Astro

Zvezdnica iz šova Ljubezen po domače: 'Iščem fanta, ki me bo sprejel takšno, kot sem'

Carmen Leban, revija Zvezde-Lady
15. 9. 2020, 18.55
Posodobljeno: 15. 9. 2020, 19.02
Deli članek:

Med kandidatkami šova Ljubezen po domače, ki so nestrpno pričakovale pisma tistih, ki se bodo potegovali za njihovo srce, je bila 24-letna Mihaela Krajnc.

Jan Filip Jordan Frangeš
Mihaela Kranjc

Brhka Korošica z moderno frizuro – polovico glave ima pobrito, lase in nohte pa pobarvane z živo modro barvo ‒ prav nič ne spominja na kmetico, a pravi, da je vse to ne ovira. Poprime za vsako delo, med drugim očisti tudi hlev in pomolze krave. Na idilični kmetiji v koroških hribih pa namerava urediti kmečki turizem.
Mihaela Krajnc res živi v pravem raju. Po dobrih desetih minutah se z Mute pripelješ na njihovo kmetijo, na 750 metrov nadmorske višine, ki jo obdajajo prostrani travniki in gozdovi. Lesena hiša, ki spominja na tisto iz pravljice o Janku in Metki, se ponaša z urejeno okolico, rožami in vrtom.

»Lepo je. Kmetija je na samem in tu vlada neverjeten mir. Še s sosedi se ne moremo spreti, saj so prvi oddaljeni deset minut hoda. Kmetija je res edinstvena, zato nameravam tu tudi ostati. Kmečko delo sicer ni prav lahko, a če imaš nekaj rad, potem ni nič težko. Velikokrat razmišljam o prihodnosti in vse bolj sem prepričana, da kmetija, ki bo nekega dne moja, potrebuje prenovo, nadgradnjo. Okolje, nad katerim je vsak, ki pride k nam, navdušen, je idealno za kmečki turizem. Pri tem projektu pa bi imela rada ob sebi fanta, ki se ne ustraši dela,« pravi Mihaela, ki pa ji, kot pravi, niso všeč vrstniki, ampak jo bolj privlačijo starejši moški. »Moški mora podobno razmišljati kot jaz,« je odločna. »Všeč mi je, če ima kakšno tetovažo, pa lepo negovano bradico in seveda dober značaj.«
Mihaela da veliko na svoj zunanji videz. »Čeprav si nikoli ne bi mislila, da bom imela kdaj ekstravagantno frizuro, me je to preprosto zasvojilo. Najprej sem se malo zabrila, pozneje obrila pol glave, tudi lasje so bili vse bolj barvno pestri. Trenutno so modri. Doma so bili sprva šokirani, a so se sčasoma privadili. Čudno so me gledali tudi drugi, a danes vedo, da sem to jaz in da se na okolico ne oziram.«
Mihaeline roke krasijo tudi zelo dolgi nohti, kar je za ženske na kmetiji neobičajno, a pravi, da je to ne moti. »Delam vse, le malo moraš biti previden. Med drugim molzem tudi krave,« pojasni dekle, ki je sicer po poklicu okoljevarstvenica, a službe v svojem poklicu ne najde, zato poprime za vsako delo. »Že nekaj let delam v gostinstvu. Letos v lokalu na plaži ob Velenjskem jezeru, prejšnja leta pa sem stregla v lokalu konjeniškega društva. Všeč mi je, kar delam, saj imam veliko stikov z ljudmi, sklepajo se nova prijateljstva,« pravi in doda, da je bila tudi že zelo zaljubljena in da sta s fantom živela skupaj. »Ko spoznaš, da ni vse tako, kot je bilo v prvi fazi zaljubljenosti, se vprašaš, ali je to res to. Pri meni je prevladala zdrava pamet, zato sva se pogovorila in ugotovila, da tako ne gre naprej, in sledil je razhod,« pojasni. V oddajo Ljubezen po domače jo je prijavila prijateljica, ki jo imata skupaj z njeno deset let starejšo teto Meto, prav tako tekmovalko v letošnji sezoni šova. Mihaela pravi, da imata s teto podoben okus za moške, zato bo prav zanimivo videti, kako se bosta dogovorili glede snubcev. Bomo priča kakšnemu ravsu? No, dekleti sta prepričani, da ne. Odločeni sta, da ne bosta hodili druga drugi v zelje.