Astro

Drži kot pribito: le na en način lahko k sebi privabite prave ljudi

cns
3. 10. 2020, 16.16
Posodobljeno: 3. 10. 2020, 17.06
Deli članek:

Bodite zasanjani, prijazni, trmasti, malce nori … Vse to vas dela edinstvene. Pokažite svoj pravi obraz in branite svojo identiteto, tudi če drugi ne bodo cenili vaših domislic.

Pexel
Raziskava je razburila javnost.

Ko z iskrenostjo ohranite svoje bistvo, pravi ljudje prispejo v vaše življenje, ko jih najmanj pričakujete.
Ideja o iskrenosti se na prvi pogled zdi logična, razumljiva in zlahka izvedljiva. A kazanje drugega obraza, kot ga resnično nosimo, je eden glavnih razlogov, zakaj se ljudje obračajo na psihologe. Simptomi so enaki: duševna utrujenost, ekstremna fizična utrujenost in občutek izgubljenost … Lastno bit so zakrile prioritete drugih, pritiski okolja in hrup sveta, v katerem se ne prepoznate več – kot da tavate po neznani cesti v neznano.
A ne bodite nič drugega kot vi sami; v svetu, ki se ponoči in podnevi trudi, da bi vas naredil za drugega. Resda se boste borili v najtežji bitki, ki jo lahko bije človeško bitje, saj traja, dokler ne zapustite tega sveta in se podate v onostranstvo. A izplača se!
VEN IZ SIVINE
Ko nehamo biti to, kar smo, in postanemo tisto, kar pričakujejo drugi, izgubimo najlepši in najdragocenejši del svojega bitja: svojo identiteto. Pokažimo vendar tisto, zaradi česar smo edinstveni, in ne postanimo standardni in upogljivi ljudje, ki se prilagajajo vsemu in nekaterim ljudem celo odprtih rok omogočajo vstop v svoje življenje, čeprav se v resnici želijo od njih oddaljiti.
Ko v svojih dejanjih in prikazovanju sebe nismo iskreni, počasi, in ne da bi se tega sploh zavedali, naši dnevi dobijo žalosten odtenek sive, ni luči, ki bi spodbujala spontanost, razveseljevala in motivirala. Zato je naša dolžnost odkriti in braniti svojo svetlobo, tisto, zaradi katere smo drugačni in ki nas spremeni v neponovljiva bitja v svetu, ki nas ima za enostavno nadomestljive.
VERA VASE
Psihologi pojasnjujejo, da je naša največja težava, ko moramo komunicirati: se dogovoriti ali vzpostaviti smiselne osebne odnose, a ne verjamemo vase in v svojo vrednost. Ko se človek počuti negotovo, pa si nadene maske, si nadene oklep in stopi naprej s svinčenimi nogami. Če pa živimo v strahu, bomo seveda pritegnili neuspeh na vseh ravneh.
Ni lahko biti sam v družbi, ki si prizadeva, da bi ljudje postali enaki. Šola si prizadeva učiti otroke, da vsi razmišljajo enako, in se prilagajati določenim stališčem v določeni hierarhiji. Po drugi strani pa številna podjetja raje najemajo poslušne delavce, ki ne nasprotujejo politiki organizacije. Ni lahko biti edinstven, ko znaki kažejo na isto pot in usodo za vse.
Kljub temu smo si dolžni prizadevati, se boriti in braniti, kdo smo: neponovljivi ljudje. Če smo zvesti sebi, lahko pripeljemo do nerazumevanja s strani drugih, postanemo kot osamljeni otroci … Toda sposobnost dogovarjanja s samim seboj je izhodišče za približevanje resnični sreči.
PRAVI LJUDJE
Pristni, svobodni, spontani in malce nori ljudje privlačijo druge. Vzrok je zelo preprost: sami so si rekli »da«, sprejemajo se takšne, kot so, tudi ko so sami, tudi če drugim to ni všeč.
Osebna rast se pač začne šele, ko smo sposobni sprejeti svoje slabosti.
V trenutku, ko naredimo ta drzen in zapleten preskok, pa se vse spremeni. Naši pogovori so varnejši, ne skrbi nas, če ne bomo všeč drugim, ker naš cilj ni več, da bi jim ugajali, nismo obsedeni z njihovo odobritvijo. Zahvaljujoč temu čustvenemu in duševnemu stanju bomo prej ali slej »privabili« najboljše prijatelje, najbolj posebnega in čudovitega partnerja, ljudi, ki nas sprejemajo in imajo radi takšne, kakršni smo, brez kančka pretvarjanja, negotovosti ali laži.
Razmislite torej o številnih razsežnostih, ki vam bodo pomagale, da se ponovno postavite kot oseba in rečete »da« svoji čudoviti identiteti.
NEKAJ NASVETOV
Preden se podate na pot privabljanja pravih oseb v svoje življenje, sprejmite dejstvo, da morate najprej vzpostaviti iskreno in trdno vez s samim seboj. Zaupanje vase vam bo odprlo številna vrata.
Začnite se pogajati sami s seboj. Prepričajte se, da samozavestno komurkoli in tudi sebi odgovorite »ne«, če nečesa ne želite narediti, reči ali pokazati. Ko odgovorite drugače kot čutite, namreč v sebi ustvarjate sobane, v katere se v vsej svoji veličini naseli strah.
Objemite sedanjost. Vaša prejšnja različica vam morda ni preveč všeč, počutite se neprijetno ob misli nanjo. A ni pomembno. Vaša priložnost je tukaj in zdaj, zato delujte, ustvarjajte, preoblikujte in pustite pečat svoje identitete v vsem, kar počnete.
Ne nazadnje se spomnite znamenitega pregovora »živi in pusti živeti«. Pristni in unikatni ljudje se medsebojno cenijo in se imajo radi, vendar pustijo drugim, da storijo enako, spoštujejo svoja osebna vesolja in vesolja drugega.
Naučite se torej braniti svojo identiteto in z zaupanjem pokazati veselje, čarobnost in izvirnost, ki jo nosite v sebi. Le tako lahko odprete vrata pravim ljudem, stvarem in priložnostim, ki vam bodo prinesle resnično srečo.

AKCIJA

Postavite se na svoje mesto, četudi ste vajeni postavati v množici vodenih povprečnežev. Čas je, da spet vzpostavite stik s svojim notranjim jazom, s svojimi čustvi, potrebami, sanjami … Danes je dober dan za začetek.

Podobna vsebina

Za rakom prej zbolijo tisti ljudje ...