Astro

Merkur izgublja na hitrosti. Kaj to pomeni za nas?

Andreja Novak
12. 6. 2020, 02.00
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 07.03
Deli članek:

Energijska napoved za obdobje od 12. do 18. junija 2020.

Profimedia
Merkur

Obdobje upočasnitve, nejasnih situacij, tudi iluzij, ki se bodo počasi vam začele jasniti in uvideli boste lahko, kje sami sebe postavljate v kot in si ne dovolite dobro zaživeti. Merkur počasi izgublja na hitrosti in se pripravlja na retrogradno fazo, ki se bo začela 19. junija. Zato to obdobje še izkoristite za začetke novih projektov, za dokončevanje stvari, ki bi jih resnično želeli na hitro zaključiti in seveda za razčiščenje nekaterih stvari v odnosih, da bo potem prehod v poletje bolj jasno, čisto in sproščeno.

Petek, 12. 6.
Napeta situacija, ko boste želeli eksplodirati in boste komaj čakali, da vam kdo ponudi razlog za to. Če boste bolje pogledali vase, pa boste ugotovili, da ste jezni sami nase, ker ste tako dolgo čakali, da bi se izrazili in ljudem povedali ne samo, kar jim gre, temveč tudi izrazili naklonjenost, ljubezen in spodbudo. To vas bo čisto iztirilo in boste imeli občutek, da ste vse zapravili. Poglejte naokoli in ugotovite, s kom se resnično dobro počutite in kdo vam je naklonjen ter preverite, zakaj ste do teh ljudi zadirčni in nespoštljivi.
Sobota, 13. 6.
Polni boste nemira, pa tudi pričakovanja. Nikakor se ne boste mogli spraviti v pogon, zato vam bo pomagalo, če boste sledili drugim in se pridružili v sobotnem dogajanju. Skozi dan se bodo izmenjevala močna čustva in odprti boste za ljubezen. Lahko, da boste prvič spoznali, kako je, če se ob nekom resnično sprostite in postanete točno to, kar ste. Velika verjetno je, da bo temu botroval alkohol, a nič zato, pomembno je, da ste prišli v stik s sabo in začutili svojo neskončno srečo, da živite. Tudi to bo namreč danes na voljo.
Nedelja, 14. 6.
Dopoldne lahko, da boste imeli moralnega ali alkoholnega “mačka”, kar ne bo preveč hudo, če se ne boste vrgli v samotrpinčenje. Osvobodite se krivde, da živite in vedite, da ni nič narobe, če ste to, kar ste. To bo dovolj, da se boste lahko veselili dalje, saj bo imel dan polno dogodivščin za vas in če boste povabljeni na izlet ali druženje, seveda sprejmite povabilo. Dogajanje bo zaželeno, da boste lahko skozi vse odnose uvideli nekatere svoje najboljše dele, ki jih sicer zanemarjate. Zato ne sodite drugih, ko se smejijo in veselijo, temveč se raje vprašajte, zakaj se to vam več ne dogaja.
Ponedeljek, 15. 6.
Zelo pomemben dan se bo razvil. Danes lahko dosežete skorajda vse, kar si želite, če boste v svoji moči in če si jo boste sploh upali pokazati drugim in navzven. Če vam to ne bo uspelo, pa lahko, da se bodo stvari spremenile na hitro in boste padli v prepire, lahko celo v fizične obračune. Zdelo se vam bo, kot da ste v filmu. Ozračje bo jasno, a napeto in na vas bo, da ste pozorni nase in na svoje počutje ter ne provocirate okolice z neumestnimi pripombami, ki se tičejo dela ali izgleda drugih. Če se vam bo zdelo smešno, boste ta humor lahko danes drago plačali.
Torek, 16. 6.
Sproščen, tudi malo zmeden dan, v katerem pa se boste lahko sprostili in spoznali nekatere zanke lastnega predvidevanja. Obilo podpore bo, da na novo skomunicirate svoje ideje, če boste le zbrali pogum in se iskreno izrazili. Veliko podporo boste imeli od starejše osebe, s katero lahko celo, da se boste zapletli v ljubezensko vezo. Naklonjenost med vama bo velika, kar boste oba zaznavala in odprto sprejemala.
Sreda, 17. 6.
Merkur se upočasnjuje, saj bo prešel kmalu v retrogradno fazo, zato bodo možgani avtomatsko počasneje razmišljali, pa tudi komunikacija bo težavnejša. Lahko, da se bo v vas že začela krepiti notranja strast ali nemir, ki bo iskal pot realizacije. Vaš instinkt bo samodejno delovali in lahko, da boste sami sebe presenetili z reakcijami. Ker pa se bo Luna družila z Uranom, lahko, da vas bo to spodbujalo k nenavadnim idejam, hitrim odločitvam. Zato lahko, da boste že od jutra polni nenavadnega adrenalina in želje po kreiranju, sodelovanju.
Četrtek, 18. 6.
Danes zbrano in počasi, da ne boste s pretirano voljo in notranjo močjo zavozili v kakšen večji spor ali prepir zgolj zaradi nenavadnih okoliščin. Notranje počutje bo nihajoče in nikakor ne boste mogli obvladovati svojih energij, zato ne silite z glavo skozi zid, da ne boste deležni reakcij okolja. Med 11 in 14 uro boste deležni mehkejših energij in darov Lune in Jupitra, ki vam lahko v tem času pripravijo najlepša presenečenja tega obdobja. Bodite pozorni na srce in mehkobo, pa boste hitreje zaznali, kaj ima Usoda za vas.