Astro

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak dušni dogovor

Alja Špiljak
7. 7. 2020, 17.00
Deli članek:

Odnosi, ki so v našem življenju intenzivni, tudi napeti, konfliktni, ki nas peljejo ali silijo k temu, da se spreminjamo, ki so, skratka, na kakršenkoli način za nas zelo pomembni, so velikokrat karmični, kar pomeni, da vezi med nami in drugimi ljudmi segajo v pretekla življenja, kot duše smo že sodelovali, pomeni pa tudi, da je bil v nekem trenutku, preden smo se utelesili v to življenje kot ta in ta oseba, med našo dušo in dušo človeka, s katerim imamo neki globok odnos, sklenjen dogovor.

Profimedia
ženska

Dogovor, kaj bomo drug drugemu v tem življenju pomagali ozavestiti, kaj si bomo kot dve duši predali ali naredili v energijah neke vrste poravnavo, razrešitev.
Karmični odnos z materjo
Pogosto so karmični tudi tisti naši prvi in največkrat tudi najbolj kompleksni odnosi, odnosi s starši.
Vemo, da si kot duše izberemo starše in oni nas. Dušni dogovori med otrokom in materjo so sklenjeni oziroma zajemajo nekako tri nivoje:
– fizični nivo: med otrokovo dušo in dušo matere je bil sklenjen dogovor o tem, da nas bo kot mati rodila v to življenje;
– na čustvenem nivoju nam mama kot svetlobno bitje preda specifičen tip čustvenega DNK, mati kot svetlobno bitje nam predaja tudi specifične parametre, kvalitete našega energijskega telesa, naše življenjske energije, notranje moči;
– duhovni vidik zajema zdravljenje karmičnih vzorcev, ki jih nosimo v sebi, karmičnih vzorcev z našo dušno skupino, družino in karmičnih vzorcev in čustvenih blokad z materjo.
Materina vloga je tako še veliko obsežnejša, kakor verjamemo. Nekoč smo se kot duša dogovorili z materino dušo, da nam bo v tem življenju pomagala na poti ozaveščanja in izpolnjevanja našega dušnega poslanstva in premagovanja karmičnih vzorcev, blokad ter osvobajanja karmičnih povezav z našo dušno skupino in seveda tudi z mamo. In obratno. Zato so lahko odnosi z materjo tudi boleči.
Njena naloga ni, da nas zavija v vato, ampak da pokaže na naše rane, blokade (iz prejšnjih življenj), dokler ne ozavestimo vzorcev ali dokler ne osvojimo novih spoznanj o sebi in svojem življenju.
Pogovor z mamino dušo je lahko ključen
Pomemben člen v procesu čiščenja karmičnih čustvenih blokad in osvobajanja karmičnih vezi z materjo je, kot zmeraj znova ugotavljam, pogovor z njeno dušo. Če je karmična terapija:
a) vračanje v trenutek, ko se je zgodil neki dogodek, ki nas je ranil v energijah čustev, uma, telesa ali na vseh ravneh hkrati, s čimer je del naših energij ostal ujet v tistem dogodku, zablokiran,
b) odpiranje teh blokad, s čimer se osvobodi ujeta energija in se
c) hkrati začne zdravljenje na vseh nivojih,
nam pogovor z dušo da širši uvid v celotno dinamiko. Vse dogajanje dobi pravi smisel. Pogosto so najtežavnejši odnosi tudi najbolj zdravilni. Problematiko je vsekakor treba gledati večplastno. Osvetlila bom samo zorni kot otrokove obremenjenosti s karmično povezavo z mamo.

Primer iz prakse
Neka moja klientka je vse življenje trpela zaradi občutka, da ni videna, da ni pomembna, da ona kot oseba, njene želje, potrebe niso pomembne. Navadila se je že kot otrok, da je bila v pozoru, če je bilo treba priskočiti komu na pomoč. Sebe je čisto izgubila. Počasi se tudi čutila ni več. Ni je bilo. Bila je samo, če je bilo treba pomagati drugim. Njena mati je že mlada ostala brez moža, sama z otrokom. Postala je velika žrtev in hkrati osrednja oseba v svoji mali družini. Mali punčki se je smilila, zato je ta postala zaščitniška do nje, vedno v pozoru, pripravljena, da jo brani, ji priskoči na pomoč. Prevzela je vlogo, ki bi jo v drugih okoliščinah prevzel materin odrasli partner, če bi seveda to dovolil, v idealnih okoliščinah pa seveda mati sama. Če bi bila čustveno zrela in odrasla oseba. Žal ni bila.
Hči je tudi v najstniških letih, ko je postala upornica in že zgodaj odšla od doma, še vedno vsak dan poklicala mamo in preverila, ali je z njo vse v redu. Torej ji tudi geografska razdalja ni odvzela njene vloge, prve in najpomembnejše naloge: skrbeti za mater.
Ko se je začela resno in sistematično ukvarjati s sabo in svojimi težavami, so skozi procese zdravljenja znova prebujala tudi njena čustva. Jeza, potlačena, a izjemno močna, je počasi dobila smer oziroma naslovnika. Presenečeno je spoznavala, da v resnici ni jezna na bivše partnerje, na to in to bivšo prijateljico, delodajalca, ampak na mamo. Še več. Pod jezo sta tičala sovraštvo in velika žalost, da jo je lastna mati tako zlorabila, zanikala njeno malo osebico in kradla njeno življenjsko energijo.
A nikar ne mislite, da je ta primer osamljen, da je mati te osebe neka pošast. Ne. Primeri kraje energij drug drugemu se dogajajo ves čas. Drug drugemu to počnemo, manipuliramo, zganjamo drame, da dobimo od drugih pozornost in energijo. Dokler se ne zavemo svojega početja in predvsem, kaj to početje v resnici pomeni: krajo energije drugemu človeku.
Pot do ozdravitve ali aha efekt
Moja klientka je tako počasi spoznavala resnico o sebi, materi, družini, dinamiki znotraj družine, ki se je prenesla na širšo dinamiko v njenem življenju. Na neki način ji je pomagalo, toda ne v celoti. Ostala je žalost. Zaradi materinega početja.
Dokler je nisem na neki seansi peljala v pogovor z dušo njene mame. Da sta se pogovorili kot duši, kot svetlobni bitji. Prosila sem jo, naj začuti pred sabo mamo kot svetlobno bitje, kot dušo, in jo vpraša, kaj ji je morala v tem življenju predati.
Odgovor duše njene mame je bil, da je bil dogovor med njima kot dušama, da se hči v tem življenju spet poveže s svojo notranjo močjo.
Ta podatek je sprožil v moji stranki hipno dojetje in sprostitev. Pa tudi voljo do odpuščanja. V klientki se je odvrtel spomin na več skupnih življenj, tudi na tisto, ko je bila njuna vloga zamenjana. Njuna nezdrava dinamika je izvirala iz preteklega življenja. V tem življenju se je tako znova odprla možnost, da se klobčič njunih ujetih energij v karmične blokade končno razreši.