Astro

Se bo Zvone Šeruga preslili v tujino? Glede na njegovo rojstno karto prav mogoče ...

Andreja Novak
14. 7. 2020, 11.57
Posodobljeno: 14. 7. 2020, 12.00
Deli članek:

Najbolj slaven slovenski popotnik je rojen 19. maja 1956, njegova astrološka karta pa izjemno 'pisana'.

Foto: Šimen Zupančič
Zvone se je za teden dni odpravil na potem po rodni Dolenjski

Zvone Šeruga je po horoskopu bik, po razmišljanju in delovanju pa dvojček. V sebi nosi zanimivo kombinacijo prizemljenosti, zračnosti, čustvenosti ter notranjega ognja. V njem se odkrivajo številne plasti, ki naredijo njegovo življenje zanimivo, verjetno pa ni dolgčas niti tistim okoli njega.

Na prvi pogled se pokaže njegova merkurjevska narava dvojčka, saj hitro razmišlja in se odziva na izzive okolja. Nikomur ne ostane dolžan komentarja ali mnenja, saj ima svojo izborno paleto preteklih izkušenj prav v znamenju dvojčka, in to čisto zraven Merkurja. Skozi njegove misli gre toliko različnih idej, da niti približno ne more vseh uresničiti, zato jim dovoli, da plujejo okoli in ga bogatijo z domišljijo.
Če bi ga kdo obsodil, da je zaradi te komunikacijske narave premalo resen, zanesljiv in preveč svoboden, potem očitno ne pozna njegovega drugega dela, ki kaže notranjo naravo. Sonce, Luna in črna luna so namreč v znamenju zemlje. To pomeni, da je z nogami čisto na tleh, da pozna zakone materije in da ga nič zares ne spravi iztiri. Sonce v biku mu dalje moč v praktičnih odločitvah, materialnih dosežkih, ki si jih želi in v uživanju v gurmanstvu. Ustrežljiva Luna v znamenju device ga vodi v razumevanje človeške psihe in delovanja v smeri pomoči drugim na unikaten, a učinkovit način. Črna luna pa ga vrže v vztrajnost in uporništvo proti sistemom in vsem, ki mu kratijo svobodo življenja.

Njegovi odnosi so zelo subtilni, saj pri ljudeh sprejema njihovo vsebino, sočasno pa jih z občutkom vodi v spreminjanje aktivnosti, jim širi obzorja ter jih tudi nekako zdravi s svojo dejavnostjo. Neptun v tehtnici mu daje sočutje in ljubezen do ljudi, ki pa ga lahko ravno zaradi tega v trenutku utrudijo in mu velikokrat vzamejo voljo za spremembe in lahko tudi za nadaljevanje poti. Na srečo njegov Mars, moška in dejavna energija v zračnem znamenju vodnarjev, kaže na neutrudnega duha, ki želi izživeti svojo ekstravaganco. Ker je ob Marsu zdravilni Kiron, ki je sočasno izvorna rana, kaže na slabe pretekle izkušnje s pretirano predajo ljudem, a sočasno je do njih avtomatsko zdravilen in zelo dobro vpliva na vse ljudi, ki jih sreča v življenju.

Njegova Venera je v znamenju raka, kar kaže na močno čustveno naravo, ki jo verjetno poznajo samo najbližji. Na srečo ima v raku tudi Urana, ki ga iz slabih obdobjih na hitro reši z zanimivimi, celo norimi idejami. Skozi kreativno dogajanje se osvobodijo tudi njegova čustva in obratno, zaradi čustev okolja in pretiravanj ljudi, s katerimi je kakorkoli povezan, dobi nove ideje in hitreje sledi svoji pravi poti. Razumevanje čustev in psihologije mu daje tudi njegov Saturn na jasnovidnih stopinjah in v znamenju najbolj poglobljenega znaka – škorpijona. Zato je Zvone psihološko verjetno najboljši sopotnik za potovanja, saj ne bo nikoli dolgčasen, zraven pa boste deležni številnih pripomb in idej ter nasvetov, ki bodo jasno kazala na vašo pripravljenost do življenja. Neverjetno fizično moč in tudi potreben optimizem črpa iz strastnega in ognjevitega Jupitra in Plutona, ki sta skupaj povezana v znamenju leva in kažeta na to, da bi lahko bil Zvone pravi magnet za denar in dobro življenje. V ognjenem strelcu ima tudi severni vozel, ki ga neumorno podpira v potovanjih, življenjski filozofiji in optimizmu, saj je v znamenju strelca.

an
Zvone Šeruga

Kaj mu daje leto 2020?

Leto 2020 ga je do zdaj podpiralo v opuščanju določenih strahov in drugih negativnih čustev in sistemov ter pri regeneraciji in sproščenosti. V drugi polovici leta pa lahko pričakuje povečano pozornost okolice. Precej podpore bo imel za določene spremembe in tudi za karmično poravnavo, ki običajno vodi v mir, harmonijo in sproščenost, in sicer vse do konca decembra 2021. Precej bo iskan in tudi obrekovan, saj se bo v tem času harmonizirala njegova karmična os z energijami okolja. Velike možnosti so tudi, da se v tem času preseli v tujino.

Odlični datumi za njega: 10. 7.–26. 7. 2020, 29. 7.–30. 8. 2020, 28. 9.–8. 11. 2020, 5. 12. 2020, 11. 12. 2020

Pazljivo: 12. 9. 2020, 23. 10. 2020, 16. 12. 2020