Astro

Feng šuj: vhod v dom ima največji vpliv na vaše življenje

an
16. 6. 2020, 07.00
Deli članek:

Po feng šuju pomeni glavni vhod vaš odnos do sveta, če gledate ven, in vaš odnos do lastnega življenja, če gledate noter. Razmislite, kaj vidite v svojem vhodu.

Profimedia
bel vhod

Vhod ima največji vpliv na vstop življenjske energije v dom, zato se je dobro vprašati: »So moja vhodna vrata dovolj privlačna, da si želi energija vstopiti k meni?«

Energija či namreč vstopa v prostore skozi vrata in ljudje smo njeni prenašalci. Od vhoda se razširja po stanovanju, zato je posebej pomembno, kako si uredite vhod.

Vhod v zgradbo mora biti enostavno dostopen, vabljiv, dovolj prostoren in dobro osvetljen. Dve roži pred vhodom sta vedno dobrodošli. Neugodne situacije, ki lahko ovirajo pritok dobre energije v vaš dom: pred vhodom stoji ovira (drevo, stebri ...), v osi glavnega vhoda so zadnja vrata, večje okno , wc ali stopnišče in energija pobegne ven. Tudi ni dobro, da se vrata odpirajo navzven ali pa da na vhodna vrata merijo ostri vogali.

Vhod in energijo, ki vstopa v stanovanje ali hišo, lahko podpremo glede na to, iz katere smeri neba vstopamo. Preverite, kje je vaš vhod, katero področje vaša vrata najbolj podpirajo, in če je dovolj dobro urejen, da dobivate dovolj energije v svoj dom.

SEVER

Vstopate na področju kariere. Vrata naj imajo krem ali prozoren lak, dobre barve pa so bledo zelena, bledo modra, rožnata, siva, srebrna, to so vse barve vode, ki je element na tem področju. Dobri materiali so steklo, kovina, kamen, les. Oblike, ki spodbujajo pritok energije s severa, so valovita, zaobljena, nepravilna, okrogla, visoka oblika, vse, kar spominja na vodo, modrino, mehko.

SEVEROVZHOD

Vstopate na področju znanja, vaša vrata poudarjajo uradno ali neuradno pridobivanje znanja. Dobre barve so bela, vijoličasta, rumena, črna, rožnata, siva. Materiali, ki spodbujajo pritok energije, so tkanine, mehak kamen, ploščice, kovina, glazirana lončevina, ki podpirajo element zemlje, ki je na tem predelu. Oblike, ki spodbujajo pritok energije, so vodoravna, nizka, ploščata, zvezdasta, krožna in obokana. To lahko dodate pred vhod s pomočjo rož v glinenih loncih in dekoracij iz gline.
VZHOD

Vstopate na področju družine in zdravja, vaša vrata poudarjajo dobro počutje v okviru družine. Dobre barve so svetlo zelena, krem, temno zelena, modra, vijoličasta, to so barve, ki spodbujajo element lesa, ki vlada tej smeri neba. Materiali, ki spodbujajo energijski pritok, so les, steklo, glazirana lončevina. Oblike, ki spodbujajo pritok dobre energije, pa visoka, navpična, valjasta, koničasta. Pred vhod dodajte visoke, pokončne rože, zelene lonce in dekoracije.

JUGOVZHOD

Vstopate na področju blagostanja, vaša vrata poudarjajo obilje. Dobri barvi sta temno zelena in vijoličasta, tudi tukaj je pomemben element les. Dobra materiala sta predvsem les in steklo, za oblike pa velja enako kot pri vzhodu: visoka, navpična, valjasta, koničasta. Pred vhod postavite grme, ki jih obrezujte pokončno, v stožce.

JUG

Vstopate na področju ugleda, vaša vrata poudarjajo slavo, čast, napredek v skupnosti. Dobre barve so rdeča, oranžna, rjava, zelena, rumena, bež, materiala pa les in steklo ter vse, kar spominja na element ognja, ki prevladuje na tem predelu. Oblike, ki spodbujajo pritok pozitivne energije, so široka, navzven, navzgor. S pomočjo rož, loncev in dekoracije ustvarimo predel ugleda, ki žari kot ogenj. Tukaj je prostor za bakle in zunanje svečnike.

JUGOZAHOD

Vstopate na področju ljubezni, vaša vrata poudarjajo partnerstvo. Dobre barve so črna, vijoličasta, rumena, rjava, rožnata, siva, vse to so barve, ki podpirajo element zemlje, ki je na tem predelu. Dobri materiali za to smer so glina, ploščice in kovina. Oblike, ki spodbujajo pozitiven pretok energije, so vodoravna, nizka, ploščata, zvezdasta, krožna, obokana. Vedno jih damo pred vhod z rožami, lonci in dekoracijami v paru – dvojini, nikoli v številu tri.

ZAHOD

Vstopate na področju otrok, novih idej, vaša vrata poudarjajo nove projekte, nove stvari, ki prihajajo za vse družinske člane. Dobre barve so rumena, rjava, bež, črna, bela, siva, krem, materiali pa kovina, kremen in steklo, ki podpirajo element kovine, ki je na tem predelu. Oblike, ki spodbujajo pozitiven pritok energije, so krožna obokana, vodoravna, valovita. Ob vhod postavite rože v stabilnih loncih ali kovinske dekorativne dodatke.

SEVEROZAHOD

Vstopate na področju pomoči univerzuma, vaša vrata poudarjajo blagoslove za vsa področja življenja. Dobre barve so siva, srebrna, črna, rumena, rjava, krem, bež, materiali pa podporni elementi kovine – kamen, kremen in steklo. Oblike za pozitiven pritok energije so krožna, obokana, vodoravna, valovita. Ob vhodu so zaželene različne rože v belih, rožnatih odtenkih in dekoracije, ki vas spominjajo na pomoč univerzuma (meditacijski kipi in podobno).