Astro

Zvezdnica ima angelski obraz, a moški se je bojijo

Irena Kolar, revija Obrazi
18. 10. 2020, 18.35
Posodobljeno: 18. 10. 2020, 18.37
Deli članek:

»Nekomu morajo zrasti (jajca, op. avt.) in se mora potruditi,« je lani potarnala oskarjevka Charlize Theron, ki je od konca zveze s Seanom Pennom leta 2015 samska, a je zdaj pripravljena na novo ljubezen. Da se moški lepotice z angelskim obrazom bojijo, sicer ni nič presenetljivega. V Hollywoodu si je namreč ustvarila ime z upodobitvijo temačnih in močnih ženskih likov.

Profimedia
Charlize Theron

Čudna so pota Gospodova … Na ta stavek je verjetno že kdaj pomislila tudi 45-letna igralka Charlize Theron, ki velja za eno najlepših in najuspešnejših igralk sveta. Njena pot med zvezde se je namreč začela z razbitimi sanjami, poškodovanim kolenom in blamažo v banki.

Sanjala o karieri plesalke

Charlize se je rodila 7. avgusta 1975 v Južnoafriški republiki. Bila je bolehen otrok, večkrat je imela zlatenico, zaradi nje pa težave z zobmi. A mala Charlize je imela kljub temu velike sanje, ki sicer niso bile povezane s filmsko industrijo, ampak plesom. Pri 16 letih je zmagala na lokalnem lepotnem tekmovanju in z mamo sta se za eno leto preselili v Evropo, kjer se je Charlize preskusila v vlogi manekenke. Iz Italije ju je pot ponesla v New York in tam se je Charlize vpisala v plesno šolo, a so se njene sanje zaradi težav s kolenom zelo hitro razblinile. »Padla sem v globoko depresijo,« se danes spominja oskarjevka, ki takrat ni mogla vedeti, da je imela usoda z njo večje načrte. Mama ji je nato kupila letalsko vozovnico in jo pri 18 letih s 400 dolarji v žepu posadila na letalo proti Los Angelesu. Tam ji kot mnogim drugim slave željnim mladim ni bilo postlano z rožicami. Da bi preživela, je Charlize v restavracijah kradla kruh iz košaric.

Ko je nekega dne v banki poskusila unovčiti mamin ček, je naletela na težave. Medtem ko se je razburjala nad zaposleno, je do nje pristopil neznanec in ji pomagal ter ji z besedami, če te zanima, te bom vzel pod okrilje, v roke potisnil svojo vizitko. Charlize ni pomagal nihče drug kot John Crosby, znan hollywoodski menedžer, ki je v tistem času skrbel za Johna Hurta in Rene Russo.

Od igralke do producentke

Charlize je lani na Forbsovi lestvici najbogatejših zvezdnic zasedla deveto mesto. Njeno premoženje je ocenjeno na več kot 188 milijonov evrov. Svetlolaska, ki je tudi pri oglaševalcih zelo priljubljena, že dolgo ni več le igralka, ampak tudi producentka. Njena produkcijska hiša Denver and Delilah Productions je lani producirala komedijo Zapelji me, če me moreš, stoji pa tudi za priljubljeno serijo Mindhunter. Charlizina prva večja vloga je bila sicer v srhljivki Hudičev odvetnik ob Keanuju Reevesu in Alu Pacinu. Čeprav bi ji podobno kot Katherine Heigl zaradi nedolžnega videza pripisali kariero v ljubezenskih komedijah, pa Charlize ni šla po tej poti. V filmu Pošast se je prelevila v serijsko morilko Aileen Wuornos in dokazala, da se pred kamero ne boji biti grda. Ta vloga ji je leta 2004 prinesla oskarja. Svojo tretjo nominacijo za to nagrado je prejela letos za film One so bombe o skupini žensk, ki so zrušile šefa Fox News Rogerja Ailesa. Nazadnje pa se je veliko govorilo o Netflixovi seriji The Old Guard, ki temelji na stripu in govori o nesmrtnih plačancih. Kritiki so še zlasti pohvalili akcijske prizore in tudi Charlizino igro.

Da si Charlize rada izbira temačne in močne ženske like, spomnimo, da smo jo med drugim videli tudi v vlogi hudobne čarovnice (Lovec: Zimska vojna), tajne agentke (Atomska blondinka) in bojevnice Furiose (Pobesneli Max: Cesta besa), tistih, ki poznajo njeno otroštvo in njeno mamo, ne preseneča. Vzgojila jo je namreč zelo močna ženska.

Družinska tragedija

Čeprav je odraščala na farmi, njeno otroštvo ni bilo napolnjeno z veseljem. Njen oče Charles je bil namreč nasilen alkoholik, ki je svojo družino ustrahoval. 21. junija 1991 je v vinjenem stanju streljal na hčer in ženo. Charlizina mama Gerda je v strahu za svoje in otrokovo življenje zgrabila za pištolo in moža ustrelila. Ker je šlo za samoobrambo, jo je sodišče oprostilo. Charlize je lani povedala, da je o tej temi ni sram govoriti in da je bil njen oče »zelo bolan moški«. »Naša družina je bila zelo nezdrava. Na neki način nas je vse skupaj strašilo. Seveda bi si želela, da se to ne bi zgodilo. Tragično, kaj se lahko zgodi, če ne prideš do bistva težav,« je dejala in dodala, da jo je mati vzgojila v močno in samostojno žensko.

Njeni hčerki sta ljubezen njenega življenja

Kot večina žensk tudi igralka pravi, da si želi ljubezni, v zvezo pa se ne bo spustila za vsako ceno: »Nimam občutka, da kaj zamujam. Trenutno ne iščem razmerja. Bo že prišel čas.« Dodala je, da se nagiba k bolj netradicionalnim zvezam, v katerih partnerja ne živita pod isto streho. Sicer je imela Charlize dve odmevni ljubezni. Z irskim igralcem Stuartom Townsendom je bila v zvezi osem let, s Seanom Pennom pa dve leti. Čeprav je že pet let samska, pa Charlize poudarja, da se nikoli ni počutila osamljene, tudi zaradi svojih dveh posvojenk. Jackson, transspolna deklica, se ji je pridružila leta 2012, hči August pa leta 2015. Da si želi otroka posvojiti, je vedela že od nekdaj. Ko je bila še otrok, je materi napisala pismo, v katerem jo je prosila za bratca ali sestrico iz sirotišnice. »Nikoli nisem videla razlike med posvojenim in biološkim otrokom. Mislim, da nič ne zamujam. Posvojitev je bila vedno moja prva izbira, tudi takrat, ko sem bila v zvezah. Svojim partnerjem sem iskreno povedala, da sem odprta za biološko materinstvo, a da bo posvojitev tudi del mojega življenja,« je nekoč izjavila lepotica, ki pravi, da sta njeni hčerki njena največja ljubezen.