Astro

Špela Grošelj: 'Domen je v mojem življenju z nekim namenom'

Tjaša Platovšek, revija Zvezde-Lady
23. 11. 2020, 14.50
Posodobljeno: 23. 11. 2020, 14.53
Deli članek:

Špela Grošelj in Domen Kumer prijateljujeta že štirinajst let. Po eni strani sta si zelo podobna, saj sta oba zgovorna, energična, po drugi strani pa zelo različna. V zadnjem času se veliko družita, skupaj sta ustvarila tudi novo skladbo Vino in kitara. In čeprav ju poznamo posamično, ju bomo tokrat spoznali skupaj.

M24
Domen Kumer in Špela Grošelj

Povprašali smo ju, kako dobro se poznata, kaj ju povezuje, kdaj sta se nazadnje sprla in zlagala, kdo prvi popusti, kdo je boljši kuhar in kdo pevec oziroma voditelj.
Kakšen je bil prvi vtis drugega o drugem, ko sta se spoznala?
Špela: Spoznala sem te v Križankah, ko smo s Foxy Teens tam nastopale. Še danes mi ne gre iz glave prizor, ko sem stopila v zakulisje, kjer si stal z likalnikom za lase pred ogledalom, in sem si ob tem mislila: 'Hmmm …' (smeh)
Domen: No, Špela, jaz pa sem si mislil: 'Uf, ta pa more bit' gajstna.' (smeh)
Katera beseda ali besedna zveza bi najbolje opisala vajino prijateljstvo?
Špela: Tragikomedija, ker je popolna mešanica obojega. Sva intenzivna, kadar je 'mega' dobro, in intenzivna, kadar je 'mega' slabo.
Domen: Jaz pa bi tole raje opredelil z 'mi se imamo radi' in 'teksaški pokol z motorko'. (smeh)
Katera lastnost vama gre drug pri drugem najbolj na živce in katera vama je najbolj všeč?
Domen: Najbolj mi gre na živce, da me kritizira, kako zamujam, medtem ko sama ves čas zamuja. Najbolj pa mi je všeč tvoja iskrenost, Špela.
Špela: To, da zamujaš, me res najbolj moti, čeprav sem tudi sama zamudnica, a s pomembno razliko. Sama namreč zamudim samo takrat, ko vem, da ne bo nastala nobena škoda. Domen pa ima tu – če olepšam – malo več težav, saj se je zaradi njegove zamude že naredila tudi konkretna škoda. A kljub temu je super človek, saj je srčen, zabaven in mu je mar. Vedno, preden pridem na obisk, me prej vpraša, ali naj kaj naroči ali prinese iz trgovine. Ne laže in tudi to je veliko vredno.
Kadar se spreta, kdo običajno prej popusti?
Špela: Ko se spreva, lahko drugi popusti že čez nekaj minut, včasih pa mora miniti tudi nekaj dni. Po mojem mnenju sicer večkrat popustim jaz, ker se želim vedno o vsem pogovoriti in dati karte na mizo. Medtem ko Domen problemov ne rešuje s pogovorom, temveč se raje pretvarja, kot da je vse v redu. In to me, priznam, zna zmotiti.
Domen: Jaz pa mislim, da večinoma popustim jaz, medtem ko so vzroki za prepir največkrat popolnoma brezvezni.
Sta v tem času »intenzivnega druženja« izvedela tudi kaj zanimivega v smislu Špela o moških in Domen o ženskah?
Špela: Absolutno. Meni je super, ker se pogovarjava res o vsem. Nimava tabu tem in vse, kar ga vprašam, mi odgovori in razloži. Včasih šele potem zares opazi, kako fantje kakšno stvar vidijo popolnoma drugače kot dekleta. Njegovi nasveti in zorni koti mi pogosto pridejo prav v življenju.
Domen: O, hvala, Špela. Tudi jaz sem se naučil marsičesa od tebe. Predvsem popuščati. In kimati tudi. Saj veste, raje prikimam in je mir v hiši … (smeh)
Oba sta zelo zgovorna. Kaj pa vama vseeno zapre usta, da ostaneta brez besed?
Domen: Tu pa mislim, da se strinjava, da najpogosteje usta zapreva drug drugemu.
Špela: Se strinjam, ja. (smeh) Je pa tudi res, da sama sicer v življenju najpogosteje ostanem brez besed, kadar me nekdo preseneti pozitivno ali negativno. Sploh slednje me največkrat pusti odprtih ust, a se moje 'žlobudralo' potem spet hitro vklopi nazaj.
Kje pa je tista meja, ko si začneta iti na živce?
Špela: Kadar najin odnos postane preveč intenziven, sploh kadar gre za stvari, pri katerih sva si povsem različna. Nazadnje je, denimo, izbruhnilo na snemanju videospota. Na polno sva se skregala in sledila sta dva dneva tišine. Potem pa je bilo spet vse v najlepšem redu.
Domen: Tudi to mejo znava hitro prestopiti, ja, sploh če Špela pritisne na prave tipke pri meni.
Kdaj in o čem sta se nazadnje zlagala drug drugemu?
Špela: Jaz se nasploh nikoli ne lažem, tudi Domnu ne. On pa, ne vem, bom počakala na njegov odgovor …
Domen: Nikoli se ti nisem zlagal, je pa res, da sem ti kdaj rekel kaj, česar nisem mislil … Ko si me razjezila namreč.
Oba sta pevca, sta se pa podala tudi v voditeljske vode. Kdo je boljši kot pevec in kdo kot voditelj?
Špela: Absolutno je Domen boljši pevec, ker ga nimam za voditelja. Voditelj je namreč nekdo, ki je v življenju vodil že več oddaj, ne le ene. Tudi po njegovi voditeljski izkušnji sem mu povedala svoje mnenje. Skratka, Domen, si absolutno boljši pevec.
Domen: Špela, tudi ti si absolutno boljša pevka kot voditeljica. (smeh)
Kdo od vaju ima v omari več oblačil, čevljev in dodatkov?
Špela: Domen, ker jaz nisem tipična ženska, ki ima omare polne oblačil, čevljev in dodatkov. On ima teh stvari precej več.
Domen: Joj, Špela, jaz pa mislim, da pri količini oblačil vseeno vodiš ti.
Oba sta velika gurmana. Katero kuharsko specialiteto drug drugega najbolj obožujeta?
Špela: Prav skuhal kosila ali večerje mi Domen še nikoli ni. Si mi pa pripravil odlične zajtrke, narediš odličen šmorn, pa bagete brez primere. Za kaj več pa me vprašajte takrat, ko me povabi na kosilo … (smeh) Nekoč bi sicer že morala k njemu na božično večerjo, a sem ravno takrat zbolela. Ali je bilo to dobro ali slabo, pa, kot pravim, ne vem.
Domen: Njen tunin namaz in paradižnikova juha sta zakon.
Špela, kaj je v vaše življenje prinesel Domen, in Domen, kaj je v vašega prinesla Špela?
Špela: Mislim, da je Domen v mojem življenju z nekim razlogom. Verjamem, da me uči potrpežljivosti in tega, kako se postaviti zase. V najinem štirinajst let trajajočem prijateljstvu je velikokrat preizkušal mojo potrpežljivost in šel tudi čez rob, a je bilo vedno veliko več pozitivnega kot negativnega. Ko potegnem črto, sem vesela, da ga imam v svojem življenju.
Domen: Uf, od večine vsega, kar si mi, Špela, prinesla, je bilo veliko najlepšega, včasih pa tudi kakšen buren vihar.
Komu od vaju je bližje vino in komu kitara?
Špela: Jaz ne pijem veliko, če pa že, si najraje privoščim kozarček rdečega vina ali gin s tonikom. In ker kitara simbolizira glasbo, ta pa mi predstavlja največjo ljubezen v življenju, bi izbrala kitaro, alkoholu pa bi se z lahkoto odrekla.
Domen: Tukaj se moram spet odzvati tako, da bo mir v hiši, saj mi je Špela že pred časom zapovedala, da naj bi bil jaz kitara in ona vino. No, pa bo očitno spet ogenj v strehi … (smeh)