar se nam je v tekočem letu dogajalo, opuščamo, kar ne potrebujemo več, spreminjamo naše misli, dejanja, razmišljanja. Se poglobimo v sebe, v tiste najbolj skrite, pozabljenje kotičke, ki smo jih že davno potisnili v globine oceana podzavesti, ker je stik z njimi boleč. Pa vendar je sedaj čas, da se dotaknemo teh globin nujen, potreben, da povlečemo na površje tiste zastarane odtise, ki so nas zaznamovali in ranili.

Stopimo korak nazaj, za lažje razumevanje matrice vesolja, ki je del nas, njegovega delovanja, vplivov in posledic. Da je neka stvar lahko v gibanju, ima vedno vzpone in padce, ker eno brez drugega ne gre, to je naraven ritem. Podobno se dogaja tudi s kozmičnimi ritmi in njihovimi cikli, ki se konstantno dogajajo. Že nekaj tisoč let smo izven ravnovesja, v rušenju, v padu. Bolj čas teče, se počasi dvigamo in ponovno prihajamo v ravnovesje. To pa zahteva globoko čiščenje in opuščanje starih navad, misli, prepričanja in vsega, kar nam ne služi več.

V celotnem letu smo doživljali veliko zunanjih vplivov: od polnih lun, ki so tokrat imele prav poseben močen vpliv na naše notranje doživljanje sebe, izjemnih močnih energij sončnih in luninih mrkov, do sidranja močnih energij na zemljo, ki so aktivirala čiščenje naših energijskih blokad.
Na vse to je in bo imelo velik vpliv tudi bližajoče se srečanje planetov Jupitra in Saturna, ko sta si tako zelo blizu le vsakih 20 let in kot taka imata velik vpliv na dogajanje na Zemlji, za naslednjih 20 let.
Gre za dogajanje, ki po dvesto letih prehaja iz zemeljskih energij (razvoj korporacij, agrikulture, koriščenje zemeljski virov, nafta, premog, močna hiarhija …) v zračna znamenja (usmerjanje v ekologijo naravnih virov, vodilne korporacije bodo izgubljale svojo moč delovanja…) in se s tem konča dominacija zemeljskih energij.

Srečanje Velike konjunkcije Jupitra in Saturna v vodnarju (zračno znamenje), se bo zgodilo natanko na dan 21. 12. 2020.
To bo v bistvu kot nek uvod v novo dobo drugačnega življenje v Vodnarju in konec starega, ki nam ne služi več. Mnogi ta dan razumejo in sprejemajo, da se bo takrat zgodil nek čudež in potem bo naenkrat vse drugače. Žal ne bo tako. Na ta dan se bo odprl velik kozmični portal, skozi katerega se bo na Zemljo spustila velika količina močnih energij iz osrednjega sonca. Ta portal je kot »vhod« v drugačno dimenzijo življenja, skozi katerega naj bi vstopili, vendar ta prehod ne bo tako enostaven za vse. Zakaj? Ker je ta portal »ozek« in zahteva, da odvržemo vse »nahrbtnike«, ki jih ne potrebujemo več, to je odvečna prtljaga, ki nam ob prehodu ne bo več služila. Pri tem je mišljeno, da opustimo vse negativne misli, dejanja, vse v kar smo še vpeti, pohlep, vezanost na materialni svet, vse kar še ni predelano in osvobojeno (jeza, zamere, sovraštvo, žalost …), kar nas zadržuje v nižji vibraciji. Stari način življenja in delovanja je nujno opustiti, kljub, za mnoge, velikim odporom, vendar je neizogibno.
Gotovo vsi poznamo zgodovino o življenju faraonov, kako so si v grobnice prinesli vse, kar so potrebovali za časa življenja na zemlji, vse obilje, bogastvo, saj so verjeli v posmrtno življenje in da bodo to odnesli s seboj, na potovanje življenja v onostranstvo. Kot vemo, niso, vse je ostalo tukaj na zemlji.
Z odpiranjem portala, ki se bo zgodil, bomo vstopili v drugačnost, nekaj novega, ki se bo postopno dogajalo in spreminjalo, mnogi bodo rabili več, drugi manj časa, da prestopijo v višjo vibracijo zavesti. To bo potovanje kot z ladjo okoli sveta, novo učenje, drugačno delovanje, nova raziskovanja, novi izzivi, drugačne sposobnosti. Vsak bo individualno na svojem potovanju in zelo pomembno bo, kako bo krmaril svojo ladjo in spretno vijugal silam vetra in razburkanega morja. Tega bo očitno manj pri tistih, ki te veščine že obvladajo, to pomeni, da so že veliko delali na sebi, odvrgli »nahrbtnike« in se prepustili vodenju srca, intuiciji, notranjemu kompasu, ki brezhibno deluje, ne glede na zunanje vplive.
Zdaj je bolj kot kadarkoli prej pomembno, da se zavedate svojih misli, čustev in dejanj in kako ta vplivajo na vas.

Prenehajte se prerekati z življenjem, se upirati toku življenje, ker boste večni poraženec. (nn)

21. 12. 2020 ni pomemben samo zaradi solsticija, temveč bo človek prvič po 400 letih lahko točno na ta dan videl s prostim očesom ali teleskopom to veliko konjunkcijo srečanja Jupitra in Saturna eksaktno in na 0 stopinj Vodnarja. Naslednja podobna konjunkcija, da bo vidna kot sedanja, bo šele 2080.
December 2020 je zadnja vstopna postaja za dolgo potovanje v dobi Vodnarja. Da bomo lahko te njegove energije sprememb celostno zaživeli, bomo rabili čas. Vsak bo potoval v svojem lastnem ritmu.