Astro

Ob smrti z Zemlje ne bomo nič odnesli - nanjo nismo niti nič prinesli

Dušica Čičigoj
13. 7. 2020, 07.17
Posodobljeno: 13. 7. 2020, 09.29
Deli članek:

Zemlja kot planet in del vesolja je obstajala veliko prej pred našim prihodom. Pa vendarle si jo lastimo in vse, kar obstaja na njej: od rudnin, rastlin, živali …

Profimedia
bogataš

Ne živimo v harmoniji z njo in s hvaležnostjo za vse, kar nam ponuja in s tem omogoča razumeti: kdo smo; zakaj smo na Zemlji; kam potujemo ter izkušati, zakaj se nam dogajajo neprijetne stvari, dogodki, zakaj si nekateri lastijo pravico obvladovanja drugih, moč nad drugimi ...  Nešteto je vprašanj, ki si jih ponavljamo a mnoga ostajajo brez konkretnih odgovorov. Presegajo naš UM, razum, logiko in naše fizično telo.

To, da smo utelešeni v tej formi in na planetu Zemlja, je privilegij in velika priložnost, da lahko zelo hitro napredujemo v svojem razvoju. Zemlja omogoča velik napredek vseh, ki se inkarnirajo na planet. Zemlja je namreč edini planet, kjer se lahko doživi uravnovešenje, osvobajanje in duhovni razvoj. Fizična forma človeka je najbolj izpopolnjena forma s stališča duhovnega vidika, ker se skozi to formo človeka lahko osvobodimo in doživimo duhovni napredek.

PRIVILEGIJ

Mislim, da nisem edina, ki verjame v obstoj drugih planetov, ki omogočajo obstoj zavestnega življenja in drugačne civilizacije. Temu v prid mnoge duhovne tradicije sporočajo, o tem govorijo, in vse to najdemo tudi v starih zapisih. Zanimivo je, da ta vedenja in zapisi omenjajo, da so na nekaterih planetih izrazito razvili Um in intelekt ter s tem dosegli visoko tehnološko raven, ki naj bi presegla našo, na drugi strani pa civilizacije, kjer so razvili bolj empatično naravo. Okolje in prostor teh planetov spodbuja umsko ali čustveno plat, ne more pa obojega. To omogočajo samo pogoji na Zemlji. Zato je toliko bolj pomembno, da se vsi in vsak zase zavedamo, kakšen privilegij imamo, ker smo na planetu Zemlja, da lahko gradimo sebe, najdemo notranje ravnovesje, predvsem pa postanemo boljši človek: sočuten, ljubeč, spoštljiv …

UNIVERZALNI ZAKON

Z rojstvom ne prinesemo ničesar s seboj, le sebe, človeško bitje z lastnim načrtom realizacije sebe. Tudi ko bo naša ura odhoda v onostranstvo, ne bomo vzeli s seboj ničesar. Prav vse, kar smo tukaj ustvarili in si lastili, hlastali po prestižu imeti še več in več kot drugi, naj si bo materialno, še hujše pa prevlada moči nad drugimi, bomo vse pustili tukaj na Zemlji. Kar smo si in si še bomo ustvarili, imamo v »najemu« za čas bivanja na Zemlji. Kar bomo odnesli s seboj, bo »račun«, ki nam bo izstavljen za početja na Zemlji in bo šel z nami v novo inkarnacijo, kjer ga bomo odplačevali za slaba početja ali pa imeli »dobropis ugodnosti« za dobra dela. Prav nič ne bo odpisano.

Zakon vesolja je edini pravični sodnik, pred katerim bomo prav vsi odgovarjali za svoja početja ne glede na to, kdo smo in kakšen položaj v družbi imamo. Pred tem zakonom smo vsi enaki.

Po principu univerzalnega zakona, da obstaja vzrok in posledica, deluje tudi naše življenje. Problem nastopi pri ljudeh, ki ne verjamejo v reinkarnacijo, da imamo več življenj, in se čudijo, zakaj se jim dogajajo neprijetne, slabe stvari, če zdaj niso naredili nič slabega. Ker je vzrok v enem prejšnjih življenj, v tem življenju zdaj pa doživljajo posledico. Če delaš slabo, se ti slabo vrne, in prav tako: če delaš dobro, se ti dobro vrne, vendar se to ne zgodi v enem samem življenju. Včasih se, velikokrat pa ne in nas ta »račun« čaka v naslednji inkarnaciji.

BREZOBZIRNOST

Glede na to, da se na globalnem nivoju sveta dogaja veliko negativnosti, sovraštva, trpljenja, nasilja, vojne, lakota, je v večji meri vzrok POHLEP posameznikov, ki je najbolj uničujoč del Ega, v njem kraljujejo požrešnost, nadutost, brezsrčnost, oholost, grabežljivost … Pohlep je pretirana in neukrotljiva želja po pridobivanju denarja, statusa in ostalih dobrin, še posebno pridobivanje moči, ki presega potrebe preživetja in je v vseh pogledih sebično. Take osebe gledajo zgolj na lastni interes, interesi drugih niso pomembni. Njihov namen in cilj je pogosto usmerjen v pridobivanje denarja in materialnih dobrin od drugih, zato brez oklevanja in brezobzirno izkoristijo vsako priložnost, ko se je treba usmeriti proti drugemu. Sredstva, s katerimi pridobijo bogastvo, jim niso pomembna, pomembno je posedovanje za lastno korist, ki počasi preraste vse okvire razuma, in neustavljivo hlastanje imeti še več in več, tudi na račun trpljenja drugih. To jim ni pomembno. Delujejo hladno, brezčutno in asocialno, saj jim vse nagrabljeno ne prinese notranjega zadovoljstva in kronično doživljajo občutek nemoči in praznine.

SKUPAJ ZMOREMO

Ozrimo se vase, prevetrimo svoje občutke, prečistimo in osvobodimo se vsega, kar lahko nakazuje na pohlep, saj bomo s tem pripomogli, da bo življenje na Zemlji lepše in bolj enakovredno za vse, ker si prav vsi zaslužimo živeti v harmoniji, ljubezni do vsega, kar nas obkroža. Če bo vsak pri sebi naredil le majhen korak spremembe na boljše, bomo lahko spremenili situacijo, ki se zdaj dogaja, saj bomo s tem dvignili nivo kolektivne zavesti iz negativnosti v pozitivnost. Skupaj zmoremo, če se le povežemo in vsi usmerimo dobre misli v razrešitev.

»Če je težnost lepilo, ki drži vesolje skupaj, je ravnotežje ključ, ki odklepa njegove skrivnosti. Ravnotežje se nanaša na naše telo, um in čustva, na vse ravni našega bitja. Opominja nas, da z vsem kar počnemo, lahko pretiravamo – stvari se lahko posvetimo preveč ali premalo. Če nihalo našega življenja ali navad zaniha predaleč v eno smer,ga bo potem neizogibno zaneslo v drugo«.

(Dan Millman)